lauantai 15. heinäkuuta 2017

Päiväristeily TallinnaanTeimme jokin aika sitten herkutteluretken Tallinnaan. Sujuvaa tässä reissussa oli se että meillä oli auto laivassa, eipä tarvinnut mietiskellä kyytiä tai bussiaikatauluja satamaan saati parkkipaikkaa, vaan porhalsimme laivaan omalla autolla.
Viking xprs lähti Helsingistä klo 11:30 ja takaisin olimme klo 20:30. Laivamatkan kesto on 2,5 tuntia/suunta. Maissa oloaika oli 4 tuntia. Tuossa ajassa ei suurempia juttuja ehdi tekemään mutta ajatus olikin että käväisemme nauttimassa erittäin hyvästä ruuasta.
Kävimme herkuttelemassa Rataskaevu 16 ravintolassa, joka on ihan ehdoton suosikkini. Rataskaevun alkupalana tarjottava lohi on niin suussa sulavaa, että kehtaisinkohan ensi kerralla ottaa sen tuplana. Pääruoka suosikkini on hirvi ja jälkkärinä suklaakakku.
Tämä oli nyt neljäs kertani tässä ravintolassa. Pöytä ravintolaan on varattu hyvissä ajoin sähköpostilla, koska ravintola on niin suosittu että harvoin sinne pääsee ruokailemaan jos ilman varausta yrittää. Tarjoilijat ovat ystävällisiä ja puitteet ravintolassa ovat kauniit. Ravintola on viihtyisä ja tunnelmallinen. Tykkään todella paljon ja nautin siellä olostani.Ravintola on aivan kävelymatkan päässä satamasta, kannattaa takaisin mennessä piipahtaa kukkakauppakadun kautta, joka löytyy ihan vanhan kaupungin alusta (kun tullaan Viru hotellin suunnalta) ja ostaa siitä kaunis kukkakimppu <3 Katu jonka toinen laita on täynnä kukkia, on niin kaunis ja siitä ohi tuskin pääsee ettei kukkia edes hetkeä ihastele.

Ja auto odotti meitä koko ajan laivassa, hyvässä tallessa. Laivaan ajo sujui hyvin, ohjeet ovat selkeät ja liikeenteen ohjaajia löytyy sekä laivan ulkopuolelta sekä sisäpuolelta. Tämä itseasiassa oli minulle yllätys miten hyvin kaikki sujui.Tämä oli kyllä piristävä pikkureissu keskellä arkea, eikä hintakaan ollut korkea. Välillä kun miettii vapaa-ajan puuhasteltavaa, on tällainen pieni reissu tekemisen arvoinen. Ja jos ajattelee että reissussa väsyy/rähjääntyy, niin siinä tapauksessa kannattaa ottaa hytti. Me sen otimme, takit sekä laivaostokset oli hyvä viedä sinne.  Luulin että hytti on turha mutta eipä se ollutkaan. Olihan sinne kiva mennä lepäilemään.


Tallinnan reissuun ei muuten kannata lähteä ilman henkilökorttia tai passia. Määräykset ovat Tallinnan päässä tiukentuneet ja niitä tarkistetaan nyt paljon enemmän kuin ennen.

Vesikielellä jään odottelemaan seuraavaa reissua Tallinnaan <3