Reissukertomuksia, ravintolasuosituksia, rakkaudesta matkusteluun! Tervetuloa Namistelijan matkablogiin!
sunnuntai 26. heinäkuuta 2015
Nepalilainen Kana
Nepalilainen ruoka on suurta herkkua ja
haluan jakaa ohjeen jota kannattaa kokeilla.
Kuullota ensin pannulla paloiteltu sipuli, sen verran että pehmenevät ja laita ne sitten lautaselle odottamaan jatkoa. Viipaloi kanafileistä n. 2cm x 3cm palasia, ne ruskistetaan pannulla. Muista että laitat kanat vasta kun pannu on kuuma. Kanoja ei siis tarvitse kypsyttää pannulla, riittää kun ovat kauttaaltaan vaaleita hieman rusehtavia. Mausta kanat broilerimausteella.
Seuraavaksi tarvitset blenderin jonne mittaa seuraavat aineet:
4 reilua ruokalusikallista turkkilaista jugurttia
3dl kermaa
1,5rkl mantelijauhetta
1rkl currytahnaa
3rkl tomaattipyrettä
1 valkosipuli
korianteria puolet ruukusta
kuullotettu sipuli
oman maun mukaan suolaa, cayennepippuria, ripaus sitruunapippuria.
Ja sitten blenderi käyntiin ja aineet sekaisin.
Seuraavaksi kanafileet uunivuokaan ja siihen päälle tuo blenderissä tehty kastike ja niin että kanat peittyvät kastikkeeseen.
Lämmitä uuni 200 asteeseen, laita ruoka uuniin ja anna kypsyä 40minuuttia.
Tarjoile basmatiriisin sekä raikkaan jäävuorisalaatin kera.