sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Nepalilainen Kana


Nepalilainen ruoka on suurta herkkua ja
 haluan jakaa ohjeen jota kannattaa kokeilla.








Kuullota ensin pannulla paloiteltu sipuli, sen verran että pehmenevät ja laita ne sitten lautaselle odottamaan jatkoa. Viipaloi kanafileistä n. 2cm x 3cm palasia, ne ruskistetaan pannulla. Muista että laitat kanat vasta kun pannu on kuuma. Kanoja ei siis tarvitse kypsyttää pannulla, riittää kun ovat kauttaaltaan vaaleita hieman rusehtavia. Mausta kanat broilerimausteella.

Seuraavaksi tarvitset blenderin jonne mittaa seuraavat aineet:

4         reilua ruokalusikallista turkkilaista               jugurttia
3dl      kermaa
1,5rkl mantelijauhetta
1rkl    currytahnaa
3rkl    tomaattipyrettä
1         valkosipuli
           korianteria puolet ruukusta
           kuullotettu sipuli
           oman maun mukaan suolaa, cayennepippuria, ripaus sitruunapippuria.
Ja sitten blenderi käyntiin ja aineet sekaisin.





Seuraavaksi kanafileet uunivuokaan ja siihen päälle tuo blenderissä tehty kastike ja niin että kanat peittyvät kastikkeeseen.


Lämmitä uuni 200 asteeseen, laita ruoka uuniin ja anna kypsyä 40minuuttia.
Tarjoile basmatiriisin sekä raikkaan jäävuorisalaatin kera.