tiistai 9. kesäkuuta 2020

PAD THAI





Lähes jokaiselle thaimaan reissarille on tullut tutuksi pad thai ja jokaiselle tutulleni joka on lähtenyt ensi kertaa thaimaan reissuun, olen suositellut tätä ruokaa maistamaan. Enkä jälkeenpäin ole pettymyksistä kuullut.

Ohjeeni pohjautuu testailuihin ja kotikokkailuun, en siis todellakaan ole kokki mutta välillä onnistun tekemään hemmetin hyvää ruokaa.



Possun ulkofilettä
Puolikas varhaiskaali
2 porkkanaa
2 levyä riisinuudelia
Nippu ruohosipulia
1 valkosipuli
2 kananmunaa
1 chili
1 lime
Cashewpähkinöitä

Maustamiseen lisäksi
Soijakastike, kalakastike, suola, cajunmauste, cayennepippuri.

Possun ulkofile palastellaan ihan pieniksi paloiksi ja paistetaan kuumalla pannulla. Kun liha on saanut väriä, lisään vettä (sekä teelusikallisen suolaa) jolloin se kiehuessaan pehmenee n. puolisen tuntia. Kun liha on valmis, laitan sekaan valkosipulin. Valkosipulia ei kannata murskata, se kannattaa pilkkoa ihan pieneksi minipaloiksi.
Varhaiskaali viipaloidaan ohueksi ja kypsytellään pannulla n. puolisen tuntia.
Porkkanat saa helposti ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä, ne laitan kaalin sekaan loppuvaiheessa. Sekaan laitetaan lopuksi myös chili ja ruohosipuli.
Riisinuudeli erilliseen kippoon, päälle kaadan kiehuvan veden ja parin minuutin jälkeen huuhtelen sen kylmällä vedellä.

Lopuksi yhdistän pannulle possun, kaaliseoksen ja riisinuudelin. Laitan sekaan 2 kananmunaa ja nostelen seosta niin että samalla munat kypsyy. Lopuksi laitan mausteet: soijaa 3 rkl, kalakastiketta 3 rkl, muita mausteita oman mielen mukaan.

Valmiin annoksen kruunaa limen mehu sekä murskatut cashewpähkinät. Juomaksi thaimaalainen Chang olut!


Tässä vielä nuudelisuositus joka on ehdottomasti paras pad thaihin:




Ei kommentteja: