perjantai 8. kesäkuuta 2018

Nähtävää San Franciscossa


Reissukuumessa on ihana tehdä suunnitelmia tulevalle lomalle: lueskella matkaoppaita, matkabloggaajien blogeja, katsoa youtubesta videoita ja joskus travel-kanavaltakin saattaa osua ohjelma tulevasta kohteesta.

3 kohdetta San Franciscossa oli minulle ylitse muiden ja niiden näkemistä odotin kovasti. Alcatrazin vankilasaari, Golden Gate sekä loman lopussa autoilu Napa Valleyn viinitilalle.
San Francisco on kaunis, värikäs ja viihtyisä kaupunki, näkemistä ja tekemistä löytyy.

Golden Gate - ei suotta ole kaupungin symboli. Olihan se ehdoton katseen vangitsija mutta myöskin mahtava kokemus ajaa ja katsella lähemmin auton kyydistä. Ensimmäisenä San Franciscosta mieleen tulee tuo silta. Pituudeltaan se on n. 2800metriä. Sillan voi ylittää myöskin kävellen, ajatus olisi ollut  houkutteleva mutta meidän lomalle osui niin kylmä sää että ei tullut mieleenkään mennä edes toppatakissa sillalle. Ylitimme sillan kuitenkin omalla vuokra-autolla, sekä sightseeing-bussin kyydissä.

Lombard Street - kauniiden kukkaistutuksien keskellä menevä siksakki katu.  Hauskaa seurattavaa kun autot hissuttelevat katua alas, ylöspäinhän sitä ei voi ajaa. Vieressä on portaat jotta kävelijät pääsevät niitä pitkin ihastelemaan katua.


Fisherman`s Wharf - Ensinnäkin täältä saa maailman parhaimmat taskurapu/hummeri sämpylät, joka oli myöskin kallein ostamani sämpylä. Hinnasta viis, se oli niin hyvä että se käytiin syömässä vielä toisenkin kerran.
Tämän alueen kalaravintoloita ei ole turhaa kehuttu. Söin herkullisen kalasalaatin ja friteeratut mustekalarenkaat olivat rapean mehukkaita. Kuten olen kertonut, on hyvä ruoka meille yksi todella tärkeä asia reissussa.
Satama-alueelle suuntaa luultavasti kaikki kaupungissa käyvät turistit, bussikuski kertoi että alue on tupaten täynnä ihmisiä kesäkuun puolivälistä eteenpäin.
Alueella on ravintoloita, kauppoja, hotelleja, laitureita, kalastajien pyyntialuksia, veneitä, viihtyisiä hengailupaikkoja, lähes kaikkea mahdollista. Alue on  kukkaistutuksineen kaikkineen viihtyisä. Seuraavalla kerralla otamme ehdottomasti tältä alueelta hotellin.


Pier 39 - laturin merileijonat. Merileijonat kisailevat pudotellen toisiaan veteen, makoilevat laitureilla ja ääntelevät kovaäänisesti. Merileijonat ovat ottaneet tuosta laiturista itselleen kodin ja laitureita on rempattu jotta kannattelevat painavia söpöläisiä.
Cable Car - Näistä raitiovaaunuista tulee vanha aika mieleen. Raitovaunussa voi istua tai seisoa avoimessa tilassa, siinä on myöskin pieni sisätila.  Cable Carin toiminnasta en osaa kertoa syvällisemmin  mutta 2 kuljettajaa tässä kulkuvälineessä on ja sivusta seuraajana tulin tulokseen että voimaa tuon ohjaaminen tarvitsee. Lippu maksaa 7 dollaria ja se pitää sisällään yhden suunnan, kyyti on melkolailla arvokas mutta  kyydistä saa kauniita valokuvia mäkisistä kaduista ja onhan se tottavie elämys seisoa liikkeessä olevan Cable Carin sivulla. Lipunmyyntipisteet ovat päätepysäkkien lähellä. Aamulla kannattaa olla aikaisin liikkeellä, jolloin vaunu ei ole tupaten täynnä ihmisiä. Cable Carilla on kolme eri reittiä, pääset Fishermans wharfille ja takaisin ja poikittain menee kolmas reitti,  Chinatown on myöskin reitin varrella. Päätepysäkillä voi seurailla miten kuljettavat kääntävät vaunun lähtövalmiuteen.


Alcatraz - Vankilasaari. Jos haluat saarelle tiettyyn aikaan, kannattaa lippu ostaa netistä jo pari viikkoa aiemmin. Liput maksoivat 38 dollaria, sisältäen lauttamatkan ja lautta lähti laiturista 33.
Sisällä vankilassa saat kuulokkeet ja voit sitten kierrellä omatoimisesti. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Tule seuraajakseni instagramissa, sieltä löydät tallennetuista kohokohdista videokuvaa Alcatrazista.
Vankilassa on myöskin myymälä josta löytyy jos jonkinlaista kirjaa ja Alcatraz-tavaraa.


Sightseeing-bussin kyytiin hyppäsimme yhtenä päivänä. Bussin kiertoalue kattaa suuren alueen ja näet sen kyydistä suosituimmat nähtävyydet.  Bussista voit hypätä pois ja takaisin kyytiin saman päivän aikana mielesi mukaan. Lippuja on erilaisin vaihtoehdoin. Kannattaa varautua lämpimillä vaatteilla.

Chinatown - aamulenkille suuntasimme Chinatowniin. Kadut ovat kauniita koristuksineen ja värikkäine lyhtypylväineen, kyltteineen. Upea värien sekasotku, vierivieressä olevat kaupat ja ravintolat.Chinatownin portti


Muraaleita kaupungissa on paljon, katutaide on upea osa San Franciscoa. Kaupunki on viehättävä erillaisine alueineen. Mäkinen maasto tekee kaupungista superkauniin. En enää ihmettele miksi monet ihastuvat kovasti San Franciscoon, itsekin ihastuin ja takuulla palaan. Täydellinen hyvän mielen kaupunkiloma. Joissakin kaupungeissa tuntee olevansa kuin kotonaan ja tämä on sellainen.
Meidän loma oli kuitenkin vain nopea pieni pintaraapaisu kaupungissa, jäin haaveilemaan pidemmästä lomasta San Franciscossa. Niin että ehtisi elää tavallista arkea lomalla, tehdä pitkiä aamulenkkejä mäkisillä kaduilla ja nautiskella venyneistä aamupaloista parvekkeella. Eikö kuulostaisikin ihanalle?!Shoppailtavaa ja löytöjä tehtiin myöskin kaupungista, eikä pelkästään kauempana olevasta outletista.
Uniqlossa törmäsin Marimekkoon ja googlettamalla selvisi että he olivat lanseeranneet yhteistyömalliston joka on myynnissä rajoitetun ajan. Hetken mietittyäni palasin hakemaan 2 paitaa. tästä voit katsoa enemmän: https://www.marimekko.com/fi_fi/meista/ajankohtaista-1/uniqlo-x-marimekko  Marimekko on yksi lempimerkeistäni.
Auto meillä oli vuokrattuna Avikselta kolmeksi päiväksi 140 euron hintaan (sisältäen vakuutukset + "tiepalvelun") Eri lentoyhtiöiden kanta-asiakkaat saa  alennusta autovuokrauksesta, joten kannattaa tutkia ja laittaa koodit talteen kun on varaamassa autoa.   Sattumalta vuokrausfirma oli vielä keskustassa hotellimme kulman takana ja palautus onnistui  lentokentällä olevaan pisteeseen.
Auto tuli tarpeeseen kun lähdettiin ajelemaan kauemmaksi. Liikenne sujui hyvin, paikoin tietysti oli ruuhkia ja niissä saattoikin venähtää kymmenminuuttinen jos toinenkin.  Jos sinulla on mahdollisuus auton vuokraukseen niin minusta se ehdottomasti kannattaa. Eikä kannata välittää siitä, ettei keskustassa ole parkkipaikkoja, kannattaa ottaa hotelli kauempaa jolloin varmasti löytyy autolle paikka (edellisessä postauksessa suositus hotellista). Keskustan alueen kiertelee julkisia käyttäen ja auto kannattaakin ottaa siinä vaiheessa lomaa kun lähtee tutustumaan lähialueisiin.

Gray whale cove state beach: Hiekkarannalle kaipaajan kannattaa suunnata tänne. Todella kaunis paikka maisemien suhteen ja ajomatka kesti noin puolisen tuntia. 

Yksi päivä varattiin Napa Valleyn-reissuun. Viinitilojen Napa Valley hurmasi minut totaalisesti. Vietin viinitilalle yhden romanttisimmista päivistä. Napa Valleyn retkestä teen oman postauksen. Retki viinitilalle oli yksi  parhaista päivistä reissuissa joita olen vuosien varrella tehnyt, toki olen romantikko ja se ominaisuus laittaa minut näkemään tiettyjä tilanteita kovin kauniina ja nauttimaan tilanteista ihan äärettömän paljon.

Pysyhän kuulolla <3

Ei kommentteja: