torstai 27. joulukuuta 2018

Kölnin joulumarkkinat!




Joulufiilistelijän kannattaa ehdottomasti suunnata saksaan joulumarkkinoille. Niitä on paljon eri kaupungeissa.
Markkina-alue melkein hukkuu kauniisti aseteltuihin jouluvaloihin, joululaulut soi, kojuissa myydään tavaraa pipoista kakkumuotteihin, pipareita, ruokia, karkkeja, vaatteita. Nähtävää ja hypisteltävää on paljon. Minä ostin tänä vuonna kunnon villaa olevat säärystimet.
Lempipaikkani on ehdottomasti koju josta saa glühweinia ja siihen tietysti loraus rommia. Glühwein on lämmintä, mausteista viiniä ja halutessaan sinne saa rommin. Prosentteja viinissä on noin 10 paikkeilla. Glühwein-kojut ovat markkinoiden suosituin paikka, niin turistit kuin paikalliset löytyvät täältä iloisina.
Yksi mielenkiinnon aihe on markkinoiden vaihtuvat hehkuviinimukit, ne ovat kauniin jouluisia. Ostaessa hehkuviiniä, maksat  mukista pantin, voit huoletta ottaa mukin mukaasi. Palauttaessa mukin kojuun, saat pantin takaisin. Riippuen markkinoista, pantti on n. 2-4 euroa.





Markkina-alueilla kannattaa hehkuviinin lisäksi maistella maistella makkaroita ym. lihoja.  Saksassa makkarat/liha ovat ihan älyttömän mehukkaita. Huomautus Heinzelsin joulumarkkinoiden lihavartaalle, voi mikä herkku.

Kölnissä oli kävelyetäisyydellä neljät joulumarkkinat ja kyllä niissä pienesti eroja oli, jopa sen verran että yksistä tuli suosikkini. Sää sattui todella kauniiksi joten kiertely oli miellyttävää. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, keli oli raikas +3-+8. Markkinat aukeavat n. klo 11 aikaan. Rakastan  hyötyliikuntaa joten oli aivan ihana lähteä aamupäivästä kävelemään kaupungin kauniille kaduille ja tietysti markkinoille. Voitte uskoa että uni tuli illalla hyvin ajoissa kun päivän oli tepastellut ulkosalla.



Kölnistä löytyvät markkinat:

-Kölner Hafen weihnachts markt am schokoladenmuseum eli suklaamuseon vieressä olevat, merihenkiset joulumarkkinat.
-Weichnachts Markt am Kölner Dom eli tuomiokirkon markkinat.
-Heinzels Wintermärchen, vanhan kaupungin sydämessä. Mielestäni nämä olivat kauneimmat joulumarkkinat joilla olen ikinä käynyt. Täällä oli myöskin luistelurata.
-Angel`s joulumarkkinat, nämä ovat ilmeisesti vanhimmat.
Markkinat avaavat ovensa marraskuun puolivälin jälkeen ja sulkevat 23.12. Alue on hyvin suojattu betoniporsain ja poliisipartionki näkee siellä päivystävän.



Kaunis Köln jäi kiinnostamaan,  sinne pitää mennä myöskin kesällä. Reinin varsi oli älyttömän kaunis talvellakin joten kuinka kaunis onkaan kesällä kun puissa on lehti. Näyttävät ristikkotalot, mukulakiviset ja paikoin kapeat kadut luovat omanlaisensa hyvän fiiliksen. Olen aina fanittanut saksaa ja näin ollen viihdyn siellä. Terassit ovat auki läpi vuoden ja ovat kovinkin puoleensa vetäviä. Terasseilla on viltit sekä lämmittimet, ei kylmä pääse tulemaan.
Oletko kuullut että Kölnissä juodaan kölschiä joka on Kölnin oma olut. Se tarjoillaan pienistä 2 dl lasituopeista. Tarjoilija täyttää pikkutuoppiasi niin kauan kuin laitat lasin alusen lasin päälle merkiksi että ei enää. Juoduista kölscheistä  pidetään tukkimiehen kirjanpitoa lasin aluseen.

Shoppailusta sen verran että mahdollisuudet olivat hyvät. Jos olet käynyt Amsterdamin ostoskadulla, löytyy Kölnistä melkein samanlainen. Varmasti jokaiselle jotakin. Me bongasimme Uniglon, muutama kiva vaate tarttui mukaan.

Tunnelmallinen terassi

Hotelli meillä oli 400 metriä juna-asemalta ja aivan Rein-joen varrella. Huoneesta näkymät olivat hurjan kauniit. Lähtöpäivänä emme voineet jättää matkalaukkuja hotelliin säilytykseen mutta juna-asemalla on kätevä matkalaukkujen säilytysautomaatti, sitä kannattaa hyödyntää.

Lensimme Düsseldorfiin ja sieltä  n. 40 minuutin junamatka Kölniin. Ihanan lyhyt lentomatka ja kuinka kätevästi pääsee perille.

Mieletön Tuomiokirkko ja sen kauniit joulumarkkinat.
Instagramistani travel_with_namistelija löydät tallennetun tarinan Kölnin reissusta (kuten monesta muustakin maasta), sieltä löytyy videopätkiä markkinoista ym. Ja tietysti tervetuloa seuraajakseni <3


Nähdään Köln vielä uudelleen! Ja sinulle lukijani, tulehan taas lueskeleen blogiani!

Ei kommentteja: