lauantai 5. elokuuta 2017

Amsterdamin tuulimyllyt osa 2.


Amsterdamissa osa 2.
Hyppäsimme lauantaina rautatieasemalla olevalta bussiasemalta bussiin numero 891, joka vei meidät suoraan ihastelemaan Amsterdamin tuulimyllyjä. Tuulimyllyt löytyvät Zaanse Schans nimisestä kylästä. Matkan kesto mennessä puolisen tuntia ja paluu matka n. 15minuuttia. Aiemmin ostamamme kolmen päivän julkisenliikenteen lippu kattoi myöskin tämän alueen, joten ei muuta kuin lippua vilauttamalla kyytiin ja menoksi.
Älä turhaan maksa montaa kymppiä matkatoimiston välittämästä retkestä tänne, koska voit tehdä retken helposti ominpäin ja pelkän bussilipun hinnalla.100metriä pysäkiltä eteenpäin
ja oikealle
Bussipysäkki on aivan museon vieressä.
Sisäänpääsymaksua tälle alueelle ei ole.
Minua kiinnosti kovasti tuulimyllyt sisältä ja ulkoa. Tuulimyllyt ovat tuotu tänne koska muuten ne olisi purettu, samoin kuin alueella olevat maalaistalot, ladot ym. Tästä on tehty todella kaunis kotiseutumuseo-alue ja maisema on vielä niin kauniin Alankomaalainen.  Alue on kyllä todella kaunis.


Lapsille löytyy myöskin viihdykettä, aitauksissa on kilipukkeja ja lampaita sekä kanoja. Hauska kokoperheen nähtävyys. Uskoisin että lapset viihtyvät alueella.

Tuulimyllyihin pääsee sisälle neljällä eurolla. Toivottavasti saisin kuvaamani viedeonpätkät liitettyä tänne :)
Alueelta löytyy tuliaiskauppoja, ravintola, sekä muutama pikkukoju josta voi ostaa jäätelöä/kahvia ja limua sekä pientä suolapalaa.

Jos et jaksa lähteä tänne Zaanse Schans:n kylään, löytyy Amsterdamin keskustastakin tuulimylly. Ota suunnaksi Nieuwendijk-katu keskustassa. Samassa yhteydessä on myöskin panimoravintola oluen ystävälle.
En tiedä mikä minua noissa kiehtoo mutta niiden näkeminen oli melkolailla reissun kohokohtia ja piti käydä ihastelemassa kaikki mahdolliset myllyt.

Tämä tuulimylly löytyy keskustasta

Ja muista varoa niitä pyöräilijöitä :) Satuimme paikalle jossa pyöräilijöillä oli hurja riita meneillään, hurjan näköistä katsottavaa.

Palaan taas kohta kertomaan lisää reissustamme, Osa 3 tulossa :)