torstai 9. kesäkuuta 2022

Ihanaa, suunnitelmia!

 


En malta olla kertomatta suunnitelmista jotka saa aikaan leveän hymyn kasvoille ja hyvinkin iloisen sisäisen myllerryksen. Nimittäin aion jäädä vuorotteluvapaalle joulukuulla, nykypäivänä sitä saa puoleksi vuodeksi kerralla, viiden vuoden välein. Kokemus tuosta vuorotteluvapaasta on kuuden vuoden takaa ja se oli ihanaa. 

Suurin osa ihmisistä tietää minun olevan työnarkomaani: aina töissä, oi, en pääse olen töissä, yövuorosta neljän tunnin unien jälkeen iltavuoroon, vapaapäivätkin kuluu usemmiten töissä. Ja miksikö sitten olen koko ajan töissä, no, minulla on paljon pieniä ja suuria unelmia joita toteutan. Tykkään matkustella kuten blogista voi huomata mutta tykkään myös elää sellaista elämää että ei tarvitse laskea jokaisen euron päälle, joskus myös saatan ostaa jotain luksusta suosikkimerkiltäni Louis Vuittonilta ja se maailman ihanin asia joka hommattiin viime syksynä eli Ikioma Levin koti, mökki tunturin kupeessa,järven rannalla.  Toki tällä työtahdilla välillä hieman väsähtää mutta ei huolta, otan tasaisesti lomien merkeissä kunnon levon ja vapaapäivän sattuessa saatan tehdä makoilusta juhlaa yöpaitapäivän merkeissä. Tuo vuorotteluvapaa on sellainen että silloin ei tehdä tuntiakaan töitä. Olen ansainnut sen  25 vuoden työkokemuksella, kovalla työllä ja aion ottaa rennosti.  Puolen vuoden aikana pakolliset aamuherätykset tulevat liittymään ainoastaan johonkin esim. lennon tai jonkin kuljetuksen aikatauluun, auringonnousun katseluun tai urheiluun. 

Levitunturi kuvattuna lentokoneen ikkunasta.

Piilopaikka tunturissa on nyt suurin syy vuorotteluvapaalle, toki lepokin. Aion nauttia Lapin talvesta, hiihtää, laskea, patikoida tuntureilla. Aion rauhoittua ja pitää itsestäni hyvää huolta.  Toki eiköhän tuohon talveen mahdu yksi kuukauden reissu Thaimaahankin ehkä jopa Balille jos rajoitukset hieman väistyy. Aviomiehelle sanoin että vihdoin voisi myös piipahtaa jenkeissäkin. Ennen vanhaan, hyvään aikaan käytiin jenkeissä kerran vuodessa. Ja koska vuorotteluvapaa alkaa joulukuun alussa, suuntaamme saksaan joulutorille, se on aika kiva aloitus puolen vuoden vapaalle.

Hauska kertoa ensi talven suunnitelmista kun odotettu kesäkään ei ole vielä kunnolla alkanut. Kesän suunnitelmista sen verran että piipahdan tunturissa viikon kuluttua, otan juhannus ennakon tunturisaunassa ja käyn uimassa tunturijärvessä. Reissu pohjoiseen on niin parasta. Tällä kertaa olen siellä 3 yötä. Pikkuhiljaa Levin kesäajan palvelut aukeavat ja toivottavat kesälomalaiset tunturiin. 

Perheessä on isommat juhlat joten kotipuolessa järven rannalla tulee oltua useampi päivä. Parhaan ystävän kanssa menemme Chisun keikalle. Elokuulle on varattu tunturiin pidempi loma, mies haaveilee Norjan vuonoilla piipahduksesta joten eiköhän siellä ajella jossakin välissä lomaa. Elokuulle on varattu viikon loma Kreikkaan. Aika mukavia suunnitelmia.

Rodos 2021

 Ja hei... World cup Levi, naisten pujottelun maailmancup on 19.-20.11.2022.  Me aiotaan olla katsomassa ja nauttimassa kisatunnelmasta. Lennot varattiin pari päivää sitten. Pikkuvinkkinä jos olet menossa niin kannattaa ottaa lennot Rovaniemelle ja siitä jatkaa Leville joko vuokra-autolla tai bussikuljetuksella. Me vuokrattiin jo autokin. Lentoliput Rovaniemelle ja auton vuokraus tuli paljon halvemmaksi kuin lennot Kittilään. Hinnan nousu johtuu tuosta World Cupista. 


Palaan taas asiaan ❤️ kiva kun kävit lueskelemassa ❤️

Ei kommentteja: