torstai 26. lokakuuta 2017

Pokhara, Nepal osa 4.


Nepalin huumassa minireissu Pokharaan oli piste iin päälle. Pokhara on Nepalin toiseksi suurin kaupunki. 1968 vuotta ennen sinne on päässyt vain jalkaisin mutta tuona vuonna sinne on valmistunut tie (kertoo wikipedia). Pokhara on trekkaajien ja seikkailijoiden suosiossa. Sieltä lähdetään Annapurnan vaelluksille ja kun vaellukselta palataan niin siellä rentoudutaan. Ja rentoutumiseen Pokhara on todella loistopaikka. Fewa-järven ympäristössä on varmasti aivan ihana rentoutua ja hiljentyä, sekä nautiskella erittäin hyvästä ruuasta.
Jos ikinä koskaan matkustat Nepaliin, suositukset reissusta Pokharaan ei todellakaan ole turhia.
Harmitus iski perille päästyämme koska olimme tuolla vain 2 yötä. Se piti unohtaa kuitenkin nopeasti  ja yrittää ottaa kaikki irti tästä minilomasta Pokharassa eikä jäädä harmittelemaan lyhyttä visiittiä.

Lentokoneen laskeuduttua Pokharan kentälle, huomasin eron Kathmaduhun olevan melko suuri.
Olimme laakson pohjalla, erittäin kauniissa maisemissa. Valkohuippuiset vuoret ympärillä. Aika sanattomana ihastelin näkymää. Vihreys ja raikkaampi ilma, puhtaampaa kuin Kathmandussa.  Jotenkin fiilis oli rennonpi Pokharassa.
Syyskuu on vielä aikaa jolloin pilvet ovat vuorien edessä mutta kyllä sieltä hetkittäin kauniin valkoiset huiput näkyivät, varsinkin aamulla. Aika monesti meillä on reissuilla käynyt tuuri ja useaan kohteeseen on juuri silloin sattunut lämpöaalto ja niinhän se oli Pokharassakin, n. 40 astetta lämpöä.


Suosittelen ottamaan hotellin fewajärven läheltä. Meidän hotellilta oli järvelle kolmisen sataa metriä. Hotellihuoneemme kulki nimellä sviitti, hintaa tuli 30e per yö (15e per nuppi) ja siihen tietysti kuului aamupala. Näköala huoneesta oli mieletön, alla olevista kuvista näet. Tuohon maisemaan oli hyvä ja rauhallinen olo herätä sekä nukahtaa ja sitä jäikin tuijottaan pitkäksi aikaa peiton alta. Voitte uskoa että noissa maisemissa olisi mennyt vielä pari yötä/päivää lisää.


Sielläpä niitä valkoisia huippuja näkyy
Ensitöiksemme lähdimme etsimään ravintolan jonka olimme tripadvisorista löytäneet. Ja kuten olen kertonut että rakastamme hyvää ruokaa ja ruoka on yksi suuri tekijä onnistuneeseen reissuun. Olen saanut paljon erinomaisia ruokia reissuilla mutta kuitenkin kotiruoka on loppupeleissä vienyt voiton kun on pitänyt kunnolla vertailemaan alkaa (mitä ruokaa söisi päivästä toiseen). Nyt kuitenkin löytyi ravintola jossa ruoka oli niin huikeeta että ei minun, eikä puolisoni tekemä ruoka eikä ravintolat joissa olemme käyneet, ole yltäneet tälle tasolle!! Tietysti kävimme tuolla molempina päivinä peräkkäin ja voin kyllä sanoa käsi sydämellä että olisin voinut syödä tuon ravintolan yhtä ja samaa annosta useamman päivä peräkkäin. Olimme ihmeissämme, hyvin hyvin iloisia ja innoissamme tästä Pokharan parhaimmasta ravintolasta! Joten jos luet tämän ja suuntaat Pokharaan älä jätä menemättä tuonne!! Ja kun olet käynyt siellä, tule kommentoimaan ja kertomaan minulle tämän postauksen alapuolelle mielipide ruuan suhteen.

Chicken Tikka Butter Masala!!! Siinäpä parhaus!!

Saimme vakiotaksinkuljettajan tällä pienellä visiitillä ja hän kuljetti meitä paikkoihin joita halusimme nähdä. Pokharassa erittäin positiivista on että takseilla on vakiotaksat, joten ei tarvitse tingata kyydistä eikä jäädä miettimään maksoinko liikaa/tulinko huijatatuksi.


Tosiaan me olimme Fewa-järven läheisyydessä minilomamme, emme edes käyneet Pokharan keskustassa koska kaupunkia olimme kokeneet Kathmandussa.
Fewa-järvelle kannattaa vuokrata vene kuljettajalla ja lähteä ihastelemaan näkymää sen kyydistä.
Järven toiselta puolelta lähtee myöskin pieni vaellusreitti World Peace stupalle.Sarangkot-kukkulalle suuntasimme ihastelemaan näkymiä vajaan 2000 metrin korkeuteen. Näköalatasanne oli oikein loistopaikka istuskella, ihmetellä ja odotella että pilvet siirtyvät edestä jotta Himalajan valkoiset  huiput näkyvät entistä lähempää.
Jos olet oluen ystävä, kannattaa kiivetessä ylös portaita ostaa pari olutta mukaan ja "palkita" itsensä huipulla kun katselee mielettömiä maisemia. Mahtava paikka!! Viereiseltä vuorelta riippuliitäjät lähtevät liitelemään joten näimme ilmassa useita kymmeniä riippuliitäjiä. Liitäjät ovat melkein käden ulottuvilla.
Tänne kannattaa mennä auringonnousun- ja laskun aikaan.
Suuntasimme myöskin World Peace Stupalle, josta myöskin näkyy fewa-järvi ja Himalajan vuoristo. Kauniita näköalapaikkoja. Mutta kyllä tuo Saragkot-kukkula vei voiton näköalojen suhteen.


Kahden yön Pokharan reissulle tuli hintaa lentoineen/hotelleineen 170 euroa. Ei missään nimessä paha hinta kun kuitenkin lennot Suomesta Kathmanduhun olivat tarjousbongaus.
Harmittamaan jäi tuo lyhyt visiitti.


Suunnitelmissa on että olen lähdössä Nepaliin/Pokharaan uudelleen. Lähden Annapurna base camp vaellukselle, 4135 metrin korkeuteen. Olen saanut hyvän ystäväni Annen kaverikseni.  Innostuin niin noista vuorista ja haluan ehdottomasti päästä sinne vaeltamaan ja pienesti haastamaan itseäni. Ja ystäväni Anne on juuri paras tuohon, Anne ei ikinä koskaan valita eikä kitise turhista, hän on sitkeä kuin sissi ja haluaa haastaa itseään.
2 kommenttia:

Suunnaton kirjoitti...

Mainioita tärppejä! Matka Nepaliin on suunnitteilla joskus tulevaisuudessa. Tuo ruokapaikka kuulosti niin hyvältä, että se täytyy ehdottomasti pitää mielessä.

Namistelija kirjoitti...

Hei :) Ihan ehdottomasti kannattaa lähteä. Tykkäsin todella paljon ja nyt mielessä pyörii lähes päivittäin vaellus Annapurna base campiin. Ja tosiaan suosittelen olemaan pokharassa kauemman kuin pari yötä. Jäi niin harmittamaan meidän pikavisiitti.
Sitten kun olet käynyt testaamassa tuon ravintolan, muista tulla kertomaan minulle mielipiteesi. Voi se naan-leipäkin...