torstai 21. heinäkuuta 2022

Kesäinen Levi

 



Levillä  parasta on tuntureilla hengailu, patikointi, maisemat ja raitis ilma. On ihana lähteä kävelemään mökiltä esimerkiksi Levin keskustaan kun kävellessä saa jo ihailla tuntureita ja sitäkin ihanampaa on pakata eväät reppuun, patikoida tunturiin laavulle syömään eväitä ja nauttia maisemista. Tiedän, olen tunturihullu ❤️ Tekemistä  löytyy hurja määrä näin kesäaikaankin. 

Meillä alkaa elokuulla loma ja suuren osan lomasta vietämme tietysti mökillä. Odotan niin onnellisena lomapäiviä, meinaan aamuisin pujahtaa heti herättyäni uimapukuun ja aamutakkiin, kipittelen järveen aamu-uinnille. Saatanpa juoda aamukahvit samalla reissulla laiturinnokassa ❤️ en tiedä mistä tapa on tullut mutta aina Lapissa ollessamme kokkailen meille monipuolisen aamiaisen ja sitä syödään pitkään sekä  hartaasti. Jotenkin nuo pienet hetket ovat niin älyttömän ihania ja tärkeitä, ihkaomalla mökillä. En olisi ikipäivänä uskonut että tämä mökkihaave oikeasti toteutuu mutta tässä sen huomaa että kun jotain oikein kovasti haluaa niin se toteutuu.




No mitä Levillä voi tehdä näin kesäaikaan? 

- Tässä muutama vinkki

Kesälevillä pääset Golffaamaan raikkaassa tunturi-ilmassa. 

Seikkailupuisto löytyy gondolihissin kentältä, siellä pääset kiipeilemään ja taiteilemaan köysien varassa.

Eturinteiltä löytyy kesäkelkkarata, hissillä tai sitten treenaten portaita ylös ja kelkalla alas. 

Yksi superkiva juttu on vuokrata maastopyörä tai sähköpyörä, pyöräreittejä on monia. Tutustuminen lähialueisiin käy pikkusen nopsempaa kuin patikoiden. Pyörävuokraamoja löytyy Levin alueelta.

Löytyy myös Frisbeegolfia, tennistä, skatepark, minigolfrata. 

Uimaan pääsee myös. Järviä on useampi mm. Sirkkajärvi, Levijärvi ja Immeljärvi.

Ja kesä aikaankin mun suosikki paikka on palovartijan mökki. Se on pikkumökki tunturin päällä ja sinne pääsee mm. gondolihissillä. Aukioloajat kannattaa selvittää etukäteen. Palovartijan mökiltä voi ostaa pikkupurtavaa ja juotavaa. Talvella se oli meillä taukopaikka jossa hörpättiin minttukaakaot. Voi ettien että, en kyllä malta odottaa ensi talvea. On niin paljon pieniä unelmia joita pääsee toteuttaan ilman kiirettä ❤️  


Levin alueelta löytyy myöskin hyviä hierojia. Mun suositukset lähtee Poron bensiksen yläkerrassa, parturi-kampaamon vieressä olevalle hierojalle nimeltä Anu Rauhala, löysin hänet ihan sattumalta ja on kyllä todella hyvä otteissaan. Toki olen tykännyt myöskin Levin Relax Centerin hierojista.

Mulla on puhelimessa Levi resort appi, sieltä löytyy tietoja niin talvi kuin kesä ajasta. Siellä näkee vuokrahintoja ja muutoinkin ohjeita. Se on hyvin kätevä pikkuapulainen asioiden selvittelyyn.

Mun lempiravintola Levillä on Panimo pubin ala carte ja pizzafactoryn pizzat. Ei voi silti olla mainitsematta Kota ravintolan meheviä hamppareita.  Panimo pubissa on muuten kiva piipahtaa Irish Coffeella tai oluella. Pubien suhteen valinnan varaa löytyy ja Levin keskustassa onnistuu loistavasti Pubi kierros.


Seuraava postaus onkin luultavasti lomalaisen iloista tykitystä. Nyt painetaan töitä hurja määrä ja sitten lomaillaan 3 viikkoa ja oottakaahan vaan kun joulukuu saapuu. Vuorotteluvapaata pääsee seuraamaan instagramissa, toki yritän tännekin kirjoitella. 

Mukavaa heinäkuun jatkoa 💕

1 kommentti:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Itse en golfaa, mutta oikeastaan nuo kaikki muut mainitsemasi aktiviteetit kuulostavat erittäin kivoilta. Varsinkin tuo seikkailupuisto olisi ihan mahtavaa päästä kokemaan Levillä, sillä tykkään niistä yleensäkin paljon.