perjantai 2. maaliskuuta 2018

Mun New Yorkin shoppailusta!


Shoppailuni  New Yorkin reissulla... voisin kertoa siitä innolla vaikka kuinka pitkästi. Nyt kolmannella kerralla minulla oli jo selkeät paikat joissa käyn, olen löytänyt omat suosikkini. Enää ei tarvitse "tuhlata aikaa" koluamalla jotakin sellaista liikettä josta ei löydä itselleen mitään. Nyt suuntaan suorilla suosikkeihini.
Olen lukenut joitakin blogeja koskien shoppailua New Yorkissa ja ihanaa huomata miten erilainen maku ihmisillä on. Toki huomasin myöskin kaltaiseni Century 21 sekä Outlet-fanin.

Mukaan tarttui jos jonkinlaista vaatetta/kenkää niin sen voin sanoa että vaikka tulin kovin iloiseksi ostoksistani, on shoppailu onnellisuusmittarissani loppupäässä.
En myöskään ole vielä sellaiseen naiseen törmännyt joka ei kovin iloisena esittelisi jotakin uutta ostostaan tai innoissaan lähtisi shoppailemaan. Minulla on tapani fiilistellä jotakin ihania löytöjä kaverini kanssa, whatsApp:ssa kuvat vaihtuvat tiuhaa tahtia kun molemmat esittelevät löytöjään.

Jos olet shoppailun vastustaja niin älä lue pidemmälle tai jos inhoat merkkivaatteita mm. Calvin klein, Hilfiger ym. ;) Turhaa hermostutat itseäsi, nimittäin tästä alkaa iloisen shoppailijan tykitys.

Shoppailu on myöskin pieni osa siitä miksi tykkään hirmuisesti New Yorkista. New Yorkissa yhdistyy shoppailun riemu, se on loisto lomanviettopaikka näkemisien suhteen, ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä. Se on suosikkini ja meidät löytää taas ensi vuonna sieltä.



Manhattanilla WTC:n lähellä oleva Century 21, on suosikkini alusvaatteiden ostoon. En osta enää ollenkaan alusvaatteita kotisuomesta, vaan ostan ne jenkeistä. Suosikkimerkkini on Calvin klein ja hinta ei todella ole se joka se täällä on.Century 21:ltä löydät taatusti kaiken tarvitsemasi. 5 kerrosta tavaraa vaatteista laukkuihin.


Jopa yöpaitoja/pyjamia on hirveän iso osasto. Olen aiemmin ostanut täältä myöskin urheiluvaatteita. Nyt katselin talvitakkejakin mutta johonkin se raja oli vedettävä vaikka pilkkahinnalla olisi saanut Michael korsin kevyttoppiksen. Suosittelen kovasti tätä, kannattaa käydä ja kun törmäät johonkin edulliseen merkkituotteeseen, niin kyllä, kyllä se on aito.
Tiedoksi muuten uusille lukijoilleni että minä en halua kopiota käyttää, se on minun periaate! Ja minulle on ihan sama käyttääkö joku kopioita, ei kuulu minulle mutta itse olen ehdoton niiden suhteen.  Jossakin postauksessa sitä perustelin, joten en enää palaa siihen.

Macy`s Manhattanilla. Sieltä voi myöskin tehdä löytöjä ja hakemalla infopisteeltä passia näyttämällä alennuskupongin. Saat täältäkin alennuksen jälkeen vielä alennuksen. Macy`s on kuin suomen Stockmann, koruista kenkiin ja vaatteisiin ja laukkuihin... monta kerrosta, varmasti vaatisi enemmän kuin yhden päivän perinpohjaiseen koluamiseen.
Täältä olen ensimmäisellä reissullani ostanut Michael korsin laukun ja nyt kolmannella reissullanikin päädyin samaiseen ostokseen. Laukkukiintiöni alkaa muuten olla täynnä.


Calvin Kleiniltä paitoja. Varsinkin tuo mustavalkoraidallinen on ihana. Siinä
on pitkät hihat ja pienet taskut. Se on niin pehmoinen.

Tämän väristä laukkua olin mietiskellyt jo pitkään. Halusin myöskin että siinä on olkahihna. Olen tyytyväinen löytööni.


Manhattanilla shoppaillessa osassa kaupoista lisätään summaan vero, kun taas Jersey Garden-outletissa veroa ei tule. Sekin on hyvä syy keskittää ostokset outlettiin.


**Outletkeskus**
The Mills At Jersey Gardens. Täältä löytyy kaikki tarvitsemani ja välillä homma lähtee täysin lapasesta.  Jos haluaisi kaikki kaupat kiertää ja koluta, menisi siihen useampi päivä joten voit kuvitella että iso "laitos" on kyseessä. Ihana oli huomata lukemistani blogeista että outletteja oli muuallakin suositeltu. En siis ole ainoa "höperö" näiden suhteen.
Outletissa voi tehdä huikeita löytöjä tunnetuilta merkeiltä, jopa -70% alennuksia ja jopa vielä alennuksen jälkeenkin tulee alennus.
En yhdelläkään New Yorkin reissulla ohita tätä paratiisia.  Tähän mennessä olemme tehneet niin että loppureissun viimeiseksi yöksi meillä on huone varattuna outletin viereisestä hotellista. Lähdemme aamulla aikaisin kohti hotellia, jätämme tavarat hotellille ja suuntaamme shoppailemaan. Jahka sisäänkirjautumisaika koittaa, suuntaamme sen tekemään ja tähän mennessä on jo kasseja kerääntynyt joten löydöt jäävät huoneeseen ja palaamme takaisin. Tosiaan outletkeskukseen on hotellista n. 200metriä. Pihan poikki hilpaisu ilman takkia, eikä matkalla ehdi edes vilustua koska se on niin lyhyt. Outletin neuvontapisteeltä voit myöskin hakea shoppailupassin, se maksaa n. 5 dollaria mutta "maksaa" myöskin itsensä takaisin koska tätä kirjaa näyttämällä saat alennuksia tai jopa alennuksesta alennuksen.
Embassy Suites, Country inn Suites ja Marriott ovat nämä hotellit aivan outletin vieressä. Me olemme olleet noissa kahdessa ensin mainitsemassani ja ykkösenä on minun mielestäni Embassy Suites.
Hotellien shuttle-bussit kulkevat lentokentän ja hotellien väliä useasti, lentomme on tähän mennessä lähtenyt aina Newarkin kentältä joten kätevää senkin puolesta olla viimeinen yö lähellä lentokenttää. Eikä tosiaan ole tekemisen puutetta tai aika tule pitkäksi kun kirjautuu ulos hotellista, suuntaa outletkeskukseen viime hetken ostoksille vielä. Aika kuluu liiankin nopeasti siihen hetkeen kun on hetki lähteä lentokentälle.  Kentälle on vain muutaman minuutin matka.
Jenkeissä kuuluu antaa tippiä melkein joka asiasta, joten shuttle-bussin kuljettajaa täytyy muistaa tipata!!!




Siis mitä ihanuuksia oli tämäkin pullollaan

**Listassani oli  muutama asia jotka piti etsiä ja ostaa**
Guess on lempimerkkini farkuissa joten mustat farkut oli ostoslistalla. Suomesta en niitä malta ostaa koska tiedän että jenkeistä saan ne edullisemmin. Matkalaukussani kotiin lähti kolmet Guessin farkut ja yhdet farkkushortsit. Guessilta sain sattumalta vähän muutakin vaatetta vai liekö ihan sattumaa...

Hopeinen rannekello oli listalla, merkillä ei ollut väliä kunhan se on kaunis mieleiseni. Kello löytyi  Tommy Hilfigeriltä. Itseasiassa olin jo luovuttanut kellon etsimisen ja sitten se osui silmääni, juuri sellainen kuin olin ajatellutkin.



Timberlandilta halusin lyhytvartiset talvikengät mutta voi sitä ilon hetkeä kun sainkin kahdet, koska toiset oli puoleen hintaan ja alennuksen jälkeen tuli vielä alennus.
Mustat kengät on ollut kovassa käytössä, nilkkamalliset ovat aivan superhyvät.






Hilfigerilta sain muutaman t-paidan ensi kesää varten, neuleen sekä collegen.  Hillfigerin kesämekkoja onkin kaapissa kaksin kappalein edelliseltä reissulta. Nämä vaatteet ovat mielestäni yksinkertaisen kauniita ja itseasiassa jos minun pitäisi valita merkki ylitse muiden, se olisi tämä.


Näistä harmaista paidoista tulee varmasti lempipaitoja.




Kyllähän sitä tuli tehtyä heräteostoksiakin mm. Sketchersin ja Niken tossut. Ei tarvitse ensi kesäksi ostaa mitään kun kaikki on nyt valmiina. En muuten käy enää tammikuun enkä juhannuksen jälkeisillä alennusmyynneillä. Tavaksi on otettu New Yorkin/jenkkien reissut ja suurimmat shoppailut teen siellä outleteissa.
Vaatekaapissa sekä kenkäkaapissa on melkoisia ihanuuksia, ei muutakuin kovaa käyttöä.

Sketchers on paras mahdollinen jalkine. Ei hierrä, paina
eikä mitään muutakaan ja todella kevyet jalassa.
Parhaat reissukengät!!



**Ruokailuvinkkiä**
Outletissa on ruokapaikkoja kuten tietysti jokaisessa isossa ostoskeksuksessa. Mutta hotellien vieressä (parin sadan metrin päässä outletista) on kaksi ravintolaa, jotka ovat mieleiseni. Ihop sekä Ruby Tuesday, tässä viimeksi mainitussa saa myöskin olutta. Satuimmekin sinne happy hour-aikaan shoppailumaratonin päätteeksi ja koska janotti aivan suunnattomasti, tilasimme heti 4 olutta. Tarjoilija oli ihanan suloinen kun tarkisti vielä ettemme ole autolla liikkeellä ja sen jälkeen toi oluet pöytään. Ruby Tuesdayn salaattipöytä on muuten superhyvä, valinnanvaraa on vaikka kuinka paljon. Ennemmin syön jommassa kummassa näissä, saati outletin ruokapaikoissa.

Ihop:n salaatti, todella iso ja herkullinen.

Nämä aiheuttivat meissä hilpeyttä. Eipä ole tapaistamme
ahnehtia kahta olutta kerrallaan molemmille.


Kiva kun kävit lueskelemassa.
Muistahan tulla seuraajakseni instagramissa Travel_with_namistelija!!

Ei kommentteja: