maanantai 26. kesäkuuta 2017

Muutos blogissani--->MatkablogiIguassun putouksilta

Hei vanhoille lukijoilleni ja Tervetuloa uusille lukijoilleni <3

Blogini on muuttunut, enää ei sisustusta, ei ruokareseptejä eikä muitakaan ajatuksia. Aiemmin kirjoittamani jutut poistuivat (muutaman herkun jätin) ja ne siirtyvät ajallaan muualle. Uusia tuulia siis  :)

Nyt siis voit lukea täältä ihan kaikkea matkusteluun liittyvää, aivan laidasta laitaan mutta kaikki juttuni liittyvät matkusteluun. Ihon hoitoa en ihan täysin unohda koska tuo ihohan kulkee mukani ja vaatii reissuillakin hyvää huolenpitoa <3Maita on kertynyt tähän mennessä 42.
Pyrimme reissuissa edullisuuteen. Emme päätä että ensi vuoden maaliskuussa suuntaamme Thaimaahan ajatuksella "maksoi mitä maksoi", vaan reissukohteet tulevat lentotarjouksien perusteella.
Usein olemme varanneet lentoja melkein vuoden päähän kuten esimerkiksi toukokuinen Prahan reissu varattiin elokuussa `16 ja silloin menopaluu lennot norwegianilta olivat 68e per henkilö.
Machu Picchulle silmiin osui hinnoitteluvirhelennot hintaan 190e per hlö, joten tartuimme oitis tuohon. Toki hinnoitteluvirhelennot saattavat peruuntua n. kuukauden sisällä, joten vielä on vajaa pari viikkoa odotettavaa ennenkuin alamme varaileen majoitusta ja muita lentoja. Jännitystä siis ilmassa, onhan tuo Machu Picchu ollut suurin haaveeni nuoresta tytöstä lähtien.

Olen aloittanut tämän blogin kirjoittamisen vuonna 2015 ja siitä eteenpäin  tänne on ilmestynyt aina pieni matkakertomus missä sitten olemme käyneetkään. Rakastan valokuvaamista ja valokuvien katselemista, joten blogissani on paljon kuvia. Ennen tuota 2015 vuotta reissuja oli kertynyt jonkin verran jotenka kaikista käydyistä maista ei blogissani ole juttua.

Maat joissa olen käynyt: Ruotsi, Norja, Tanska, Saksa, Latvia, Liettua, Puola, Viro, Liechtenstein, San Marino, Vatikaani, Kreikka, Tsekki, Yhdysvallat, Romania, Bulgaria, Kroatia, Montenegro, Bosnia-hertsegovina, Italia, Espanja, Oman, Thaimaa, Kypros, Vietnam, Malediivit, Argentiina, Kolumbia, Itävalta, Ranska, Englanti, Panama, CostaRica, Meksiko, Arabiemiraatit, Unkari, Puola, Venäjä, Jamaika, Uruguay, (ihankuin tästä jäisi jotakin puuttumaan). Muutaman kuukauden sisällä tämä lista päivittyy kun Hollanti, Nepal sekä Peru liittyvät siihen :)
Italiaa olemme kolunneet kaikista eniten ja siihen on syntynyt aivan erityinen suhde, viimeisimpänä Cinque Terre joka hurmasi minut täysin.

Risteilyistä tykkäämme kovasti ja niitä on kaksi takana ja toivottavasti useita edessä. Välimeren risteilyn sekä Karibian risteilyn olemme tehneet ja suunnitelmissa on ainakin Alaskan risteily ja mikä ettei Aasiaanki voisi mennä risteilemään.


Matkustaminen on suuri intohimo mutta ei mikään voita fiilistä kun palaa reissusta omaan kotiin. Olen siis melkoinen kotityttö. Toki vajaassa kuukaudessa reissun jälkeen alan jo kaivata uudelleen lentoaseman hälinään, lentokoneeseen ja kohteeseen minkä olemme milloinki katsoneet parhaaksi.  Välillä reissussa iskee hillitön koti-ikävä, joten tämän takia emme koskaan ole reissussa pitkään esimerkiksi kuukautta.

Reissuja on aivan ihana suunnitella. Kun reissu on varattu ja olkoon siihen sitte kuinka pitkä aika tahansa, suunnittelu alkaa välittömästi. Koluan blogeja, katson youtubesta videopätkiä kohteesta, opaskirja haetaan kirjakaupasta ja vanhoja matkalehtiä selaillen. Tripadvisor neuvoo/ohjaa meitä hotellivalinnoissa sekä koska rakastamme hyvää ruokaa, se ohjaa meitä myöskin löytämään suositut ja edulliset ravintolat.

Namistelijan TOP 3

1. Cinque Terre, Italia
2. Praha, Tsekki
3. New York, Yhdysvallat

Nelosenkin laitan tähän koska Iguassun putouksilla käynti  teki minuun vaikutuksen, jutun Argentiinan Buenos Airesista sekä putouksista löydät tästä http://namistelija.blogspot.fi/2015/04/argentiina-buenos-aires.html

Olkaahan kuulolla <3