maanantai 19. maaliskuuta 2018

Mistä edullisia lentoja, mistä ideat saavat alkunsa!! Matkoja, matkoja...

Lentotarjouksia selaamme vuoroin ja samaan aikaan, aikaa ja paikkaa katsomatta. Hassuin paikka varata lennot, oli Rooman reissulla. Silloin olimme menneet lepäilemään keskellä päivää hotelliin kun oli todella kuuma päivä ja koska päiväunet ei onnistunut, otin puhelimen käteen ja aikani kuluksi aloin selata.... kunnes... Machu picchun hinnoitteluvirhelennot olivat puhelimen näytöllä ja viiden minuutin kuluttua ne olivat varattuna ja voitte uskoa että ei uni tullut varauksen jälkeenkään. Muistan miten iloinen olin kun lennot saatiin järisyttävän edullisesti ja myöhemmin iltapäivällä kippisteltiin hyvälle löydölle kovin innostuneena P.S. Aina kun tunnet iloa ja riemua, päästä se täysillä ulos ja hypi, pompi ja riemuitse!!Lentoja selataan eri sivustoilta mm. Lentodiilit, Secred Flying, FlyNous, Fly4free. Toki tuulesta temmaten jokin kohde ja se syöttäen Skyscanneriin ja päiviä vaihtamalla/selaamalla. Lentoja on otettu mm. Tukholmasta, Oslosta ja Amsterdamista ja sitten jäämme kytistelemään tarjouksia sinne mikä on milloinkin lentojen lähtömaa.
Norwegianin lennoilla teemme kaupunkilomia ja ne tehdään käsimatkatavaroin.Olemme niin avoimia kaikelle mahdolliselle matkustelun suhteen. Ainoa este joihinkin maihin on turvallisuus, siitä ei tingitä.

Katselemme matkailuohjelmia ja niistä syttyy joskus idea kohteeseen, jokin kohteessa oleva asia saa meidät sinne lähtemään. Nepal oli kiehtova maa kokonaisuudessaan.  Maisemat ja kulttuuri. Myöskin hyvä ruoka.  Olemme välillä melkoisia ruokamatkaajia ja vaikka Argentiinan matkasta on useampi vuosi, muistelemme vieläkin niitä herkullisia pihvejä joita siellä söimme. Argentiinaan meidät sai silti lähtemään Iguassun putoukset, mutta ei niistä putouksista enää puhuta, vaan niistä mielettömistä pihveistä.

Suunnitelmissa on mm. Pääsiäissaaret,  Madagaskar sekä Chile, risteily jossa yhdistyy Fidzi, Tonga, Vanuatu, myöskin Alaskan risteily häämöttää tulevaisuudessa ja koska joulumarkkinoiden tunnelma vei minut mukanaan, pyrimme joulumarkkinareissulle vuosittain.  Edellämainittujen lisäksi on tulossa Filippiinejä, Japania, Kiinaa. Ja mihin ikinäkin lentotarjoukset tulevatkaan. Täytyy toivoa että on edessä terveitä vuosia jotta reissut toteutuvat.
Tällä hetkellä suunnitellaan minun nimeämää löhölomaa. Se on rantakohde jossa hotellissa on kuntosali ja kaunis uima-allasalue, meri ja hiekkaranta. Sellainen loma ettemme ohjelmoita päiviä kipittelemällä nähtävyydeltä toiselle, vaan sellanen että aamupalan jälkeen mennään lepäilemään uima-altaalle, sen jälkeen kuntosalille, siitä sitten nauttimaan jotakin hyvää ruokaa, päivä/iltakävely ja auringonlasku. Siinä on löhöloman suunnitelma, saapa nähdä onnistuuko. Kovana miettijänä ilmoitin puolisolle että voisihan tuohon löhölomaan yhdistää parikin eri maata/kaupunkia... joten saapa nähdä onnistuuko löhöily.


Vuosi 2017 vei mennessään 8  upeaa reissua ja sen lisäksi pari ruotsin ja tallinnan risteilyä. Matkustelu on todella suuri yhteinen intohimo ja harrastus. Olen huomannut että kahden kuukauden tauko reissujen välillä tuntuu jo pitkältä ja kaipuu maailmalle nousee. Seikkailunhalu ja reissujen aiheuttama onnellisuus on suurin syy minun matkustelussa. Olen äärettömän kiitollinen monista matkoista joita olen saanut tehdä. Ja lähelläni olevia ihmisiä autan mielelläni kohteen valitsemisessa ja edullisten lentojen bongailussa. Olen suuri matkailun ja elämyksien kannattaja ja suosittelija. Olen oppinut paljon asioita maailmalla.Pitkiä lentoja, pitkiä odotus/vaihtoaikoja lentokentillä, näihin on totuttu. Jos joku ihmettelee miten ihmeessä jaksamme kymmenenkin tunnin vaihdon, annahan kun selitän.
Ensinnäkin Perun lennot saimme aivan kaikkine eri osineen 434e per henkilö ja ilman hinnoitteluvirhettä pelkät lennot maksavat n. 1200e (jos riittää). Joten ilonriemulla otan vastaan n. 800 euroa säästöä. Siinä ohessa olimme 10 tuntia Meksikon lentokentällä mutta tällä kerralla olimme loungessa. Loungessa oli hyvät sohvat makoilla, ruokaa ja juomaa, rauhallista.
Jos vaikka suora lento maksaisi tuon 1200e ja välilaskulla 600e, valitsisin ehdottomasti tuon halvemman koska siitä jäävällä summalla voisin tehdä jonkin toisen matkan.  Joskus taas mietin että pöydällä olisi tuo 600euroa käteisenä jonka saan jos odotan esim. 6 tuntia koneenvaihtoa jossakin.
Noh, sitten mietin pitkistä lennoista ja vaihdoista että saan levätä, ei tarvitse eikä voi tehdä mitään. Istuminen ei ole raskasta ja aikahan kuluu kuitenkin koko ajan eteenpäin. Totta on että lentokoneet ovat ahtaita mutta mitä jos vaivut omiin ajatuksiin ja suljet pois ympärillä olevan tohinan. Nautit lasin viiniä, uppoudut hyvää kirjaan ja minulle ei tuota ongelmaa nukkua koneessa, joten unoset tekevät hyvää.

Onnellisuus ja suuri ilo matkoissa tulee luonnosta ja sen maisemista, auringonlaskuista, tunnelmallisista vanhoistakaupungeista, silloista ja hyvistä ruuista, merestä ja merituulen tuiverruksesta, yhdessäolosta puolisoni kanssa. Tiedän, olen reissuhullu :)

Täällä saa fiilistellä reissuja, tämä on matkablogi!!

Ei kommentteja: