sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Huskysafari, Levi.





Tämä postaus ei ole kaupallinen yhteistyö vaan haluan tuoda tunnetuksi Lapin huskysafareja sekä toivoisin että innostut Lapin reissullasi menemään huskysafarille. Saat takuulla upean elämyksen! Ja luulen että lapset innostuisivat tästä hurjasti.
Vain muutama prosentti huskysafarilla käyneistä turisteista on suomalaisia. Safarien pääkävijät ovat ulkomaalaisia yli 90 %.

Reittejä on monenlaisia; (2km, 5km) 10km ja 15km, myöskin koko päivän retkiä.
Meidän safariin kuului myöskin kuljetus tilalle eli on todella helpoksi tehty. Näin tammikuulla aamupäivä on hyvä aika lähdölle, iltapäivällä kun tulee jo pimeä.
Meillä kävi tuuri kun saimme ihan privan 10km retken.  Omistaja nouti meidät klo 10 hotellilta, opetukseen meni n. 5 min ja siitä sitten lähdettiinkin kohti koiria ja rekeä. Koirat hyppivät innoissaan valjaissa. Minä hyppäsin viltin alle rekeen ja aviomies taakse "puikkoihin".  Nopeasti päästiin liikkeelle. Kierrokseen meni n. 40min, matkalla pysähdyttiin kuvaustauolle, samalla olisi voinut vaihtaa kuljettajaa mutta en halunnut :) parempi että aviomies ajoi ja minä istuin viltin alla reessä. Kyllä luminen Lapin luonto on kaunis. Aivan huikea retki, suosittelen lämmöllä!
Tammikuun pakkasissa kannattaa  pukeutua kunnon toppavaatteisiin, nimittäin viima tekee tepposet. Itselläni on todella hyvät toppavarusteet joten pysyin lämpimänä koko reissun. Kypärämyssy pipon alla ei ole ollenkaan liikaa. Oppaamme myöskin huolehti että olemme varmasti pukeutuneet lämpimästi.
Huskyt olivat super`innoissaan. Välillä niitä sai nauraa kun kaiken ilon ja juoksemisen tohinoissa niiden piti vähäsen näykkästä vierustoveria. Täydellinen hyvän mielen päivä.




Safarilla et tietenkään mene yksin vaan edessä menee opas omalla valjakollaan jota muut seuraavat. Opas näytti käsimerkein milloin piti hidastaa ja jotta reki pysyy pystyssä, on kurveihin syytä jarruttaa. Myöskin kurveihin mennessä pitää pikkusen kantata (samanlailla kuin moottoripyörällä ajaessa). Jarru on tosiaan jalaksien välissä jota reen takana, jalaksilla seisova ohjaaja käyttää. Ylämäessä on syytä pikkusen auttaa koiria ja potkutella maasta vauhtia.

Vaikka tarjolla on alle 10km reittejä, ei mielestäni sellaista kannata ottaa. Se on niin lyhyt että siinäpä ei ehdi  mitään. Juuri kun  totut touhuun ja innostut,  se loppuu joten ehdottomasti suosittelen ottamaan 10 kilometristä ylöspäin. Näin jälkikäteen mietittynä ehkä tuo 10km:n lenkkikin oli aika lyhyt.

Voitte uskoa että on aivan mahtavaa katsella reestä koirien juoksua ja maisemia. Upea elämys johon mielestäni kannattaa panostaa. Tässäpä on myöskin hyvä lahjavinkki. Ennemmin lahjaksi elämyksiä kuin kiinasta tilattua muovia sanoi tilan isäntä ja ihan oikeassa on.

Safarin jälkeen suuntasimme lämpimälle mehulle kotaan. Voi apua miten ihana tunnelma! Oli tosi mukava lämmitellä kodassa, avotulen äärellä. Tällaiset hetket muistaa lopun elämänsä.



Suosittelen lämpimästi All Huskies oy:n palvelua! Kannatetaan ja tuetaan kotimaista.
Tuosta linkistä löytyy tietoa ja hinnasto:   www.allhuskies.fi 
Tallennetuissa tarinoista,  instagramistani löytyy  huskysafarilta videoklippejä ja tietysti tervetuloa seuraajakseni: travel_with_namistelija nimellä löydät minut instagramista.

Pysyhän kuulolla ja ihana kun kävit lueskelemassa blogiani! <3


Ei kommentteja: