torstai 25. lokakuuta 2018

Täydellinen vapaapäivä Helsingissä!
Olen ihminen joka tarvitsee normaalia enemmän aikaa olla yksin ja nautin yksinolosta aivan suunnattoman paljon. Toiset tarvitsevat ympärilleen suuren joukon ihmisiä jotta on joka päivälle joku jota nähdä ja jos ei näe niin ainakin puhelimessa pitää viettää päivästä tunti-kaksi. Apua, saisin hermoromahduksen.

Töitä on tullut tehtyä paljon, joten eipä ihme että yksinolo on vielä enemmän tarpeen. Työssäni pitää olla jatkuvasti tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa ja välillä se on kovinkin ahdistavaa kun itse haluaisin että olisi hiljaista ja saisin edes pikkusen olla omissa oloissani. Rakastan yövuoroja koska silloin ei tarvitse kommunikoida juuri ollenkaan mutta suureksi harmiksi en enää niitä pysty tekemään kovinkaan paljon. Päivänukkuminen on nykyisin todella hankalaa.

Vietin täydellisen vapaapäivän 24.10.2018 ja tällainen se oli <3

Heräilin omaan tahtiin ilman kellon soittoa, sisäinen kello herätti minut klo 8 aikaan. Venytyksien ja vanutuksien jälkeen smoothien tekoon. Ruokavaliooni on kuulunut useamman vuoden smoothiet ja pakkaseni on täynnä kotimaisia marjoja. Blenderiin sujahti purkki rahkaa, puolukoita, mustikoita ja mansikoita sekä loraus kauramaitoa ja tyrnimehua.

Sitten suunnaksi Helsinki.
Aivan ihana lähteä kaupunkiin ilman aikatauluja!
Kiasma, siellä oli ilmaispäivä tänään.
Ja muuten vapaapääsy on joka kuukauden ensimmäinen perjantai, josko sinäkin haluat mennä.Tutustuin Pilvi Takalan näyttelyyn. Minulle täysin tuntematon mutta tästä lähtien takuulla kiinnitän huomion jos nimeen törmään. Hän tutkii erilaisia yhteisöjä mm. piilottautumalla niihin. Videoteokset saivat kyllä hymyn kasvoille: Hän mm. kosketteli eräässä työyhteisössä ihmisiä, oli hauska nähdä ihmisten reaktioita kosketuksesta. Ihmiset eivät tienneet olevansa kohteita projektissa. Reaktiot olivat huvittavia. Kyllä minustakin huvittavaa  kuvaa saisi kun tuntematon tulisi koskemaan. Tykkään halauksista tuttujeni kanssa mutta tuntemattomat olkoot koskettamatta :) Se suomalainen oma reviiri!
Kannattaa mennä katsomaan, 17.2.2019 saakka Kiasmassa.

Muut näyttelyt olivat Ann Veronica Janssens sekä Meno-paluu. Kiasman nettisivuilla lisää. Ann Veronica Janssensin teokset olivat myös mielenkiintoisia, olin kuitenkin käyttänyt suurimman energiani Pilvi Takalan näyttelyyn joten tuon toisen vaan kiertelin ja katselin. Toki muutamassa kohdassa mielenkiintoni heräsi, esimerkiksi kuvat auringonpimennyksestä.Kiasman jälkeen testaukseen Eat Poke Hki:n salaattikulhot. En muista missä tuohon törmäsin, oliko se instagram vai jokin lehti vai mikä mutta värikkäät annokset hurmasivat minut oitis. Yllätyksenä että tämä on avautunut jo vuoden 2016 lopulla.
Voi kun tykkäsin!! Ihan jo sellainen asia kuin täydellisesti keitetyt parsakaalit tekivät minuun suuren vaikutuksen, kasvikset ja vihannekset olivat valmistettu juuri kuten kuuluu. Ei vettyneitä raaka-aineita. Tuoreita ja älyttömän raikkaan makuisia.
Menin lounasaikaan joten salaatti-ainekset olivat pöydässä ja siitä sai itse kerätä mieleisensä annoksen. Tiskin takaa tarjoilija antoi avokadoa, lohta, katkarapuja ym.
En tiedä miten tämä toimii lounasajan ulkopuolella eli tehdäänkö annokset kokonaisuudessaan itse vai kokin tekemänä. Samapa tuo, minä odotan jo seuraavaa vapaata jotta voin lähteä tuonne. Hintakin oli oikein sopiva. Iso lautasellinen salaattia, lohella ja avokadolla: 10e.Salaattia lähdin sulatteleen Allas Sea Poolille. Olen käynyt altaalla skumpalla mutta uimassa en ja se on kovasti kiinnostellut. 14 euroa sisäänpääsystä, tuolla hinnalla ei aikarajaa ole. Voit mennä uudelleen vaikka vielä illalla, kunhan teet sen saman päivän aikana.
Superkauniit sadesuihkut rentouttivat entisestään, ei muutakuin saunan lämpöön ja jalat lauteille.  Voi nautinto maximus!! Altaassa on + 27 asteinen vesi, merivesialtaassa + 12. Viime talvena innostuin avantouinnista mutta nyt olin jotenkin niin viluinen että merivesialtaaseen en pystynyt menemään. Seuraavalla kerralla sitten.
Klo 13 aikoihin ei ihmispaljoutta ollut, minun lisäkseni ehkä n. 8 ihmistä. Tilaa ja rauhallisuutta oli runsaasti.
Kauppatorilla oli pieni kourallinen torimyyjiä. Suppilovahveroita paperipussiin 3 litraa, niistä saa maukkaan kastikkeen lihapullille. Huomenna meillä on lihapullatehdas.
Ja voi suloisuus mihin huomio kiinnittyi, lapaset joissa on punatulkut! Voi kaunokaiset, ne oli ostettava. Jos minulta kysyttäisiin lempilintua, se olisi punatulkku. Kaunis, pullea punatulkku tuo joulun <3Minulle yksinolo on voimavara. Saadessani viettää aikaa yksin, koen olevani tasapainoisempi ja rauhallisempi. Tuli vielä mieleen että muutama vuosi sitten olin ollut kaupungilla, kerroin tästä tietysti tutulle joka kyseli kuulumisia. Hänen reaktio oli jotenkin säälivä, että miten olen  YKSIN viettänyt päivän kaupungilla. Hänelle tuo oli outoa ja jopa surullista, kun minulle taas se on äärimmäisen tärkeää. Sitten toinen tuttava joka myöskin tarvitsee paljon aikaa yksin, jutellessani hänen kanssaan asiasta, olimme täysin samoilla linjoilla. Kun sanomme yksin vietetystä päivästä, toinen kiljahtaa ennen lauseen loppua että miten mahtavaa!


Ei kommentteja: