maanantai 25. kesäkuuta 2018

Mietitkö minilomaa? jospa tykkäisit näistä!
Jos suunnittelet minilomaa,  heitän tähän muutaman vinkin jotka ovat itselleni mieluisia.
Jos olet lueskellut blogiani, olet varmasti tietoinen siitä että Praha on kaupunkilomieni ykkönen mutta jätän sen näistä ehdotuksista pois. Jos olet uusi lueskelijani, blogistani löytyy pari juttua Prahasta.

MADRID

Mercado De San Miguel on kauppahalli johon kannattaa suunnata tapaksien perässä.

Tapakset, lasi viiniä ja espanjalainen kiihkeä puheensorina. Ja jalkapallo, olet luultavasti kuullut Real Madridista. Churrot kastettuna paksuun kaakaoon, nam.
Madrid on n. 4,5 tunnin lentomatkan päässä suomesta. Viihtyisä kaupunki viettää minilomaa ja mikä jottei pidemmäksikin aikaa. En kokenut Madridissa mitään "pakko nähdä" nähtävyyttä mutta tykkään kovasti Espanjalaisista ja viihdyn siellä joten täällä voi viettää piristävän lepoloman, sen suuremmin sykkimättä nähtävyydeltä toiselle. Ja vielä kerran, tapakset ovat niin herkullisia joten voin lähteä ihan vain tapas/viini-lepolomalle. Shoppailumahdollisuudet on suuret niin edullisempaan kuin vähäsen kalliinpaankin makuun.

PARIISI
Eiffel-torni ja Pariisi, onhan tuo torni kaupunkia hallitseva ja jo lentokoneesta tiirailee että näkyisikö tornia. Moulin Rouge! Riemukaari ja Notre Damin katedraali muunmuassa menee  nähtävää-listalle. Eikä suotta. Mutta ihanan pariisilaista on istua kauniissa pariisilaiskahvilassa ja nautiskella sen antimista tai kävellä pitkin katuja ja jäädä kuuntelemaan katusoittajaa, tunnelma on super jes. Koen Pariisin romanttisena kaupunkina ja sinne lähden fiilistelemään mielelläni. Matka kestää kolmisen tuntia.

Kävimme Eiffel-tornin näköalatasanteella.

AMSTERDAM
Rento ja viihtyisä Amsterdam on nuoremman väen suosikki mutta mikä jottei näin vanhemmankin. Amsterdamin kanaalien varret, pikkuiset sokkeloiset kadut, vinot ja värikkäät talot, tuulimyllyt ja tietenkin keväällä tulppaanienloisto. Amsterdam yllätti minut vuosi sitten ja sen jälkeen olen käynyt siellä toisen kerran, joka kerralla ihastun enemmän. Yksi suosikeistani! 2,5 tunnin lentomatkan päässä.
Näihin kohteisiin pääsee lyhyellä lentomatkalla ja pärjää hyvin käsimatkatavaroilla. Henkilökortti riittää matkustusasiakirjana. Suomen kesäaika on sesonkiaikaa joten jos haluat mennä hieman rauhallisempana ajankohtana, kannattaa mennä myöhäiseen syksyllä. Me olimme Pariisissa ja Madridissa helmikuulla ja tuuri kävi kelien suhteen. Pärjäsimme kevyillä toppiksilla.

Ihania lomafiilistelyjä juuri sinulle <3


2 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Huhtikuun Dami oli myös kiva. Lämmintä oli niin, että välillä pystyi syömään ulkona t-paidassa. Turisteja oli paljon, mutta ei tungokseen asti.

Namistelija kirjoitti...

Oi että :) huhtikuu on jo hyvää aikaa euroopassa kelien suhteen.