maanantai 19. maaliskuuta 2018

Vinkkejä Machu Picchun reissuun!
Kokosin tähän muutaman vinkin Peruun matkaajille:

* Ole ajoissa varailujen suhteen, varsinkin sesonki-aikaan --> Lima-Cusco välinen lento, junaliput Aquas Calientesiin, Machu Picchun liput.
Me matkustimme sesongin ulkopuolella ja jo Lima-Cusco välisen lennon hinta vaihteli suuresti. Pitkään sitä seuraten (aikaa ja vaivaa se vaati) saimme kuin saimmekin tuon lennon edullisesti.

* Muista ottaa mukaan  sama luottokortti jolla olet maksanut esim. junaliput ja Machu Picchun liput. Saatat joutua näyttämään maksukortin lippujen tarkistuksen ohessa.

* Passi pitää näyttää lippujen ohella esimerkiksi Machu Picchun portilla kuten myöskin junassa, joten passi on syytä olla aina lähettyvillä.

* Koin erittäin hyvänä että menimme heti matalammalle, emmekä jääneet Cuscoon. Ollantaytambossa oli hyvä totutella korkeaan ilmanalaan. Joskin minä sain oireet siellä, puolisoni ei.

* Vaelluskengät tukevat jalkoja kivisillä ja epätasaisilla kaduilla ja poluilla.

* Jos matkustat sadekaudella, varaudu kunnollisella sadetakilla tai viitalla sekä lämmintä vaatetta, illat saattaa olla kylmiä.

* Aurinkovoide, huulirasva sekä hyvät aurinkolasit. Iho palaa herkästi vuoristossa.

* Varaa juomista ja energiapatukkaa tai eväsleipää Machu Picchulle. Itseasiassa on aika suuri elämys nautiskella Machu Picchulla eväitään.

* Tuliaiset kannattaa ostaa Ollantaytambosta tai Cuscosta. Alpakan villasta tehdyt villatakit, myssyt, sukat ym. ovat ihania päällä.

* Tunnettuja Perulaisia ruokia ovat mm. Alpakka, Ceviche ja marsu. Kannattaa maistella.
Ja Perulainen cocktail Pisco Sour.

* Ravintolavinkki Ollantaytamboon, on ravintola nimeltä Apu Veronica.

* Espanjan sanakirja. Parhaimpien ravintoloiden työntekijät puhuvat vain espanjaa.

Luithan edelliset postaukset Perun reissulta :)
Ei kommentteja: