tiistai 5. kesäkuuta 2018

SAN FRANCISCO

Päädyimme San Franciscoon vähän kuin yllättäen. Bongasimme toistamiseen hinnoitteluvirhelennot 170 euron hintaan ja onneksemme tälläkään kertaa niitä ei lentoyhtiö perunut joten reissuun päästiin.


San Francisco ei ole  ollut minun bucket-listalla mutta siitä tuli nyt yksi suosikeistani.  Yllätyin miten kiehtovan ja ihastuttavan kaunis kaupunki on, ehkä kaunein kaupunki jossa olen lomaillut. Ajanvietettä ja nähtävää paljon. Olin lukenut kaupungin mäkisestä maastosta, olinkin kuvitellut mielessäni sen vain lievästi mäkiseksi. Kun taksi vei meitä hotelliin totesin että jopas on kukkulaa kukkulan perään, hurjan kaunista. Ilman suuria odotuksia, matkakohde oli todella mieleinen.


Olin lukenut myöskin San Franciscon vaihtelevista sääolosuhteista ja kuvitellut nekin lieviksi. Alkuloma oli todella kylmä, niin kylmä että Uniqlosta ostin itselleni untuvaisen kevyen toppatakin (olin pilannut pesussa keväällä yhden takkini ja suunnitelmissa oli ostaa uusi). Oikeasti pipo ja hanskat olisi pitänyt vielä olla mutta niihin en periaatteen vuoksi kesälomalla panostanut.
Ilmeisesti Tyynivaltameri ja sen virtaukset tekevät ilmastosta todella vaihtelevan. Kannattaa ottaa sateenvarjo mukaan vaikka säätiedotus ei lomalle näyttäisi sadetta, myöskin lämpimillä vaatteilla kannattaa varautua.
Keskustan "keskipiste" on Union Square ja meillä oli hotelli siitä n. 400 metrin päässä. Tyytyväisiä oltiin hotskuun, siisteyteen ja sen sijaintiin.


Jännitystä aiheutti lukemani jutut narkkareista ja kodittomista. Kummistakaan ei meille ollut haittaa. Kodittomia San Franciscossa on paljon, melkein joka kulmalla oli rahan kerjääjiä ja kadulla nukkujia.  Yhtenä iltana lähdimme pikkusen tapaamme myöhemmin vielä hamppareille ja kun söimme ikkunan edessä, toiselta puolen ikkunaa koputeltiin että josko muutaman pennin saisi, hänkin jätti meidät rauhaan kun emme sen enempiä huomiota kiinnittäneet. Meidän kohdalle ei osunut että kukaan olisi tullut "iholle".
Hampurilaispikasta puheen ollen, testasimme Jack in the box-hampurilaisketjun hampparit. Oikein hyvät hampparit.
Huomioni kiinnittyi kaupungin runsaisiin kukkaistutuksiin. Kukoistus tekee kaupungille iloisen ja raikkaan ilmeen, tosi ihastuttavaa.
Kesäkuun puolivälin paikkeilla turistimäärä triplaantuu, kertoi bussikuski. Aikaeron -10 tuntia takia heräilimme joka aamu klo 5 aikaan ja liikkeelle lähdettiin aikaisin aamusta. Saatoimme olla Cable Carissa ainoat matkustajat (siitä enemmän juttua seuraavassa postauksessa). Tykkään hirmuisesti olla liikkeellä aamuvarhain, saa seurailla miten kaupunki heräilee yön jäljiltä, kauppiaat availevat liikkeitään ym.


Auto meillä oli vuokrattuna loman lopussa kolmeksi päiväksi ja samalla vaihdoimme hotellinkin lähelle lentokenttää. Parkkipaikoista keskustan alueella on pulaa. Oli  fiksua ottaa hotelli läheltä lentokenttää ja hotellilla oli myöskin suuret parkkipaikat. Parkkipaikka oli ilmainen ja illalla palatessamme hotelliin, löytyi autolle tilaa.  Hotelli oli nimeltään Best Western Plus (Millbrae). Tykkäsin älyttömästi hotellin huoneista, joten seuraavalla kerralla päädymme varmasti tähän samaan. Tässä oiva hotellisuositus San Franciscoon, jos sinulla on auto käytössä.Yhdysvaltoihin matkustaessa molempien innostus herää outletteja kohtaan. Viime New Yorkin reissulla olin ostanut Tommy Hilfigerin neuleen ja se on niin ihana päällä että haaveilin ostavani 2 uutta jahka outlettiin pääsen. San Franciscosta löytyy outlet, San Francisco Premium Outlets, noin tunnin ajomatkan päässä. Saatuamme auton perjantaina, otettiin suunnaksi tuo.
Shoppailu lähtee välillä pikkusen käsistä mutta tällä kertaa sain sen pidettyä melko hyvin kurissa. Ihania ja edullisia löytöjä tuli tehtyä.
Jaan taas San Francisco kertomukset eri osiin, on mukavempi lukea osittain kuin että postaus olisi hirmu pitkä.  Seuraavassa postauksessa kerron mitä nähtävyyksiä kiertelimme.
Ihanaa kun arki on tasoittunut kiireisen toukokuun jäljiltä, voi taas antaa aikaa tälle pikkublogille.Ei kommentteja: