tiistai 3. huhtikuuta 2018

Kolme lempipaikkaani maailmassa!Paikka numero 1. CINQUE TERRE

Luonto, meri ja kauniit värikkäät pikkukylät vuorenrinteillä. Patikointireittien maisemat. Kylien välillä kulkeva juna on kätevä ja nopea. Lyhyen lentomatkan päässä suomesta mutta hitusen pitää nähdä vaivaa päästäkseen tuonne. Cinque Terre on esimerkiksi Milanosta n. 3 tunnin junamatkan päässä. Lähellä olevia lentoasemia löytyy  myöskin Pisasta ja Genovasta ja junamatka on noin tunnista kahteen. Nämä pienet kylät ovat kesällä täynnä turisteja mutta se ei estä ihanaista fiilistä, jonka hurmaavat kylät saavat aikaan.
Paikka numero 2. PRAHA

Ah, niin ihana kaupunkilomakohde. Tänne voi vaan lähteä sen enempiä miettimättä. Lyhyen lentomatkan päässä.
Vltavajoen sillat, vanhakaupunki ja sekä kauniit näköalapaikat. Tunelmallisia terasseja, rento ajanviettopaikka jonka voi kävellen tutkiskella.  Edullinen kohde syödä ja juoda, oluen ystävälle löytyy maisteltavaa tsekkiläisistä oluista. Viihtyisä kohde jonka tunnelmasta nautin todella paljon. Toisella kerralla saapuessani Prahaan, minusta tuntui kuin olisin tullut toiseen kotiini.
Paikka numero 3. NEW YORK

Oi New York, olet minulle tärkeä. Haluan vuosittain piipahtaa New Yorkissa. Suurkaupunki, jossa ei aika ainakaan käy pitkäksi. Yhden päivän voi kuluttaa pelkästään kaupungin sykettä seuraten.  Nähtävyyksiä, suuria rakennuksia, keltaisia takseja, musikaaleja, ostoksia. Auringonnousu Brooklynin sillalla, aamukävely Manhattanin kaduilla, eväsretkellä Central Parkissa... ja jatkuva ikävä New Yorkiin.
Ei kommentteja: