lauantai 1. joulukuuta 2018

Adiwana DARA AYU, Bali, paratiisi maan päällä!





Miltä kuulostaisi muutama päivä viidakon keskellä, riisipeltojen, palmujen sekä tiheän kasvillisuuden ympäröimänä. Ei televisiota, ei musiikkia/meteliä, ei mopojen pörinää tai vilkkaan turistikohteen jatkuvaa ääntä. Ainoastaan viidakonäänet ja huoneen katossa päällä oleva tuuletin pitivät maltillisen positiivisesta äänestä huolen. Tästä kaikesta sain nauttia marraskuisella lomallani.

Hotelliin saavuttiin tuuhean kasvillisuuden ympäröimää, kapeaa, kaunista polkua pitkin. Kapealla polulla oli pieniä lampia ja läpi lammen piti hyppiä kivi kiviltä eteenpäin. Luojan kiitos ei tarvinnut itse kantaa matkalaukkua :)







Hotelli oli pieni, vain seitsemän uniikkia  pientä villaa. 
Palvelu vaikutti  heti tullessa todella hyvältä ja sitä se oli koko ajan. Koko hotellin henkilökunta esitteli itsensä nimellä ja jokainen toisteli samaa " kerro minulle heti jos tarvitset jotakin" "jos haluat hieronnan niin järjestämme sen". Ou Jesh, kelpaa minulle!

Meidän kanssa samaan aikaan hotellissa oli 3 pariskuntaa, joten voit kuvitella miten rauhallista oli. Ja jotenkin jokainen nautiskeli asioista eri aikaan koska esimerkiksi meidän mennessä altaalle, siellä ei ollut muita.  Aamupalalla me olimme ensimmäisenä. Omat villat ovat niin kauniita ja viihtyisiä että niiden rauhaan on mahtava jäädä  koko päiväksi, joten ei ihme ettei yhteisillä alueilla toisiaan näe.



Aamupala klo 8-11 joten halutessaan saa nukkua pitkään.  Eniten minua huvitti tai ihastutti kun aamupalan saa myöskin uima-altaaseen. Sanoinkin aviomiehelleni että hurjan ihanan kuvan siitä saisi mutta en minä aamupalaani halua märkänä uima-altaassa syödä. Toki se jäi vähä mietityttään että olisiko sittenkin pitänyt.
Hotellin keittiö oli auki klo 21 saakka.  Kannattaa maistaa nasigorengia, vietnamilaisia kevätrullia, kalmarirenkaita. Hotellin ruoka oli minulle mieleistä. Ihastuin myöskin Balilaiseen maustamattomaan jugurttiin, sitä kannattaa maistella.
Hotelli tarjosi iltapäivällä klo 13-15 teen tai kahvin. Hyvän kahvin ystävänä pidin heidän vahvasta kahvistaan.

           














Voihan ötökkäkammoni. Hotellihan on viidakossa, ulkoilmakylpyhuoneella. Yllätys oli suuri,  ei mitään ongelmaa ötököiden suhteen! Hotellissa on säännöllisesti jokin myrkytys jolla ötökät pidetään poissa.  Ei liskoja, ei torakoita, käärmeistä puhumattakaan! Mielestäni aika uskomatonta. Ainoastaan vuoteen vierellä oleva kokistölkki keräsi avonaisena pieniä muurahaisia ja ennenkuin olin huomannut niin toki olin siitä juonut joten tropiikin muurahaisia on maistettu. En tiedä mistä ne tulivat mutta katosivat yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Sen takia roskiksissa on kannet ja sinne jotakin heitettyä, kannattaa katsoa että kansi on tiiviisti kiinni.

Parempi että kuvat kertovat hotellialueesta enkä minä yltiöhehkuta.
Hehkutanpa ehkä kuitenkin pikkusen. Kaunein hotelli jossa olen ikinä ollut. Aktiiviteetit eivät aiheuta "pakko tehdä jotain oloa"  kun aktiviteetteja ei ole tarjolla. Tarjolla on kukkaiskylpyjä, lounasta riisipelolla ja hierontaa. Hotellimiljöö on äärettömän kaunis, puhdas ja tietysti vihreä.

Parvekkeen ovet auki, aitiopaikka omassa vuoteessa kuunnella viidakonääniä!

Jo pelkästään päivän aloitus tämän ihanan suihkun kautta
toi hymyn kasvoille. 

Tästä sain nauttia Balin loman alkuun  3 päivää, se oli aivan liian lyhyt aika. Mutta olipa rentouttavaa, maisemat varmistivat sen että ajatukset pysyivät niissä.
Ostimme kookoksen ja minä hörpin sitä altaan reunalla, vedessä lilluen. En varmasti ikinä unohda miten totaalisen hyvän lomafiiliksen tuo hotelli minuun teki.
Aamuisin heräsin todella aikaisin, avasin huoneen ovet jotta viidakon heräily kuului kun vuoteessa venyttelin itseäni uuteen lomapäivään. Ihan älyttömän upeeta! Aamupalan ja pienen levon jälkeen suuntasin uimaan, siihen altaan reunalle me jämähdettiin tyytyväisinä. En malttanut kirjojakaan lukea kun nautiskelin ympäristöstä.



Matka Denpasarin kentältä kestää n. 2 tuntia. Otimme hyvissä ajoin yhteyttä hotelliin ja varasimme heiltä kuljetuksen. Hotellin oma kuljettaja osaa parhaiten reitin.
Pääset katsomaan instagramin tallennetuista tarinoista enemmän kuvia sekä sieltä löytyy videoita tästä ihanasta paratiisista. Käy katselemassa ja tule seuraajakseni, löydät minut nimellä Travel_with_namistelija.

Nyt tiedän minne suuntaan seuraavalla Balin lomalla, viikko tässä paratiisissa loman alkuun ja sitten suuntaamme muualle.


Ei kommentteja: