perjantai 22. heinäkuuta 2016

Ihana Itse Tehty Pesto





Tähän mennessä olen turvautunut kaupan pestoihin mutta en enää ikinä tästä eteenpäin. Testasin nimittäin miltä maistuu pesto itse tehtynä. Taivaallisen hyvää :)
Minulla basilika on kasvanut jo lähes puuksi joten siitä saan tehtyä pestoa myös pakkaseen. Ilmeisesti pakastuksessa kannattaa jättää parmesaanijuusto pois ja lisätä se myöhemmin.

2             isoa nippua basilikan lehtiä
1,5dl       öliiviöljyä
3rkl        pinjansiemeniä
1-2tl       aromisuolaa tai tavallista suolaa
½-1dl     parmesaanijuustoa raastettuna
puolikkaan sitruunan mehu
puolikas valkosipuli





Pinjansiemeniä paahdoin hetken aikaa (tuskin välttämätöntä). Valkosipuli pieniksi palasiksi. Raasta parmesaanijuusto, sitä suosittelen laittamaan ensin puoli desilitraa ja maistelemaan ja sitten lisäämään. Samoin kuin suolan ja sitruunankin kanssa, kannattaa maistella ja lisätä tarpeen mukaan.
Kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Näin helpolla valmistuu pesto ja maku on aivan huikeen ihana!!

Olen lähdössä rakkaan ystäväni luokse kyläilemään huomenna ja tein tätä hänelle <3