sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Portovenere, La Spezia ja Genova!PORTOVENEREPortoveneren satama on kauniilla rantakadulla.  Kävelimme rantakadulla, kävimme linnoituksella ja tietysti yogurteriassa. Portovenere on pala kaunista ja värikästä italiaa meren rannalla, ihastuttavine katuineen. Katujen varsien runsailla kukkaistutuksilla oli kyllä saatu hurjasti lisää kaunista tunnelmaa. Alueelta löytyy myöskin pienen pieni uimaranta. Koska päiväretkemme kesti vain puolisen päivää, jäi nopea visiitti hieman kaivelemaan joten ehdottomasti tulevaisuudessa parin tai kolmen yön reissu tänne. Positiivinen ensivaikutelma saa minut palaamaan paikkoihin joissa olen vain piipahtanut.

Cinque Terrestä veneretken hinta olisi ollut 33e/per hlö, mielestäni aika kova hinta ja kun miettii että meiltä kahdelta se olisi ollut 66e! Mutta sen sai puolet edullisemmin kun teimme sen La Speziasta. N. 5 min junamatka La Speziaan, kävely kauniin kaupungin läpi satamaan (n. 15min) ja satamasta 8 euron lippu veneeseen joka vei meidät puolessa tunnissa Portovenereen. Paluumatkan La Speziaan teimme  rannikkoa pitkin bussilla (bussilippu 2e). Ja kannattaa jompi kumpi suunta mennä bussilla, maisemahehkutus tähän väliin.LA SPEZIASatamakaupunki kuten Genovakin. La Spezian juna-asema on hyvinkin vilkas sillä kun välimeren risteilijät purkavat turistit kyydeistään, suuntaavat he juna-asemalle ja sieltä Cinque Terren pikkukyliin.
Täälläpä ei ole  kylämäistä tunnelmaa, tämä on pieni kaunis kaupunki. Shoppailumahdollisuudet on kohtalaiset, hyviä ravintoloita, kauniita katuja, korkeuseroja. Täällä on myöskin katu jonka koko leveydellä on portaat. Vuosi sitten vietimme täällä kokonaisen päivän ja yön. Riomaggioresta on n. 5 min junamatka joten me lähdettiin eräänä päivänä käymään täällä isommassa ruokakaupassa. Isommassa kaupassa, isomman valikoiman takia. Suurta eroa ei ollut hinnoissa Riomaggioren pikkukaupan hintoihin.Pikkuvinkkinä ruuhkaisiin paluumatkoihin. Loman lopussa lähtiessämme takaisin Genovaan, ostimme paluumatkan lipun La Speziasta Genovaan. Ei kannata ostaa lippua /  hypätä kylistä junaan joka vie sinut lähimpään lentokenttäkaupunkiin vaan kannattaa ottaa lippu La Speziasta  ja sellainen juna joka pysähtyy ehkä vain yhdessä kylässä, näin saat hurjasti tilaa matkalaukkusi kanssa. Suurin osa turisteista ostaa junalipun joka lähtee kylästä lentokenttäkaupunkiin, näin ollen siellä junassa saattaa olla enemmän kuin muutama muu  :)


GENOVAGenovassa välimatkat tuntuivat lyhyiltä ja liikkuminen oli sujuvaa joko bussilla tai metrolla. Ydin keskustan alue on helposti käveltävissä. Satama-alueelle kannattaa suunnata viettämään päivää, ihastelemaan laivoja sekä veneitä sekä syömään. Genovan satama on Italian suurin joten siellä riittää ihmeteltävää. Satamasta löytyy näköalahissi (en tiedä mikä sen oikea nimi on mutta sanottakoon nyt tuoksi) joka nostaa ihmiset katsomaan maisemaa kattojen yläpuolelta ja se myöskin pyörii hitaasti joten näet Genovan 360 astetta.


Jos siis törmäät tämän näköiseen kapistukseen, osta lippu pikkukopin luukulta ja hyppää kyytiin. Maisemia pääset ihastelemaan melko korkealta.
Vanhat koristeelliset kadut, suihkulähteet, holvikaaret rakennuksissa sekä riemukaari, älyttömän kaunista. Jos haluaa nopean kuvan kaupungista, kannattaa hypätä sightseeingbussin kyytiin. Lippuja saa bussista mutta myöskin netistä (netistä ostettu lippu on puolet halvempi joten suositus sille)
Aika usein meillä on valmiiksi katsottuna ravintola ja niin nytkin oli, mutta koska sunnuntaisin suurin osa ravintoloista (ja kaupoista) pitää ovensa suljettuna, emme päässeet haluamaamme. Niimpä tuurilla tepasteltiin ravintolaan jonka terassilla oli paljon porukkaa ja kyllä he hyvän ruuan perässä olivat siellä. Ei pettymystä :)Minulla on suuri rakkaus matkustelua kohtaan. Koen olevani todella onnekas päästessäni tallailemaan maailman katuja. Vieläpä kun matkaseurani on aviomies ja molemmille matkustelu on äärimmäisen tärkeää.
Jos voisin ohjeistaa nuoria, ohjeistaisin heitä uteliaisuudella matkustelemaan ympäri maailmaa ja ennakkoluulottomasti tutustumaan eri kulttuureihin.

Ei kommentteja: