keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Riika


Latvian Academy of Sciences, panorama tasanteelta


Päätimme lähteä Riikaan pariksi yöksi. Emme hakeneet reissulta mitään erityistä nähtävää, pieni irtiotto arjesta, ruuasta nautiskelua, kävelyä, vanhan kaupungin tunnelmaa. Elämästä nautiskelua <3

Kävimme katsomassa näkymät Latvian Academy of Sciences- panorama tasanteelta, lippu maksoi 5e ja hissi kuljetti 15 kerrokseen saakka ja siitä vielä muutamat portaat. Vanhassa kaupungissa hyppäsimme pikkujunan kyytiin, joka kierrätti vanhan kaupungin nähtävyydeltä toiselle ja sekin maksoi 5e. Sieltä ihastelimme mm. The three brothers: talot jotka ovat rakennettu keskiajalla. Ruutitornin seinästä köynnökset olivat tehneet kauniin vihreän. Mustapäiden talo ym.

Vanhan kaupunki oli tunnelmallinen mutta erityismaininnan saa sen mielettömän upeat terassit, jotka pursusivat värikkäitä kukkia. Empä muista olisinko missään vierailemistani maista ollut näin kauniita terasseja. Rakastan kukkia, joten nämä terassit kyllä vetivät minua puoleensa. Näihin terasseihin oli todella panostettu, eikä suotta, kyllä siellä istuskeli turisti jos toinenkin <3Tripadvisor suositteli  kahvilaa (sijalla 10), jossa kävimme 2 kertaa juomassa cappuccinot sekä molempina päivinä otimme saman suklaakakun. Kakku maistui mielettömän hyvälle ja voin täältä kotoa käsin sitä suositella vesikielellä. Eikä ollenkaan överi makea, vaan juuri sopiva, todella herkullinen. Mikäs siitä oli nautiskella kynttilän valossa  <3 Rakastan näitä pieniä romanttisia hetkiä.

Saanko esitellä Black Magic CafeOlin etsinyt meille ravintolaa tripadvisorista, eikä mieleistä oikein löytynyt. Kaduilla kulkiessa nälkä alkoi jo vaivata ja hitusen huomasin pinnankin kiristyvän. Muistin kuinka edellisenä päivänä puolisoni oli sanonut että tuossa ravintolassa on oma panimo, päätimme että suuntaamme sinne kokeilemaan. Ja sepäs kannatti :) Heidän oma olut oli todella hyvää ja ruoka samaten, sain todella hyvän sisäfileepihvin ja salaatin. Alkuruuaksi tuli sämpylöitä joita kastettiin maustettuun öljyyn, eikä ollut sekään pettymys. Löysin ravintolan tripadvisorista mutta se oli sijalla 80. Ihmettelen sitä suuresti ja mietin minkä takia. Meille se oli loistolöytö, hinnoissa pikkusen ilmaa mutta kuitenkin esim. pihvit huomattavasti halvempia kuin suomessa. (hintatasosta ei jaksa valittaa, koska samanlainen yrittäjä se on Riikassakin ja toivottavasti saa itselleen kunnon elannon ja minun nauttiminen on hänen käsissään joten ei voi muuta kuin kiittää ravintolaa olemassaolosta, ruuasta ja palvelusta). Josko joskus uudelleen palaan Riikaan, käväsen varmasti tässä ravintolassa syömässä ja olut maistiaisilla (ravintolan tumma olut nimittäin jäi testaamatta).

Saanko esitellä Peter`s Brewhouse
(otin kuvat menusta, josko siitä olisi jollekin hyötyä)


Beef tenderloin garlic steak  :) suosittelen.

Salaatti sekä siinä oleva kastike erittäin hyvää

Vietimme ihanan loman sunnuntaista tiistaihin. Seuraava reissu kolkutteleekin jo neljän päivän päässä <3

Namistelija toivottaa rauhaa ja rakkautta sinulle <3