sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Bangkok









En ole tainnut kirjoittaa koskaan Bangkokista, olin siellä  maaliskuussa 2020 viidennen kerran. Ensimmäisen kerran kävin  vuonna 2006.

Tuktukkien, mopojen,  markkinoiden ja turistien kuhinaa. Asukkaita Bangkokissa on noin 15 miljoonaa joten kyllä  paikallisväestökin  kuhinan saa aikaiseksi.
Bangkok on hieman kaoottinen ja saattaa jopa hätkähdyttää ensikertalaista mutta älä huoli, aika kiva kaupunki se on.
90 prosenttia väestöstä on buddhalaisia ja he ovat vakaasti uskovia.  Temppeleitä löytyy useampi sata. Temppeleihin mennessä kannattaa muistaa peittää hartiat sekä polvet, kantsii olla tarkkana kenkienkin suhteen pitääkö ne riisua vai ei.




Ensimmäisiä kertoja Bangkokissa ollessani ne olivat lähes läpikulkumatkoja 1 max 2 yötä. Muistan ihmetelleeni kaupunkia, en oikein viihtynyt. Kävin nopsaa shoppailemassa ja painuin joko johonki thaimaan lomakohteista tai sitten kotia.

Tänä päivänä voin lähtee viettämään sinne useamman päivän loman. Bangkokissa saa erittäin hyvän hotellin edullisesti, syöminen on edullista, hieronnat taivaallisia ja lämpötila oikein miellyttävä.
Olen kovinkin ihastunut Chao Praya-joen varteen joten majoittuminen valitaan mahdollisuuksien mukaan sen varrelta.
Edellisellä reissulla yövyimme Shangrila hotellissa, nyt halusimme testata Anantara hotellin. Ei ole toistaiseksi Shangrilan voittanutta. Suosittelen kokeilemaan jos hippanen luxusta maistuisi.


Liikkuminen Bangkokissa sujuu jouhevasti ilmajunalla, lippujen hinnat eivät vie suuria summia lomakassasta. Taksilla sekä tuktukilla liikkuminen on myöskin edullista, hintoja kannattaa selvitellä hieman etukäteen ettei joudu huijatuksi. Osasta tuktuk-kuskeista näkee kilometrien päähän miten turistia ainakin yritetään vedättää jos hoksottimet ei ole päällä. Me käytimme lomalla ilmajunaa, vesibussia, bussia sekä taxikyydit tilattiin sovelluksen kautta joka näytti hinnan varatessa. Meillä oli taas toinen puhelin reissussa mukana johon nappasimme paikallisen liittymän.
Jos olet liikkeellä ruuhka-aikaan, kannattaa varata malttia matkaan nimittäin ruuhkissa vierähtää tovi jos toinen.




Thairuoka on tuoretta, tulista, mausteista, superhyvää ja vieläpä kovinkin edullista. Mun ehdottomat suosikit ovat  Curryt, Pad Thai, papaijasalaatti, kalat ... tietysti myös kevätrullat ja riisiannokset erilaisin lisukkein. Banaaniletut katukipsasta, ihanaa!! Jokailtainen reissu tehtiin lähimmälle banaanilettukärrylle.
Jos suu ei kestä tulista ruokaa, kannattaa tarjoilijalle tai kojun myyjälle sanoa NO CHILI, eikä kannata käyttää tuon erikoisempaan enkkua kun luultavasti myyjä ei sitten enää ymmärrä yhtään mitään mitä selität.
Ja jos sanoo että vain hieman chiliä niin sitä kuitenkin tupataan ruokaan sen verran että suusi on luultavasti tulessa iltaan saakka... no ei vaiskaan. Ehkäpä sitä kokeilemalla tietää omat rajansa ja thaimaalaisten tavat. Ravintoloita, ruokakojuja, ruokakärryjä on joka puolella. En lähtisi ihan mitä vaan ruokia syömään mutta luottavaisin mielin syön kaikkea kuumennettua ruokaa.



Chatuchakin markkinat

Vasta viidennellä reissullani pääsin tutkimaan markkinoita.
Koko markkina alue on avoinna lauantaina ja sunnuntaina 9-18. Muina aikoina siellä on joitakin pieniä osia avoinna.
Viikonlopun aikana markkinoilla käy n. 200 000 ihmistä joten onhan se tohina nähtävä (ja kuumuus koettava). Ennen markkinoille lähtöä muista tankata juotavaa kroppaasi ja markkinoilla ollessa kannattaa jatkaa juomista. Nestevajaus ei ole mukava kokemus, itse en ole sitä kokenut muutakuin päänsärkynä.

Markkinoilla myydään vaatteita, kenkiä, ruokaa, taidetta, astioita ja mitä nyt ikinä vaan voi keksiä myyvänsä. Alue ei ole loppujen lopuksi mikään järkyttävän suuri  mutta kun sinne on ahdettu pieniä kojuja vieri viereen, tupaten täynnä tavaraa ja kulkiessa pitäisi keskittyä katselemaan mitä mikin sisällään pitää niin kyllä siinä huminassa päänsä pyörälle saa.
Minä kävin tuolla kenkäkaupoilla, laadulta en odota mitään mutta toivon että kengät kestäisi edes muutaman kauppareissun ensi kesänä.

Eri puolilla Bangkokia olevilla markkinoilla törmäsin hyvinkin positiiviseen ilmiöön, nimittäin kauppiaat ei juurikaan huutele, ahdistele eikä agressiivisesti kauppaa tuotteitaan. Kaikkea saa katsella melko rauhassa.



Pitkähäntäveneajelu oli suunnitelmissa Bangkokin kanaviin. Olihan se ihan ok kokemus mutta toista kertaa ei tarvitse lähteä. Jotenkin siinä ei vain ollut mitään erikoista.
Vene vuokrattiin Sathon sillan vieressä olevalta myyntipisteeltä. Otettiin privabotski, hintaa en enää muista mutta ainakin tonnin se oli. Ennen veneajelulle lähtöä käytiin ostamassa bisset ja vedet mukaan.



Kyllä lomailu on vaan parasta!!!

Oltiin Bangkokissa  alkulomasta 3 yötä, kuten myös loppulomasta 3 yötä. Lomalle Bankkarissa kertyi 3 eri hotellia. Niistä sitten joskus lisää.

Kierreltiin jonkin verran, mä kävin hieronnassa, syötiin hyvin. Aika paljon lepäiltiin. Tuo mun mies ei ole ikinä ollut mikään altaalla makoilija, ni tiiättekö että siitähän on kuoriutunut melkoinen nautiskelija. Vai ollaankohan me vanhettu niin paljon ettei enää jaksa juosta nähtävyydeltä toiselle jokaisena lomapäivänä. Yhdessä vietetyt allaspäivät on ollut ihania!

Bangkokin bilemestoista en osaa sanoa mitään, enkä muidenkaan kohteiden bileistä. Bilettäminen saa jäädä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin sellaisille jotka siitä tykkää. Pari bissee päivällä on just hyvä päiväannos mulle ja jos oikein höveliksi heittäydyn, otan kolmannenkin. En tiedä tarkalleen montako vuotta on viimeisimmästä mojitosta, ainakin yli 5 vuotta mutta arvakkaas... Sain reissussa niin täydellisen mojiton että sen takia voisin palata tuohon kohteeseen ja hotelliin josta sen sain. Pysy kuulolla niin saat kuulla missä se nautiskelin.

Instagramista travel_with_namistelija näet tallennetuista tarinoista videopätkiä reissusta, tervetuloa seuraajaksi ja kiva kun käyt täällä lueskelemassa <3





Ei kommentteja: