lauantai 26. elokuuta 2017

Varsova


Matkustimme kolmeksi päiväksi lomailemaan Puolan pääkaupunkiin, Varsovaan. Tykkään Puolasta joten odotukset olivat melko korkealla. Olin lukenut Varsovan  hyvistä shoppailumahdollisuuksista, kokemuksesta tiedän että Puolassa saa todella hyvää ruokaa ja se o hintatasoltaan edullinen. Kaupungissa virtaava Veiksel-joki ja vanhankaupungin alue oli myöskin nähtävyyksien listalla.

Julkinen liikenne on sujuvaa ja liput eivät paljoa maksa. Keskustassa kannattaa ehdottomasti hypätä raitiovaunun kyytiin, ne paahtavat melkoisen hurjaa kyytiä joten ei ole ihme että ovat varsovan nopein kulkuväline. Taksia emme käyttäneet minilomalla, joten niiden hinnoista en osaa sanoa mutta tuskin tuo kilometritaksa kovin korkea on.
 Lentoasemalta tulimme junalla keskustaan, matkan kesto n. 20min ja lipun hinta 0,80e. Paluumatkan lentokentälle teimme bussilla.
Koko päivän lippu maksoi hieman vajaa 4e. (täältä vantaalta kun ostaa kertalipun ja matkustaa helsinkiin, maksaa se yli 5 euroa).

Hotelli oli noin 200metrin päässä juna-asemasta.
Hotellin sijainti oli todella hyvä ja olin kovin tyytyväinen hotelliin. Hotellin aamupala oli varsinainen OOOH-kokemus.

Lämpötila Varsovassa oli 24-30 astetta, joskin suurimmaksi osaksi pilvistä. Lähempänä iltaa näyttäytyi sininen taivaskin.  Oli ihana päästä lämpöiseen ja pakata kesävaatteita laukkuun. Kävellä shortseissa ja topissa.

Kuninkaanlinna on tuossa oikealla
Vanhakaupunki on pommitettu toisessa maailmansodassa  maan tasalle mutta sen puolalaiset rakentaneet täydellisesti samanlaiseksi kuin olikin.
Vanhatkaupungit ovat  niin tunnelmallisia paikkoja! Ihanan sokkeloisia, ravintoloita kellareissa, kauniita terasseja, talojen seinät + värit sekä maalaukset, pikkuputiikit, katujen laidoilla olevat esiintyjät, käsityömyyjät. Riittää ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Tykkään pysähtyä terassille, ottaa oluen ja ihan vain seurailla myyjien/paikallisten/turistien touhuja ja veikkaan että niin tykkää moni muukin :)
Vanhankaupingin muureilta


kaksoismuureilta vanhasta kaupungista

Kaupungin portti


Saksalainen puisto, joka on varsovan vanhin.
Kauniiita kukkaistutuksia, siisti ja viihtyisä. Hyvä paikka levähtää ja hengähtää. Kannattaa ottaa evästä mukaan. Istumapaikkoja on paljon puiston laitamilla.
Varsova on muuten todella siisti kaupunki <3


Puiston laidalta löytyy arkadi ja tuolla vartijoiden vahtimassa paikassa on tuntemattoman sotilaan hauta.


Tiede- ja kulttuurikeskusta ei voi olla huomaamatta.
Siellä sijaitsee näköalatasanne josta pääsee ihastelemaan kaupunkia. Edestä katsottuna, oikealta sivulta pääsee sisään ja sisällä rappusten yläpäässä, seinän takana sijaitsee lipunmyyntipiste sekä hissit.
Tiede- ja kulttuurikeskuksella on korkeutta 231 metriä ja se on kaupungin korkein rakennus.


Kävelimme keskustasta Veiksel-joen varteen. Tuo joen ympäristö oli minulle pettymys. Jännä miten siihen ei ollut panostettu kunnolla, koska mielestäni tuollainen paikka pitäisi hyödyntää kaupunkilaisille ja tietysti myöskin turisteille. Olihan siinä kävely- ja pyörätien laidalla muutama terassi mutta ei mitään verrattuna muihin käymiini kaupunkeihin jotka ovat joen varrella. Tuolla on myöskin jokiristeilyjä mutta eipä huvittanut laivan kyytiin hypätä. Tuolta sillan kupeesta löytyy hiekkaranta, josko kesäaikaan viettää pidempää lomaa varsovassa, pääsee nauttimaan hieman rantaelämästäkin.Kannattaa varata hyvät kävelykengät mukaan, etäisyyttä kertyy yllättävästi jos matkaa taittaa kävellen. Kaunis kaupunki vaikka ei tehnyt minuun niin suurta vaikutusta kuin esimerkiksi Gdansk. Ja kaupunkilomien ykkösenä pysyy edelleen Praha.
Pari suositusta löytyy ravintolan suhteen, mutta jätän sen seuraavaan postaukseen johon laitan myöskin kuvaa hotellista. Ravintolan aamupalalta pääset katsomaan videopätkää instagramistani ja samalla tervetuloa seuraajakseni, travel_with_namistelija nimellä löydät instagramini <3


Kiva kun kävit lueskelemassa blogiani <3


Ei kommentteja: