tiistai 15. elokuuta 2017

Tulossa!


Niinkuin olette varmasti lukeneet, on New York on suuri suosikkini. Olen käynyt siellä kaksi kertaa ja kolmas reissu sinne on nyt varattu. Yritän tässä hillitä itseäni etten  hehkuta liikaa :) Joskin itse tykkään lukea blogeja joista oikein huokuu kirjoittajan innostuneisuus ja iloisuus jotakin asiaa kohtaan. Myötäeläminen toisen onnellisuudessa sekä ilossa on huippua ja se tarttuu <3
Olen ottanut tavaksi New Yorkin reissuilla kävellä joka kerta Brooklyn bridgen ja tietysti tälläkin kerralla teen sen. Rakastan tuota siltaa!!
Tottahan toki toinen suosikkini, Jersey garden Mall (outletkeskus) on varma kohde. Tuon suhteen suunnitelmat on selkeät. Otamme viimeiseksi yöksi huoneen hotellista joka on outletin vieressä ja menemme sinne heti aamusta. Laukut jää hotellin respaan ja me suuntaamme ostoksille. Sitten kun ei enää jaksa kantaa kaikkia ostoksiaan, viemme ne hotelliin joka on vain parkkipaikan ja tien ylityksen päässä ja kirjaudumme sisään. Seuraavana päivänä ehtii vielä hakemaan edelliseltä päivältä mietintään jääneet jutut, koska illalla lento lähtee kohti suomea. Jersey gardenista ei ole pitkä matka Newarkin lentoasemalle.
Lennot on varattu myöskin Berliiniin. Olen käynyt siellä muutama vuosi sitten, joten tämä on toinen kertani. Nyt joulumarkkinat vetävät minua niin paljon puoleensa että niiden tunnelma on vain päästävä kokemaan.  Berliinistähän löytyy joulumarkkinoita pilvinpimein.  Viime kerrasta jäi myöskin mieltä kaihertamaan eräs kehuttu ravintola johon suuntasimme mutta se oli kiinni. Se aukesi vasta myöhemmin ja me emme nälkäisinä jaksaneet odottaa vaan menimme sitten muualle.Perun reissua koskien on kaikki lennot nyt varattuna ja niiden yhteissumma on 436e per nuppi, uskomatonta tuo hinta! Vaikka tuo Perun reissu on ollut vuosikausia suuri haaveeni, niin en yksinkertaisesti halua maksaa lennoista yli 1000euroa. Tässä huomasin miten odottaminen kannatti, mutta oli meillä 100%  tuurikin mukana. Osua nyt juuri sillä hetkellä päivälevolle hotellihuoneeseen ja alkaa reissussa selailemaan lentoja ja BAM, siinä ne olivat... Hinnoitteluvirhelennot Peruun! Meillä kävi kyllä mieletön tuuri, koska esimerkiksi puolisoni tuttu oli huomannut saman lennon, oli tietysti yrittänyt sitä varata mutta harmillista että ei ollut onnistunut. Seurailin lennon ilmoituksen alapuolella olevaa keskustelua ja monihan siellä oli jäänyt ilman lentoa :(

Nepal -Kathmandu on ensi kuussa, kaikki on Kathmanduta koskien kunnossa mutta päätimme että lähdemme Kathmandusta Pokharaan kolmeksi päiväksi. Mietinnässä on että jompi kumpi suunta mennään bussilla ja toinen suunta lentäen. Haluaisin kokea nuo maisemat bussin kyydistä mutta mieltä askarruttaa turvallisuus. Onko se sitten kuinka turvallista, istua bussin kyydissä joka huristelee melkoista kyytiä vuoristossa, kapealla tiellä, sivaltaen tien reunustaa josta pudotus on hurjaakin hurjempi. Pitänee selvittää kumpi suunta olisi turvallisempi.
Tietysti kun pohtii reissua tarkemmin niin jo pelkästään lentokoneen laskeutuminen kathmandun kentälle on vaarallista ja Pokharan lento on erityisen vaarallinen (niin mitähän tässä ollaan hakemassa) turvattomuuden tunne iskee ihan varmasti reissulla.


Tämän viikon olen lomalainen. Maanantai meni palautuessa ja lepäillessä. Tänään lähdin lomapäivän viettoon helsinkiin. Ateneumissa on Alvar Aallon näyttely ja se oli nähtävä. Tasaisen harvoin käyn näyttelyissä mutta kun jokin kiinnostava iskee, on sinne kipinkapin mentävä. Eikä tuo näyttely siellä ole enää kuin syyskuun lopulleko saakka.
Loppuviikolle onkin sitten pientä reissua luvassa, lähdemme Varsovaan. Olen ollut flunssainen mutta nyt jo hyvin paranemaanpäin. Flunssa vei ruokahaluni kokonaan :( joten sanoinkin puolisolleni että Varsovassa on ainakin yksi tavoite, syödä oikein todella hyvin. Se luultavasti siellä onnistuu.Huomenna on siis luvassa pakkailua ja vaikka lähdemme vain kolmeksi päiväksi reissuun, otan ison matkalaukun mukaan. Se on ilmainen finnairin hopea-jäsenelle. Taka-ajatuksena on että josko löytyisi jotakin ihanaa sisustustavaraa, joten koluan Varsovassa muutaman sisustusliikkeen eli juttua tulossa siitäkin.

Terkuin lomalainen <3

Ei kommentteja: