maanantai 2. heinäkuuta 2018

Seuraavia reissuja odotellessa!Meillä on kolme reissua odottamassa. Lento- ja hotellijärjestelyt kunnossa, joten nyt saa vaan odotella ja fiilistellä.

Kuva on viime kesäiseltä reissulta Prahasta.

2 kohdetta on ennestään tuttuja. Ensin suunnataan joka vuotiselle reissulle lempikaupunkiin, Prahaan. Prahan keskustaa ja vanhaakaupunkia on koluttu ristiin rastiin. Tämä on siis kolmas reissuni. Tykkään hirmuisesti tunnelmasta ja kaupungin kauneudesta. On siltoja, joki jonka varrella on ihana kävellä, on näköalapaikkoja joista on kauniit näkymät. Hintataso on edullinen. Tykkään ravintoloiden ruuista. En voi sille mitään mitään mutta rakkauteni Prahaa kohtaan on todella suuri.

Toinen kohde on Cinque terre, Italiassa, Ligurian rannikolla. Muistan joskus lukeneeni jutun viidestä pienestä kalastajakylästä ja ajattelin kuvien perusteella että tuonne on päästävä. Viime vuonna olimme siellä ensimmäisen kerran ja kohde antoi minulle enemmän kuin kuvittelin. Kylät ovat vuoren rinteillä, värikkäine taloineen ja sokkeloisine katuineen. Kylät ovat aivan meren rannalla, maisemat ovat upeat. Nyt pääsen viikon tutkimusmatkalle koska viime vuonna olimme lyhyemmän ajan ja tuntui että koko ihanuus loppui täysin kesken. Tuttu majatalon emäntä meitä siellä odottelee. Odotan suosikkipizzerian pizzaa, se haetaan ja nautitaan oman huoneen parvekkeella kera italialais'oluiden. Suosikkiravintolan tapakset on mentävä nauttimaan enemmän kuin kertaalleen. Onneksi kuitenkin ollaan viikko joten jotakin uusiakin ravintolabongauksia on tehtävä.

Kuva on viime kesäiseltä reissulta Cinque Terrestä ja paikka jossa istuskelimme on ihana ravintola Nessun Dorma. Maisemat ravintolasta on huikeat.

Keväällä Qatar airwaysin tarjous oli businessluokan lennot Bangkokiin kaksi yhden hinnalla. Mietteissä oli ollut jo pitkään lentää koko pidempi lento businessluokassa ja koska naimisiin menimme toukokuulla, oli nyt hyvä syy ottaa pientä extraa tulevalle reissulle. Olemmehan kuitenkin takanapäin olevilla reissuilla säästäneet tuhansia niiden edullisuuden takia, niin nyt jos koskaan hieman luxusta reissuun.  Aika mielekästä on nauttia tilasta lennolla ja ottaa nokoset makuulla. Toki olemme joitakin lentoja lennellyt businessluokassa mutta tällä kertaa on meno-paluu.
Minä en halunnut vieläkään jäädä Thaimaahan, halusin että näen jotakin uutta. Tulevaisuudessa haluan kuitenkin Thaimaan lomankin mutta ei vielä. Paikkoja mietittiin ja mietittiin, Filippiinit, Sri Lanka, Kambodza ym. Vietnamissa ollaan käyty joten ei sekään. Yhtäkkiä eteeni pompsahti mieletön resort viidakon ja riisiviljelmien keskellä Balilla. Se oli siinä! Ja koska ollaan puhuttu löhölomasta, näytti tuo taivaalliselta rentoutumispaikalta. Alkuloman yöt varattiin tuolta ja loppulomaksi suunnataan Jimbaran beachin kalaravintoloiden läheisyyteen, omaan 450 neliön villaan jossa meillä on oma uima-allas ym. Jimbaran beach valikoitui tosiaan kalaravintoloiden takia mutta myöskin luin että saaren parhaat auringonlaskut kokisi tuolla. Voitte varmasti kuvitella että täällä on yksi malttamaton rouva. Joskus voi siis ihan pelkästään majoituksen takia lähteä jonnekin, koska Bali ei ole ollut minun reissulistalla kärkipäässä. Aviomieheni rakastaa Bangkokia, joten loman lopussa vietämme pari päivää siellä. Annoin hänelle täysin vapaat kädet valita majoitus sekä hän saa päättää koko ohjelman :) Olin niin päällepäsmärinä noiden Balin hotellien suhteen että pitäähän sitä toinenkin huomioida.
Balin lomasta tulee varmasti hauska koska nähtävyyksiä emme aio kierrellä, edelleen sitä vielä hieman kyseenalaistan mutta uskon että päätös pysyy. Miettikää, aamupala tuodaan huoneeseen, sen jälkeen pieni kävelylenkki, sen jälkeen omassa rauhassa pulahdus omaan uima-altaaseen. Oi, sitten onkin päivädrinkin aika, auringossa makoillen ja välillä altaaseen pulahtaen, unohtamatta hierontoja joista otan kaiken ilon irti. Hieronnat ovat niin edullisia joten pyrin päivittäin käymään kropan/jalkojen hieronnoissa, toki saatetaan järjestää ne omaan villaamme.  Päivällä suunnataan välipalalle ja tietysti sama toistuu --> auringossa makoilu ja uimaan pulahdus. Sen jälkeen suunnataan Balin parhaisiin kalaravintoloihin rannalle, odotellaan ja ihaillaan auringonlaskua hyvän ruuan äärellä.  Ja seuraavana päivänä sama toistuu! Aika kova matkakuume on päällä ja ennen reissua haaveilu on ihanaa. Lomailu ja niiden suunnittelu on niin hyvänmielentouhua että sitä rentoutuu jo ihan vaan ajatellessaankin.

Näihinkin reissuihin pääset mukaani Instagramin tarinoissani. Tule seuraajakseni, löydät minut instagramista nimellä Travel_with_namistelija. Pidän hirmuisesti kuvaamisesta ja tykkään tallentaa tarinoita videoiden muodossa, tallennan reissuilta omat kansiot instagramiin. Reissuihin on ihana palata kun videoklipit säilyvät tuolla.
Luen tosi paljon matkabloggaajien blogeja ja suosituksia, tripadvisor on apuna reissuissa, sen takia yritän itsekin tuoda pitämäni asiat kohteista esille ja tietoisuuteen blogini kautta. Ihmiset ovat erilaisia ja tietenkin tykkäävät eri asioista, tuon asiat esille omalla tavallani. Jos joku asia on äärettömän upeaa, annan sen kyllä kuulua :) Juuri tuon Balin viidakkoresortin hehkutuksia luin eräästä blogista <3 ja kirjoittaja oli ihanasti hehkuttanut paikkaa mutta myös pahoitellut kun toistaa itseään "parasta" kommenteilla. Minusta ei tarvitse pahoitella jos iloitsee jostakin ja jokaiselle oma mielekäs tekeminen on sitä oman elämän parhautta!!!  Joten jaetaan kaikki omia parhauksiamme <3

Jatkuvasti myöskin huomaan että omista kokemuksista  jokin tuleva menee edellisen edelle. On ihana huomata miten esimerkiksi viime vuonna näkemäni ranta oli kaunein koskaan näkemäni ja yhtäkkiä huomaan olevani rannalla joka on vielä edellistäkin upeampi.

Parasta viikkoa juuri sinulle :)

Ei kommentteja: