tiistai 3. toukokuuta 2016

New York, New YorkVietimme viikon vuonna 2014 toukokuisessa New Yorkissa. Kiertelimme todella paljon, puolisoni on täydellinen opas koska on käynyt tuolla seitsemän kertaa.
Välimatkat on pitkiä ja New Yorkin keskusta ei ole mikä tahansa pikkukeskusta, vaan käsittää erittäin suuren alueen. Manhattan on 22 kilometrin pituinen ja hieman yli 3 kilometriä leveä.Lievänä kulttuurishokkina tällaiselle hiljaiselle suomalaiselle joka on tarkka omasta reviiristään eikä tuntemattomille paljoa tee mieli puhua  -->  astella vaatekauppaan, jossa myyjät tulivat heti juttelemaan ja kyselemään kuulumisia, kestipä tovin että siihen tottui.
Ehdottomasti yksi reissun kohokohdista oli päästä Top of the rockin näköalatasanteelle. Kauniilla ilmalla sieltä näkee pitkälle Central Parkiin sekä myös etelä-Manhattanin. Aikaerosta johtuen herättiin joka aamu klo 5 aikaan ja yleensä oltiin jo ennen klo 7 kovassa menossa.
Tännepä kannatti suunnata heti aamusta aikaisin, koska mitä pidemmälle päivä etenee, sen pidemmälle myöskin jonot kasvavat.

Pohjois-Manhattan

Etelä-Manhattan

Brooklyn Bridge. Rakastan siltoja ja niiden kuvaaminen on lempipuuhaani. Pitihän tuo silta kävellä eikä vain pelkästään nähdä. Pituutta sillä on parisen kilometriä. Menimme metrolla Brooklynin puolelle ja kävelimme siltaa pitkin Manhattanille. Tämä on mielestäni sellainen kokemus jonka jokaisen New Yorkiin matkaavan pitää kokea <3
Voi tässä vaan reissufiilis kasvaa. Ihana Ihana Central Park. Mielettömän kaunis puisto. Tänne menemme varmasti piknikille tulevalla reissulla <3
Central Parkin sanotaan olevan New Yorkin keuhkot.High Line. Korkealla oleva rautatie/ilmarata josta onkin tehty puisto/kävelytie. Aivan ihana paikka. High Line on myös parin kilometrin mittainen ja sijaitsee Manhattanin länsipuolella.Staten Islandin lauttamatkalla nähtiin Vapaudenpatsas kun lautta huristeli siitä ohitse. Lauttamatka oli ihana elämys. Lautta on muuten ilmainen.

Siluetti Manhattanista näyttää ihanalta lautalta katsottuna, harmi kun tuo sää oli pilvinen
Uusi WTC  <3


Suurena sinkkuelämää sarjan ja leffojen fanina, oli minulle kovin tärkeä päästä Carrien portaille/ovelle. Aika rauhallista oli tuo seutu ja meidän lisäksi siihen tuli 3 henkinen porukka. Portaille meno oli estetty köydellä ja siinä myöskin lappu jossa pyydettiin että turistit pysyvät kadun puolella. Minä sain ikuistettua tuon oven sekä rappuset <3Central Parkin laitamilta pääsee hevoskärryajelulle.


Hyppäsimme myöskin sightseeing-bussin kyytiin.


Times Squaren valomainokset, hälinä ja ruuhkat on uskomatonta katsottavaa.


Flatiron Building. Wikipedia kertoo rakennuksen olleen joskus Yksi kaupungin korkeimmista rakennuksista. 87 metriä korkea, siinä on 22 kerrosta ja kapeimmalta kohdalta vain 2 metriä leveä.
Livenä tämä rakennus näyttää hassulle.Joka kulmalla Deli-ruokapaikkoja sekä kahviloita ja ihan mitä vaan ikinäkin tarvitset. Pitihän sitä nyt aito New York cheesecake testata ja oli muuten hyvää :)Rakkaudella:  hirmuisessa matka- ja New York kuumeessa oleva Namistelija