maanantai 2. marraskuuta 2015

Malediivitmaafushin rannalta

tätä kuvaa olen muokannut tummaksi

Maafushin rannalta. Lempipaikkani oli tuossa keinun vieressä.

Huikeita maisemia, mielettömän upea meri,  hyvää ruokaa, pitkiä päiväunia, rannalla lueskelua ja makoilua, uimista, naurua, romantiikkaa, tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.

Maafushi, saari jolla vietimme viikon. Saaren käveli ympäri puolessa tunnissa. Saarella asui paikallisia, joilloin pukeutumiseen oli pieniä ohjeita (joita kaikki turistit eivät noudattaneet) eikä alkoholia tältä saarelta saanut. Saarella useita hotelleja, hotellien ravintoloita, paikallisten ravintoloita.

Lento Muscatista kesti Malen lentokenttäsaarelle 3,5 tuntia. Lentokoneesta poistuttuamme, ostettiin liput lauttaan joka vei meidät pääkaupunkisaarelle Maleen. Satamassa oli takseja odottamassa, joten siitä jatkoimme satamaan josta lähtee yleinen lautta Maafushille. Lauttamatka maksoi 2 dollaria ja kesti 90min. Lautta kuljetti paikallista väestöä, turisteja sekä myös ruokaa ja juomaa.
Saavuttuamme Maafushille, meitä odotti poika hotellin nimikyltti kädessä. Hän laittoi matkatavarat kärryyn ja kärräsi ne hotelliin. Matkaa oli hotellille 100metriä. Hotellissa meitä odotti iloinen ja ystävällinen henkilökunta, raikkaat viileet pyyheet joilla sai pyyhittyä hiet sekä ihanan raikas tervetulodrinksu ananaksesta.Hotelli oli nimeltään Kaani village & spa. Tässä pikkuhotellissa on 14 huonetta, ravintola, uima-allas, hoitola. Huone oli ilmastoitu ja juuri sopivan kokoinen. Siellä oli kylpyhuone, iso vuode, tv ja jääkaappi. Joka päivä siivooja toi vesipullot. Hotellin ravintola teki tosi maukasta ruokaa, sain siellä mm. elämäni parhaat kevätkääryleet. Aamupala oli huono, ainoat mitä aamuisin siellä söin, paahtoleipä sekä vesimelonia.


hotellin uima-allas alue oli aivan ihana

kuten myös ravintola 

sadekuuroja tuli joka päivä mutta se oli oiva hetki ottaa päiväunoset. Kaikki tiet oli tietysti hiekkaa niinkuin kuvasta näkee ja sateen jälkeen oli iiisoja vesilammikoita siellä täällä. Tämä kuva on hotellimme toisesta kerroksesta.


Olin lukenut että ruoka ei kovin maukasta olisi, mutta käytyämme eri ravintoloissa ja maisteltuamme eri ruokia, ruoka oli todella hyvää eikä kallista. Esimerkkinä molemmille Riisi mixit, kokonainen kala, ranskalaiset, 2 mehua, 2x 1,5 litran pulloa vettä ja jälkiruuaksi kahvit: 35 dollaria. Ja tuo oli kallein syömämme ateria. 1,5 litran vesipullo maksoi dollarin ravintolassa sekä kaupassa.Saarella oli pikkukauppoja muutama, joissa myytiin ihan perustarvikkeita juomista aurinkorasvoihin. Tietysti aurinkorasvat ja shampoot ym. olivat melko kalliita. Tuliaiskauppoja oli myös, mutta mitään erikoista ostettavaa ei ollut. I love maafushi/malediivit paidan ostin.

Eri retkiä voi kysellä hotelleista mutta saarella oli myös sukellusfirma joka järjesti retkiä sekä vesiaktiviteettia. Me otettiin snorklausretki hotellistamme. Snorklailimme 4 eri paikassa, korallit oli sekä kalat oli niin kauniita. Opas toi merestä mustekalan näytille :)  Kävimme myös hiekkasärkällä lounaalla, delfiinit tuli hyppimään veneen viereen ja pulahdimme niiden kanssa uimaan.  Retki oli tosi kiva ja oppaat tosi kohteliaita, aamulla lähdettiin klo 9 liikkeelle ja iltapäivällä klo 14 aikaan palattiin hotellille. Retki maksoi n. 40 dollaria per nuppi eli ei kallis.

Maafushilla oli ihana ranta joka oli tehty turisteille, siellä voi ihan kaikessa rauhassa ottaa aurinkoa bikineissä. Kävellessämme rannalta hotelliin, katselin että mitä ihme mustia kohtia on meressä. Paikalliset hunnutetut naiset olivat kaapuineen uimassa, tuli kyllä niin kiitollinen olo että on syntynyt tänne suomeen. Pukeutumisesta oli ohjeena jos kulkee paikallisten puolella, hartiat olisi peitettynä sekä polvet. Olen sitä mieltä että maassa maan tavalla mutta kyllä siellä näkyi liikkuvan turisteja topeissaan ja lyhyissä shortseissa.


katsoi sitten ylös, alas, eteen, sivuille tai taakse, maisema oli aina yhtä hieno


Malediiveilla on yksi saari johon jätteitä kuljetetaan ja siellä ne poltetaan. Saarella palaa siis 24/7 ja selkeällä ilmalla voi horisontissa nähdä savua joka tulee sieltä. Roskia oli pitkin poikin. Voi kumpa osaisivat huolehtia että saari pysyisi puhtaana.

Kortteja lähetettiin kotipuoleen mutta kaupan myyjä ei tiennyt mikä on postimerkki :) jahka sitten paikalle tuli herra joka tiesi postimerkin, hän opetti puolisoani kuinka merkkiä pitää nuolasta ja sitten liimata se korttiin. Kortteja voi siis ostaa saarelta mutta ne lähetetään vasta sitten lentokentältä. Lentokentällä kansainvälisellä puolella on postilaatikko.


Olimme varanneet rahaa 1200e ja täällä meiltä kului hitusen vajaa 300euroa. Se pitää sisällään ihan kaiken, syötiin 2 x päivässä ravintoloissa, rannalla ostettiin hedelmiä, vettä, jäätelöä, mehua ja tuohon kuului myös retki. Kalliita ovat siis ne saaret joilla on vain yksi hotelli, koska silloin saattaa joutua maksamaan yhdestä vesipullostakin 5 dollaria. Näillä saarilla kun on yksi hotelli niin on myöskin yksi kauppa ja kaikki ovat sen varassa, joten hinnat voivat olla miten kovia tahansa.

Saarelta ei tosiaan alkoholia saanut ja mikä parasta, tällöin ei myöskään ollut humalaisia sekoilevia turisteja. Saaren ravintoloissa ei musiikki pauhannut/jumputtanut, vaan musiikki soi hiljaa taustalla. Ilokseni oli ihana huomata että vaikka lomilla on tullut olut otettua niin empähän kaivannut sitä ollenkaan, en kaivannut edes sitä yhtä olutta rantsussa. Nautiskeltiin tuorepuristetuista mehuista :)

Rannalla syöminen, auringon laskiessa

kun pimeys sitten tuli, kynttilät syttyivät

Niin romanttista. Meri tuossa 3 metrin päässä.Verrattuna turistikohteeseen jossa musiikki pauhaa ja viina virtaa, tämä oli kyllä aivan huikea loma jonka sisältö oli rauhaisa oleskelu, aurinko, lepo ja kauniit maisemat.parhaat kevätkääryleet

Takaisin lentokenttäsaarelle mietittiin kuljetusta, hotellit tarjosivat kuljetusta 150dollarilla (esim. meiltä se olisi ollut 75dollaria per pää), joten hitusen liian kallis, yleinen lautta maksaisi sen 2 dollaria ja sitten paikallisen sukellusfirman pojat järkkäsivät kuljetuksen pikaveneellä 20 dollaria per nuppi joten se me valittiin.

Meidän matka ajoittui sesongin ulkopuolelle joten sekin vaikuttaa hintoihin, olin lukenut että hinnat nousevat kun sesonki alkaa joulukuussa.

On ihana nähdä pikkusen vaivaa päästäkseen kohteeseen koska ei pelkästään se päämäärä vaan myöskin se matka sinne, tekee reissusta mieleenpainuvan. Matkalla päämäärään kokee ja näkee erityisiä pieniä asioita. Saatamme välillä matkustaa yli vuorokauden, jotta pääsemme määränpäähän enkä koskaan kauhistele pitkiä odotusaikoja saati että tulisi hermoiltua.

Pienimuotoinen shokki minulle oli pääkaupunkisaari Male.

Meillä oli lento Malesta Muscattiin keskiviikko aamuna aikaisin, joten viisain oli siirtyä Maafushilta jo edellisenä päivänä. Kannattaa mennä edellisenä päivänä senkin takia, jos merellä nousee myrsky eikä veneet lähde tai jos vene jolla menet, hajoaa kesken matkan ym.. kun aikaa varaa yli vuorokauden, pääset varmasti seuraavan päivän lennolle.
Hotelli oli varattu Hulhumalesta ja kentälle saavuttuamme, infopisteen mies soitti hotelliin, josta sitten tultiin meidät noutamaan. Hotelliin kirjautumisen jälkeen päätettiin lähteä tutustumaan pääkaupunkiin. Hotellilta kävelimme 15minuuttia satamaan, josta yleinen lautta lähti. Lautta putputteli hitaasti joten matka kesti tunnin.

Pääkaupunki male oli ahdettu täyteen kerrostaloja, autoja ja mopoja. Hälinä oli niin hirveä kun puikkelehdimme pitkin katuja että olisin voinu palata samantien takaisin. Kävelimme pääkadun päästä päähän, varoen ettei jäädä autojen ja mopojen alle. Huh, mikä sekasorto! äkkiä taksiin, satamaan ja takaisin hulhumaleen :)

Varmasti vielä joskus palaan malediiveille mutta pääkaupungissa tulen vain piipahtamaan kulkuvälineen vaihdon verran. Jos on joskus käynyt Bangkokissa ja ehkä ahdistunut niistä ruuhkista ja kiireydestä, ei se ole mitään verrattuna tuohon :)

Matkatoimistojen järjestämät matkat Malediiveille maksavat 3000-5000 euroa, meidän matka oli puoli-ilmainen verrattuna noihin. Puolisoni varasi tarjouslennot pilkkahinnalla saksalaiselta matkasivustolta, hotelli varattiin myös erikseen ja halvalla.

Paluun 14 tunnin pysähdys oli Omanin Muscatissa (ihastuin), hommasimme viisumit ja lähdimme tutustumisretkelle, seuraavaksi kirjoitan siitä.