lauantai 2. syyskuuta 2017

Ravintolasuositukset VarsovaanVanhankaupungin jäätelö- ja vohvelikojuja ei kannata ohittaa

Kukapa ei rakastaisi hyvää ruokaa! Kohteessa syödyt herkulliset ruuat jäävät muistoihin ja ne saavat jopa suunnittelemaan uutta matkaa kyseiseen paikkaan. Mikä paikka sinulle tulee mieleen kun yhdistetään reissu ja täydellisen herkullinen ateria. Minun listallani kärkipäässä on Hawaijin kalaruuat.

Palaanpa kuitenkin otsikon mukaiseen asiaan eli ravintolasuositus Varsovaan.
Minulla oli suunnitelma ennen reissua että saan täydellisen pihvin ja minähän sain mutta sainpahan muutakin herkullista!


Pikkusen tripadvisoria selaamalla, löyty hotellistamme n. 300 metrin päässä ravintola nimeltä BEEF N`PEPPER (Nowogrodzka 47A) . Ei niinkään paikallinen mutta kunnon pihviravintola ja se juurikin oli tavoitteena. Ei myöskään niin edullinen kuin paikalliset ravintolat mutta tuollapa ei ollut nyt kovin suurta merkitystä.
Söimme suussa sulavat, täydelliset pihvit :) minulla lisäkkeenä uuniperuna sekä salaatti. Joimme sentään puolalaiset oluet ja jälkiruuaksi suklaa fondant puoliksi ja laskun loppusumma oli n. 50e, joten ei se niin kallistakaan ollut kun vertaa tähän rakkaaseen kotimaahan <3


Meillä on tapana mennä aina ajoissa syömään, joten ravintolat on monesti melko tyhjiä. Seuraavana päivänä menimme  puolalaisen rouvan omistamaan ravintolaan ZASCIANEK (ul. nowogrodzka 40). Tämä söpöläisravintola on n. 15 paikkainen. Rouva omistaja otti meidät vastaan, hoiti tarjoilun, ruuanlaiton sekä laskuttamisen. Ravintola hurmasi minut ulkonäöllään ja entisajan tunnelmallaan ja omistaja aivan ihana, iloinen ja kohtelias. Iso suositus tälle ravintolalle, eikä hinnalla pilattu vaan edukas.
Täytyy kyllä myöntää että olen aika tarkka kun syön kanaa, pelkään aina että se jää raa`aksi mutta tämä kanafilee meni kyllä kanafileiden kärkisijoille. Oli todella mehukas ja hyvin maustettu filee, ranskalaiset rapeat ja herkulliset. Harmi kun en ottanut salaattia lisukkeeksi.
Rouvan tekemä omenapiirakka oli kovin suosittu, eikä suotta. Se kannattaa ottaa jälkiruuaksi.

rappuset alas ja olimme ihanassa
pikkuravintolassaaika huomaamattomasti tuo ravintola
on kadulla

Alkuruuaksi otettiin puoliksi dumblingit lihatäytteellä.
Tykkäsin!!Teiden alikulkutunneleista löytyy myöskin hyviä pikkusia ruokapaikkoja. Otettiinkin puolalaisten tapaan tehty burek, joka oli maukas ja söimme sen odotellessa raitiovaunua. Kannattaa kiinnittää huomio niihin pikkukahviloihin joita tunneleissa on ja käydä maistelemassa niiden herkkuja pienenä välipalana. Hinnatkin ovat kovin edullisia. Palvelu niissä ei kehumisen arvoista ole mutta tuolla mitään merkitystä olekaan kun tarve on vaan ottaa mukaan jotakin ja jatkaa matkaa :)

Saatte varsovaa koskien vielä yhden postauksen hotellistamme ja sen aamupalasta <3


Ei kommentteja: