torstai 18. lokakuuta 2018

Mitä on tulossa!


HEI, IHANAA KUN TULIT LUESKELEEN MUN JUTTUJA!!
Taas matkustetaan <3
Viime vuonna villiinnyin Saksan joulumarkkinoista ja kuten vuosi sitten lupailin, Kölnin joulumarkkinoille lähdetään. Köln pomppaa mieleen jo yläasteen saksan tunneilta, se on sieltä saakka pitänyt paikkaansa minussa. Uteliaana lähden ottamaan selvää tuosta kaupungista.  Aviomies kyllä yritti suostutella toiseen kaupunkiin mutta minä en antanut periksi sen suhteen,  Köln on niin vahvana, reissu on varattu ja sitä odotellessa. Ennakkofiilis on että sen täytyy olla ihana!Jos olet jouluihminen, kannattaa käydä fiilistelemässä euroopan joulumarkkinoilla! Tunnelma on aivan super`jouluinen! Kun markkinoiden kaiuttimista kajahtavat joululaulut, tiedän olevani oikeassa paikassa fiilistelemässä. Villamyssy syvälle päähän, paksu villahuivi kaulaan, lämpimät vaatteet ylle ja hehkuviinille. Ja illalla posket punaisina ja mieli tyytyväisenä markkinahumusta ja raikkaasta ilmasta.
Joulumarkkinoiden hehkuviinimukit vaihtuvat vuosittain. Voit pitää mukin itselläsi koska maksat siitä pantin ja jos haluat pantin takaisin, palautat mukin kojuun. Pantti on n. parisen euroa. Olen myöskin maksanut paluulennolle ruumalaukun joten suuntaan ruokakauppaan hehkuviiniostoksille, pullollisen tai kaksi joulumarkkinatunnelmaa saa edullisesti kotiin.
Joulumarkkinareissuilta pitää myöskin ostaa joulukuuseen  koriste muistoksi. Vaikka rakastankin Joulun viettoa omassa kodissa, tulevaisuudessa haluan viettää Joulun Lapissa, New Yorkissa sekä jossakin lämpimässä.


Sitten reissataankin suomessa. Viime vuosina olen monesti päättänyt että seuraavana talvena lähden Lappiin ja taas seuraavana talvena sama päätös, tätä on jatkunut monia kertoja (lähtien siitä kun olen viettänyt viikon Rukalla, toisen viikon Äkäslompolossa ja Levilläkin pidennetyn viikonloppuloman). Vihdoinkin haaveista totta.
Haaveeni on ollut suuret luminietokset, minttukaakaot laskettelun lomassa, hiihtää tunturissa ja maisemista nautiskelut huskyvaljakon kyydissä. Raikkaan tunturipäivän jälkeen saunoa, kääriytyä kylpytakkiin ja olla täydellisellä lomafiiliksellä Lapin lumoissa. Niimpä siitäkin unelmasta tehtiin totta ja asiat varaukseen. Meinasi unohtua revontulet, voi kumpa niitä osuisi  minilomallemme.


Balin reissuun vielä palatakseni, puhun siis Balin reissusta vaikka asia koskee yöpymistä/ajanviettoa Bangkokissa kuten myöskin yövymme Dohassa.  Teen takuulla koko reissun hotelleista jonkinlaisen  postauksen koska ne ovat  melko suuressa osassa löhölomallamme. Mutta siis yövymme yhdessä Bangkokin upeimmista hotelleista, nimittäin Shangri-La hotellissa, miten ihmeessä tässä malttaa mielensä.

Ei kommentteja: