tiistai 12. kesäkuuta 2018

Ihanainen Napa Valley ja vierailu viinitilallaVoihan älyttömän ihana Napa Valley, niin kaunis ja mieleenpainuva että olen joka päivä palannut ajatuksissani tuohon päiväretkeemme. Postaus sisältää hehkutusta :)
Huomaan kaipaavani Napa Valleyn alueelle koska jotakin elämyksiä jäi toteuttamatta mutta ne tulivatkin vasta paikan päällä mieleen. Vaikka San Francisco oli mieleinen ja sinne takuulla palaan, palaan myöskin Napa Valleyn alueelle. Kokemus joka jäi odottamaan seuraavaa kertaa:  olisin ehdottomasti halunnut viettää tuolla 2-3 yötä. Täytyy sanoa että Napa Valley on yksi niistä paikoista joissa tuntee kuinka sielu lepää, rauha ja hyvä olo virtaa läpi kropan, hymyilyttää ja saa muistutuksen siitä miten onnekas onkaan kun on mahdollisuus tällaisiin matkoihin. Ajatelkaa miten pienestä sitä loppupeleissä tulee olo tuollaiseksi kuin kuvailin, maisemista. Olisi ollut unelmaa herätä noista maisemista, kävellä köpötellä pitkin poikin Napa Valleyn maisemissa, pysähtyä välillä viinille ja jatkaa taas, käydä päiväunilla ja herätä uudelleen tuosta unelmasta....Palataanpa nyt kumminkin takaisin tekemiseemme...

Lähdimme lauantai aamuna klo 7 aikaan ajelemaan kohti pohjoista, kohti Napa Valleyn aluetta. Halusin ehdottomasti olla ajoissa. Aikaerosta on joskus paljon apua kun se laittaa heräämään tuhottoman aikaisin ja minä jos joku rakastan aikaisia aamuja.
Maasto on edelleen mäkistä ja kovin kaunista, tiet kiemurtelevat kukkuloiden välissä. Alkumatkasta kaistoja on niin paljon että pari kertaa onnistuttiin tuurilla olemaan oikealla kääntyvällä kaistalla. Ilman navigaattoria on turha yrittää edetä, meillä on autoreissuissa yleensä työjako niin että aviomies ajaa ja minä seuraan ja annan navigaattorin tuella ohjeita (+ toki saatan viihdyttää aviomiestäni itsekeksimilläni lauluilla, lauluäänestä viis).
Ajomatka ei ollut pitkä mutta tie ruuhkautui monen kilometrin matkalta liikenneonnettomuuden takia, joten kaiken kaikkiaan siihen kului parisen tuntia kun normaalisti sen ajaisi noin tunnissa. Eli läheltä löytyy kaupunkilomalle vastakohta.Noin 30 kilometrin jälkeen ajelimme jo viiniviljelmien keskellä. Huikean kaunista! Mitä lähemmäksi mentiin, sen enemmän alkoi ilmestyä viinitilaa toinen toisensa perään. Sääkin muuttui kauniiksi ja lämpöasteetkin nousi n. + 25 asteeseen.
Olimme aiemmin etsineet netistä viinitilan jolle suunnistimme, valinnanvaraa on paljon. Viinitilat ovat palveluiltaan hieman erilaisia ja löysimme googlailemalla tilan, joka vastasi ajatuksiamme.

V. SATTUI WINERY


Kello oli 9 kun saavuimme tilalle. Jo ensivaikutelma auton sisäpuolelta katsottuna ja parkkipaikalta sai minut kiljahtamaan ilosta ja huokaisemaan paikan kauneutta.  Mahtava päivä odotti! Luultavasti olin kuin pieni lapsi jouluaattona :)

Siinä minä nyt olin vihdoinkin viiniviljelmät ympärilläni!  Yksi rakennus oli kuin linna, oli suihkulähdettä, kauniita polkuja köynnöksien keskellä, puskia, pensaita, paljon kauniita kukkia, iso piknik-alue pöytineen ja penkkeineen. Kellareita, viinitynnyreitä ja kiireisenä viillettäviä tilan työntekijöitä.
Hitsi miten upeasti on huomioitu vierailijat! Koin olevani todella tervetullut tälle viinitilalle!!Toisessa rakennuksessa oli myymälä, josta voi ostaa juustoja (200 erilaista), patonkeja, oliiviöljyä, sinappia, salaattia, valmiita tapas-pakkauksia ja melkein mitä tahansa. Tuon myymälän tarvikkeilla vietät onnistuneen piknikin, et siis tarvitse mitään mukaasi. Et välttämättä tarvitse edes viinilaseja koska niitäkin voi ostaa myymälästä.
Myymälässä oli myöskin esim. Viinipullon kuljetukseen pehmustettuja pusseja, muovisia viinimukeja, kynä jolla voit kirjottaa lasiisi nimen ja se lähtee pesussa pois. Myyjät ovat hyvin palvelualttiita ja jos jokin kysymys mietityttää, voi rohkeasti kääntyä heidän puoleensa.
Meillä meni luultavasti ensimmäinen tunti-kaksi myymälässä. Ja tietysti ostin pienen juustolautasen, pehmustettuja kuljetuspusseja (olen lähdössä Cinque Terreen joten tuliaisviinit sieltä sujahtavat niihin ja kulkevat ehjänä kotiin), viinimukin tulevia piknikkejä varten ja tietysti pari pulloa viiniä.

No sitten se tärkeä jonka takia olimme tuolla. Pöytiä menuineen jotta pääset maistelemaan viinejä ja asiantuntija esittelemässä niitä. Pöydät täyttyivät maistelijoistaan jo klo 11 aikaan, oli turisteja sekä paikallisia. V. Sattui viinitilan viinejä myydään ainoastaan tilalla.

Kierroksen lopuksi nappasin pullon kylmää valkoviiniä mukaan ja suuntasimme viinitilan piknik-alueelle. Ehdottomasti yksi romanttisimmasta päivistä koskaan.
Maalaismaisemissa laaksossa, viinipellot ympärillä, piknik aluetta ympäröi kulunut puinen aita, aidan vierustoilla punaisia ruusuja, viinitynnyreistä tehdyt pöydät ja tuolit siinä ympärillä, älyttömän tunnelmallinen ja kaunis paikka.
Tilan myymälässä oli superherkullisia pieniä juustokakkujakin myynnissä, joten aviomieheni sai nauttia siitä ja minä viinistä. Siellä me fiilistelimme viikon takaista hääpäivää, nautimme herkuista ja maisemista.
Ulos piknik alueelle myydään viinit pulloittain ja hienosti ovat senkin huomioineet, ettei suinkaan lämmintä valkoviiniä tarvinnut lipitellä, vaan suuret viinikaapit olivat viilentäneet sen juuri oikeaan lämpötilaan.

Minä en osaa analysoida viinejä enkä ole niiden suhteen milläänlailla asiantuntija, huonon viinin silti tunnistan. Tykkään tunnelmasta jonka valkoviinilasillinen ympärilleen luo. Tietysti tuoksuttelen aina juomaani viiniä ja koen että hetki johon viinilasillinen kuuluu, on aina hitusen ainutlaatuinen. Rakastan pysähtyä siihen hetkeen johon viini kuuluu.
Meillä kotona viini ei kuulu arkeen mutta jahka on ystäviä ympärillä ja hyvää seuraa, maistuu lasillinen viiniä.

Eikö ole aivan superihana paikka piknikille <3

V. Sattuin viinitilalla on paljon tapahtumia/ohjelmaa.  Kannattaa tutustua heidän nettisivuihin jotta tiedät mihin kaikkeen tästä viinitilasta on. Huikea paikka.
Viikonloppuisin myöskin grillataan ja voi miten pehmeän ja mehukkaan paahtopaistipatongin perunasalaatilla söimme. He aloittavat aamusta aikaisin lihojen grillaamisen ja myynti alkoi n. 11:30.

Paikka alkoi täyttyi iloisista ihmisistä n. klo 10 jälkeen, joten jos olet menossa niin kannattaa olla ajoissa (jos mielit valita kauneimman paikan piknikillesi). Paikka todella täyttyy turisteista ja paikallisista. Kannattaa senkin takia olla ajoissa paikalla jotta ehdit nauttimaan tunnelmasta kun tila on vielä hiljainen. Oli kuitenkin ihanaa kun ihmisiä alkoi kertyä ympärille.Viinitiloille tehdään retkiä  San Franciscosta ja lähialueilta. Suosittelen kuitenkin punnitsemaan vaihtoehtoja, tuleeko auton vuokraus edullisemmaksi kuin ottaa retki ja tosiaan kannattaa miettiä voisiko Napa Valleyssa yöpyä. Minä kannatan todella lämpimästi yöpymistä jotta saisi retkestä kaiken mahdollisen.

Viini on melkoinen elämysmatkustelun aiheuttaja.
Kaliforniassa on yhdysvaltojen suurin viinintuotanto, Napa Valley ilmeisesti tunnetuin viinialue ja viinitiloista V. Sattui suosituin :)


Tämä minun postaus oli vain pieni pintaraapaisu ja joka toivottavasti sai mielenkiintosi heräämään viinitiloja kohtaan tai jos olet miettinyt menoa viinitilalle, toivoisin tämän olevan tsemppaus vierailun toteuttamiseen. Tiloja on Napa Valleyn alueella paljon ja netistä löytyy paljon tietoa.
Kuten jo aiemmin kerroin, palaan ehdottomasti Napa Valleyn alueelle. Tämä retki myös tsemppasi minut siihen että jos olen esimerkiksi Italiassa lähellä jotakin viinitilaa, takuuvarmasti menen piipahtamaan vierailulla. Uusin harrastukseni reissuilla on nyt bongailla lähialueiden viinitilat :)

Viime syksynä olin Viinilinnan viinitastingissa ja samalla myöskin viinijogassa. Oli mielenkiintoista kuunnella asiantuntijaa mutta tilaisuus oli myöskin rento ja hauska. Näihin pitää päästä useammin ja suosittelen kokeilemaan!

Taidanpa lähteä ottamaan lasillisen valkoviiniä, Tsau <3


Ei kommentteja: