torstai 26. heinäkuuta 2018

Hotellisuositus Prahaan!

3 yön Prahan reissu takana. Praha vaikuttaa kaupungilta johon en kyllästy, kolmas kerta ja mietteissä neljäs reissu ensi vuodeksi.
Ennenkuin teen postausta reissusta, haluan antaa maininnan/suosituksen hotellista nimeltä Vienna House Andel`s. Se sijaitsee keskustasta hieman syrjemmässä mutta näin sesonkiaikaan mielestäni todella mukavan rauhallinen sijainti.   Lentokenttäbussi (numero 191) tuli aivan hotellin oven eteen, raitiovaunu pysäkki oli n. 50 metrin päässä kuten myöskin metroasema aivan lähellä. Raitiovaunulla matka esimerkiksi Kaarlen sillalle kesti n. 10-15min.
Hotellista n. 100 metrin päässä oli iso ostoskeskus ja vastakaiseen suuntaan n. 100
metriä, tuli eteen Vltavajoki, alueella on paljon ravintoloita. Hurjan kiva alue ja koin oloni turvalliseksi.
Jos koet sesonkiajan kohteessa ahdistavana mutta haluat silti lähteä, kannattaa hotelli valita keskustaa kauempaa jolloin saat ainakin tarvittaessa vetää happea ihmismassoista :)

Hinta hotelliyölle oli 29e/hlö (sisältäen aamupalan) ja täytyypä taas mainita miten ihmeessä meillä käy hyvä tuuri eri asioiden kanssa reissuilla, kuten tälläkin kertaa. Saimme huoneen kerroksesta 5 joka oli ylin kerros ja kun astuimme hissin ovesta ulos, oli edessämme pieni loungemainen avoin tila. Ja samalla hetkellä iloinen saksalaispoikaporukka toivotti meidät tervetulleeksi nauttimaan ilmaisia juomia. Nuoret herrat nautiskelivat siinä iloisina oluita ja samalla kävi selväksi että klo 17-19 aikaan hotelli tarjoaa tämän kerroksen asiakkaille olutta, puna- ja valkoviiniä, limuja ja mehua... naposteltavia unohtamatta. Piti ihan kurkata alempiin kerroksiin ja moista "ylellisyyttä" ei niissä ollut. Veimme tavarat huoneeseen ja menimme juomaan yhdet oluet. Jotenkin ajattelin että kaapit lukkiutuvat kun kello on 19. Ainoastaan alkoholikaappi lukkiutui eli mehut, vedet  ja limut olivat saatavilla 24h. Oli kyllä todella positiivinen yllätys. Toki Prahassa ei maksa vedet sekä limut paljoa ja näin ollen säästimme koko 3 vuorokauden aikana ehkä n. 20-30e mutta hyvän mielen tuolla sai. Pientä naposteltavaa tosiaan oli myöskin tarjolla ja mitä se oli, riippui se kellon ajasta.
Sipsiä, poppareita, pähkinöitä, pieniä leipäsiä, juustoa, oliiveja (tapas-tyylisesti) ja aamulla myslejä, croissantteja ym. Aamun tarjoilut kuitenkin saattoivat mennä hukkaan koska kaikki meistä suuntasi aamiaiselle hotellin ravintolaan.Huone vaikutti puhtaalle sekä raikkaalle, siellä oli ilmastointi, kylpyhuone melko iso jossa kylpyamme, erillisen lasioven takana suihku sekä toisen lasioven takana wc-pönttö. Käyttöön sai kylpytakit sekä tohvelit. Cappuccinokeitin löytyi myöskin sekä minibaari.
Minulla on kuitenkin aina omat hotskutohvelit matkassa mukana (en yksinkertaisesti halua kävellä paljain jaloin hotellien kokolattiamatoilla, mielestäni ne ovat melkolailla inhottavan likaisia bakteeripesiä).

Aamupalaan olin tyytyväinen ja se oli riittävän monipuolinen (varsinkin leikkeleiden ja juustojen suhteen), aviomies antoi erityismaininnan croissanteista jotka olivat hänen mielestään supermaukkaita. Mehuja oli montaa erilaista, jugurtteja mysleineen, lämpöisen puolen pekonit ja munat, unohtamatta tsekkiläisiä minimakkaroita. Tarjolla oli varmasti jokaiselle jotakin.
Illallista emme hotellin ravintolassa testanneet. Meillä oli pari tärppiä kaupunkiin.

Avara aula oli moderni, hissejä taisi olla jopa 4.
Työntekijät iloisia, kohteliaita ja auttavaisia. Uloskirjautuessa vielä tarkistelivat että olihan kaikki ollut hyvin. Siivojat tervehtivät hymyillen käytävillä. Uloskirjautuessa piti muuten vielä maksaa kaupunkivero, n. 5 euroa.

Olettaisin että hotelli saattaisi olla liikuntarajoitteisille hyvä, toki se kannattaa varmistaa vielä hotellilta.

Pitkästä aikaa oli ihana pulahtaa kylpyyn ja ottaa lasillinen kylmää valkoviiniä. Pieniä hetkiä joilla on suuri merkitys!

Oli myöskin ihana lähteä hotellilta iltakävelylle Vltavajoen varrelle. Hotellilta käveli Kaarlen sillalle n. 45min mutta kävely oli hidasta ja se sisälsi paljon kuvaustaukoja.


Hottelin sijainti on Andelsin kaupunginosassa, tuo
isoin sininen pallukka kuvassa.

Voin lämmöllä suositella tätä. Edullinen, erittäin hyvien yhteyksien varrella ja kaikin puolin hyvä.

Ei kommentteja: