lauantai 11. kesäkuuta 2016

Pidennetty viikonloppu New Yorkissa


Tässä pieni piipahdus vielä reissullemme <3
Lentomme saapui  perjantaina klo 13 ja poislähtö oli maanantaina klo 17. Tulin tänne toista kertaa elämässäni. Tällä kerralla ei tarvinnut "juosta" nähtävyydeltä toiselle hiki otsalla.
Olimme päättäneet shoppailla mutta myöskin viettää päivän Manhattanilla. Ehkä tämä yksi päivä oli kuitenkin liian vähän Manhattanille, koska  jäi ikävä vai onko se sitten ikävä joka painaa joka  reissun jälkeen :)

Tällä toisellakin kerralla jäin mietiskelemään ihmisten ystävällisyyttä <3 joka paikassa sinulta kysytään kuinka voit, hymyillään iloisesti, junassa istuessa ihmiset puhuvat toisilleen vaikka ovat tuntemattomia. Kun hyppäsimme hotellimme lentokenttätaksista ulos, eräs vanhempi nainen ojensi minulle kätensä auttaakseen kun minä tulen taksista ulos (suloista, kohteliasta ja hyvää oloa tuottava ele, vaikka tämä oli ihan normaali taksi, enkä ulostuloon olisi kummemmin apua tarvinnut). Molemmilla kerroilla olen myös tuntenut oloni turvalliseksi (yöaikaan emme ole ulkona liikkuneet).

Vaikka tässä on reissuja tulossa, jäin taaskin odottamaan että koskahan lähdemme tuonne uudelleen. Katselin jopa jo uusia lentoja.

Lähdimme lauantaina klo 8 aikaan kohti Manhattania ja suuntasimme Brooklyn Bridgelle, halusin kävellä tälläkin kerralla sillan. Jos ajattelen mielikuvaani New Yorkista, tulee ensimmäisenä mieleen tämä huippu ihana silta. Paljon siellä on turisteja mutta myöskin paikalliset juoksevat ja fillaroivat sillalla. Meillä sattui olemaan mielettömän kaunis ja selkeä päivä joten täältä sillalta saa todella hyviä kuvia. Näkymät ovat joka puolelle loistavat <3 Jotenkin koen koko kaupungin suuruuden tuolta.

Vaikka en Times Squaren hälinästä välitäkään, menimme kuitenkin sinne. Siellä jotenkin jysähtää New York silmille, hyvällä tapaa mutta erilailla kuin Brooklyn Bridgeltä. Keltaisia takseja, isookin isommat valomainokset, disneyn hahmoja tarjoamassa kuvaa kanssasi, jos jonkinlaista ja paljon muuta. Siinä hälinässä saa tarkkaan pysyä kumppanin vierellä, ettei toista kadota ihmisvilinään.

Kävellessämme Times Squarelta bussiasemalle törmäsimme markkinoihin. Miksi olin luonut sellaisen kuvan itselleni ettei siellä ole markkinoita. Pysähdyimme pitakebabille markkinavilinään ja tietysti kun sitä seisaaltaan söi, sotkin pikkusen valkoista mekkoani kastikkeella :)

Century 21:ssa tietysti kului pari tuntia :)

Ostimme pikkukaupasta smoothiet ja menimme ne hörppimään puistoon. Rakastan muuten cappuccinoa täällä, vaikka se on todella kuuma ja sitä pitää jäähdytellä tovi jos, niin se on ehdottomasti makoisin missään saamani.

New York ei ole mikään halpa paikka asua ja syödä. Hotellista kannattaa maksaa enemmän, kun siihen panostat, ei matkalaukustasi ainakaan löydy torakoita. Ruokaa löytyy jos jonkinlaista, Deli-paikkoja on melkein joka kulmalla. Kaikkea on paljon ja vieläkin enemmän :)


Täällä on ihana kuljeskella pitkin poikin, metroverkosto on suuri joten välillä voi jalkoja säästääkseen hypätä metroon ja jatkaa taas tutkiskelua.
Ensi kerralle jätimme helikopteriajelun, sen kyydistä on varmasti melkoinen kokemus nähdä paikkoja.

Kuvia hotellistamme, olimme siihen kovin tyytyväisiä. Aamupala kuului hintaan (oli melkolailla rasva painotteinen) sekä klo 17-19 oli pikkupurtavaa tarjolla.  Todellakin suosittelun arvoinen. Hotellin kuljetus ajaa Newarkin lentoaseman ja hotellin väliä puolen tunnin välein (muistahan tipata kuljettajaa).

Saanko esitellä EMBASSY SUITES by Hilton

erillinen makuuhuone

olohuone sekä keittiö -yhdistelmä


iso kylppäri
Hotelli tarjosi kahtena päivänä ilmaiset oluet

Unohdin edellisestä postauksesta mitä tuliaisia kotimme sai. Löysin alla olevat tabletit bed &bath kaupasta, ne iski niin silmääni. Ensin olin jo lähdössä jatkamaan shoppailua mutta sitten palasinkin tablettien luo ja otin ne mukaani. Ovat mielestäni sen verran erikoisen kauniit että ajattelin niiden sopivan ruokapöytäämme. Nyt tuossa pöydällä on vielä maljakollinen orvokeita, joten yhdistelmä on kaunis :)

Syön paljon salaatteja mutta välillä sitä kaipaa niihin jotakin erilaista. Tällainen veggetti löytyi, se sujahti oitis kauppakassiini. Tälläpä saa tehtyä esim. kurkusta, porkkanasta, lantusta ym. "spagetti nauhaa. Testasin sitä jo kurkulla ja wow millasta nauhaa siitä tuli, kurkku muuttui herkullisemmaksi ja ohut nauha kosteutti mukavasti salaattia.Tietysti joka reissusta kuuluu ostaa kangaskassi. Tätä pakkaan tänä kesänä paljon kun lähden kaupungille, meren rantaan, saareen päiviä viettelemään.Uusi WTC
Aivan Ihana New York <3