torstai 5. marraskuuta 2015

14 tuntia Muscatissa.
Meillä oli lentokoneen vaihto Omanin Muscatissa. Takaisin tullessa pysähdys kesti 14 tuntia. Olimme puolen päivän aikaan siellä, joten oltiin sovittu että teemme piipahduksen Muscattiin.

Elämäni ensimmäinen kerta Sulttaanikunnassa jännitti aika tavalla. Olin ajatellut että Arabit olisivat ylpeitä ja tylyjä mutta taas kerran ennakkofiilikseni olivat väärät.

Muscatin lentokentälle saavuttuamme, tarvitsimme viisumit ennen passintarkastusta. Jos sinulla ei ole viisumia, sinut poistetaan takaisin sinne maahan josta olet lähtenyt, joten meidän tapauksessa se olisi ollut Male.

Viisumin sai hetkessä, se maksoi 15 dollaria per nuppi. Siitä sitten passintarkastukseen, valkoisiin pukeutunut passintarkastajamies oli kovin vitsikäs ja ystävällinen. Leimat passeihin ja menoksi :)
Sitten hyppäsimme vitivalkoiseen taksiin, jossa ystävällinen Arabimies lähti kuljettamaan meitä kohti keskustaa, kertoen tärppejä joissa meidän kannattaisi käydä. Toki  olimme selvittäneet jo ennen reissua, minne siellä haluamme ja samoja juttuja kuljettaja meille ehdotti. Taksimatka maksoi 10 dollaria.


Kuljettaja jätti meidät kalamarkkinoille, jossa markinnat oli jo loppumaisillaan. Siitä muutaman sadan metrin päässä oli Souq eli basaari ja siinä vieressä kiertoajelubussin pysäkki.


sataman lähialue

Hyppäsimme kiertoajelubussiin, jonka reitti vei läpi vuoristojen ja jonka matkan varrella oli oopperataloa, hiekkarantaa, parlamentti ym.

oopperatalo


Maisemat oli täälläkin niin kauniit, vuoria, valkoisia taloja ja mihin kiinnitin huomiota oli puhtaus ja siiteys, ei roskan roskaa missään. Valkoisia autoja, taloja ja valkoisiin pukeutuneita miehiä, tämä siksi koska kuumuus tuolla on paahtava.

Moskeijaan olisi ollut hieno mennä tutustumaan mutta sinne pääsee turistit vain klo 8-11 välisenä aikana. Taksikuski kertoi että siellä on matto jota 600 naista olivat kutoneet 3 vuotta, joten mahtaisi olla upea nähtävä mutta seuraavalla kerralla sitten. Se on muuten maailman suurin matto.

Parlamentti

Joka paikassa niin siistiä ja pensaatkin oli pitänyt leikata tietyllä tavalla

Sulttaanin asuinpaikka


Souq oli aamusta päivään auki, sitten 4 tuntia suljettuna ja avasi taas ovensa klo 16. Sitä odotin kovasti. Kun lähdimme kulkemaan ahtaita kujia, pikkukojujen myyjät tyrkyttivät huiveja, mausteita ym. Souq:n tuoksu oli huumaava, tuntui jopa että se meni päähän. Pieniä kujia oli joka suuntaan ja piti olla tarkkana jotta löytää takaisin lähtöpaikkaan. Tavaraa oli niin paljon. Mausteita lähti pikkusen mukaan. Maustemyyjien maustesäkit oli pullollaan jos jonkinlaista, ne näyttivät niin kauniilta ja joka pussista olisi voinut pikkusen ottaa mukaan :)


Myyjät olivat jonkin verran äsyttäviä kun roikkuivat suurin piirtein hihassa kiinni että turistit ostaisivat tavaroita.


Tuntui että tuoksu työntyi ihan aivoihin saakka :)

Karkkeja

Tavaraa oli jos jonkinlaista. Koruja, lamppuja, kuppeja, vaatteita, kenkiä, mausteita. Souqin kojut olivat kyllä minulle nähtävyys nro 1. 
Haluttiin piipahtaa vielä ostoskeskuksessa kun olimme paluumatkalla kentälle, ruuhka oli valtava ja taksissa istuttiin yli tunti jahka päästiin perille. Ostoskeskus oli mielettömän suuri ja liikkeitä laidasta laitaan. Tässä vaiheessa iski kuitenkin jo väsymys, eikä siellä jaksettu isommin pyöriä. Käytiin marketissa ostamassa arabikahvia, jonka olivat maustaneet kardemummalla.Kentälle palatessa ja päivän hikoilun jälkeen menimme lentoaseman loungeen. Meillä oli vaihtovaatteet käsimatkatavaroissa ja loungessa suunnattiin suihkuun (pyyheet saatiin sieltä). Lounge oli niin huippupaikka ja niin rauhallinen. Päivän kiertelyn jälkeen väsymys painoi, joten suihku alkuun teki niin hyvää. Sen jälkeen syötiin, tarjolla oli riisiä, erilaisia kastikkeita, suolaisia leipiä sekä makeita leivoksia, hedelmiä, mehuja, kahvia ja limpparia. Saatiin vielä sellaiset paikat joissa voi makailla. Lounge maksoi 35 dollaria per nuppi mutta oli kyllä sen arvoinenkin. Aikaa täällä kulutettiin 5 tuntia ja sitten kotilennolle :)

Muscatti oli aivan ihana, niin helppo kohde tutustua ja tännekin haluaisin palata joskus uudelleen. Tammikuussa olemme menossa Dubaihin, joka on varmasti samanlainen joten odotan niin innolla tammikuun reissua.


MUSCATIN TULIAISIA <3

Arabikahvi, joka on maustettu kardemummalla sekä aivan ihanat tossut. Suurena sinkkuelämää-sarjan fanina, pisti silmään leffassa kuinka Carrie osti tuollaiset kengät :)  joten halusin ehdottomasti samanlaiset ja käytän niitä kotitossuina

Hippasen maustetta

Ja sitten tämä ihanuus jonka ostin lentoasemalta. Olen niin pitkään halunnut tuon värisen (eli ruusukullan) kellon ja jossa on bling blingiä, nyt se lähti mukaani ja melko edullisesti.

Tätäkin kohdetta voin suositella, ehkä en kuitenkaan viikkoa viihtyisi mutta esim. 4-5 päivää :)

Ei kommentteja: