torstai 28. toukokuuta 2020

Kambodza








Ostettuamme lennot Bangkokiin, päätettiin tehdä  minikiertomatka. Kohteiksi valikoitui Kambodza ja Laos.  3 yötä molemmissa on tietysti aivan liian lyhyt aika mutta siinä ehtii käydä tutustumassa Angkor Watin temppeleihin. Temppelit ovat olleet suurin syy lähteä Kambodzaan.  Kolmessa päivässä ehtii myös aistia maan tunnelman jotta tietää palatakko vielä joskus uudelleen. Kokonaisuudessaan reissun kesto oli 14 vrk ja se sijoittui maaliskuun alkuun.

Kambodzassa asuu n. 16 miljoonaa ihmistä. Rajanaapureita sillä on Vietnam, Thaimaa ja Laos.
Maahan tarvitaan viisumi,sen voi hommata netin kautta ja se tietysti nopeutti maahan pääsyä. Viisumi Kambodzaan on voimassa 30vrk, maksoi n. 37 dollaria.






Hintataso maassa on  edullinen. Matkavaluuttana meillä oli dollareita.
Ruokien hinnat n. 2-4 dollaria, oluen saa ravintolasta 0,50 dollarilla. Hieronnat n. 6-8 dollaria tunti.

Majoitus valittiin hotellista nimeltä Hari residence & spa. Kelpo hotsku mutta viereen rakennettiin toista hotellia joten aikalailla ärsyttävä meteli siitä lähti.
Lentokenttäkuljetukset hoitui kätevästi hotellin kautta. Hotellista oli keskustaan noin 300 metrin kävely. Aamupala oli runsas ja maukas. Kattoterassilla oleva allas ja sen palvelut erittäin hyvät. Hinnat altaalle oli hyvinkin kohtuulliset. Täällä sain parhaimman mojiton, se oli täydellinen.
Kambodzan lämpötila pysyi päivisin +38 asteessa, vaikka lämpö oli huima, se tuntui ihanalle. Voi että kun nautin siitä.


Auringonlaskut olivat kauniita ja niitä ihasteltiin hotellin kattoterassilta.


TÄSSÄ SE ON!!! Mohitoni!!!







ANGKOR WAT


Temppeleille varattiin reissu hotellin kautta, ihan sen takia että olimme Kambodzassa vain 3 yötä.

Hotellista varattu reissu sisälsi tuktukin sekä kuljettajan. Reissuun lähdettiin klo 10:30.  Liput temppeleille saatiin hieman kaupungin ulkopuolelta.  Lippuihin printattiin kuvat ja yhden päivän lippu maksoi 37 dollaria.
Sää Siem Reapissa oli pilvinen joten auringonnousun aikaan ei tarvinnut herätä ja lähteä sitä katsomaan. Keli oli tukalan kuuma ja paikallaan seisova. Ihan niin kuin olin lukenut. Oikeasti tuktuk oli hyvä vaihtoehto kiertää temppeleitä, tuulen vire teki hyvää. Saati että oltaisiin siirrytty temppelistä toiseen ilmastoidussa autossa. Olisi ollut aivan hirveetä nousta autosta + 38 helteeseen ja siinä olisi takuulla saanut suuresta lämpöerosta flunssan. Mun suositus on että kannattaa lähteä reissuun Tuktukilla.


Muista asianmukainen pukeutuminen temppeleille.







Valitsimme temppeleistä kolme kierroksellemme: Angkor Wat, Ta Prohm sekä Banyon.
Alue oli juurikin niin valtavan iso kuin olin ennakkoon lukenut. Se on myöskin läkähdyttävän kuuma. Kuski oli varannut meille juotavaa kylmälaukkuun, toki mukana oli myöskin omia. Yhdelle päivälle ei kannata ahnehtia useita temppeleitä, kannattaa jaotella käynti esimerkiksi parille päivälle ja muista juoda runsaasti.

Wikipedia kertoo mielenkiintoisia asioita temppeleistä, joten niitä en ala tänne kopioimaan. Kannattaa lukaista jos kiinnostaa.

Angkor Wat haluttiin nähdä pääsisäänkäynnin takia mutta uteliaana kuljeskelin temppelin sisällä pylväskäytävillä. Banyon temppeli valikoitui patsaiden ja niiden kasvojen takia. Ta Prohm puiden takia. Puiden mahtavat juuret ovat vallanneet temppelin.




Reissu oli onnistunu ja mukava kaikin puolin. Lähden mielelläni Kambodzaan uudelleen. Kiva kun tulit lueskeleen blogiani.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.