perjantai 20. joulukuuta 2019

Singapore







Singapore on melko pieni kaupunkivaltio, asukkaita on huimat yli 5 miljoonaa. Se on tiheästi asuttua seutua. Singapore on kuuluisa ruokatarjonnastaan. Metroilla sekä busseilla liikkuminen kätevää. Nähtävyyksien etäisyydet eivät ole pitkiä joten välimatkoihin ei kovin pitkiä aikoja kulu.
Singapore on turvallinen, siisti ja puhdas. Kieltoja löytyy jos jonkinlaisia, esimerkiksi purkka on kiellettyä, ei myöskään kannata syödä tai juoda julkisissa kulkuvälineissä, roskaamisesta rapsahtaa kunnon sakot, se on tietysti hyvä asia.


Sateinen China Town.


Ruokailu on todella edullista pienissä ruokakojuissa. Osuimme herkkumestoihin, toki en tiedä mahtaako Singaporesta edes huonoa ruokaa saada. Puhtaus koskee myöskin ravintoloita ja ruokakojuja, voit aivan huoletta syödä missä tahansa.
Alkoholi on hintavaa Singaporessa. Päiväaikaan ei siis olusilla pysähdelty mutta meillä kuului ruuat ja juomat hotellissa huoneen hintaan, joten siellä pääsi sen lomabissen nauttimaan sekä myöskin  sen kuuluisan Singapore Slingin.

Singaporen sää on vaihteleva, kuuma ja kostea, välillä satoi kuin saavista olisi kaadettu joten silloin olikin mukava pysytellä ostoskeskuksen suojassa tai hotellihuoneessa.
Shoppailuun on huimat mahdollisuudet. Onneksi laukussa ei liiemmin tilaa ollut eikä shoppailu lähtenyt lapasesta. Tein muutaman hyvän löydön. Niken lenkkarit parilla kympillä sekä adidaksen collegetakki edullisesti.

Mitä muuta:

Singaporessa on maailman toiseksi suurin maailmanpyörä = Singapore Flyer. Kyllä ärsytti kun en siihen päässyt. Maailmanpyörä oli epäkunnossa ja pois käytöstä. Toki vierailu Singaporessa ei jäänyt viimeiseksi joten joskus sitten uudelleen. Onneksi ei oltu ostettu lippuja etukäteen.




Gardens by the bay. Tämä oli tärkein nähtävääpaikka minulle. Puistossa on valaistut superpuut ja  iltaisin mahtipontinen valoshow. Huikea paikka, tätä en jättäisi väliin. Superpuiden välillä on n. 25 metrin korkeudessa kävelysilta, sinne pääsee n. 5 euron hintaan. Olipahan kaunista päästä näkemään puut härtyvässä illassa. Korkeanpaikankammoltakaan en välttynyt.
Jos menet illalla valoshown aikaan, kannattaa ottaa viltti mukaan. Valoshow on parasta nauttia makuuasennosta. Mun instagramista travel_with_namistelija löytyy videopätkiä tallennetuista tarinoista.

Superpuiden kävelysilta. 

China Town. Kaikenlaisten härpäkkäiden, kauppojen, ravintoloiden ja kojujen tiivistymä. Kaunis sekamelska ja ihmisiä tietysti paljon.
Täältä löytyy michelin-tähden ravintola, joka on maailman halvin. Hawker Chanin soya sauce chicken rice annos on tähtösen saanut. Olisin kuvitellut ravintolaan pitkät jonot ja tungoksen, taidettiin osua juuri sopivaan hetkeen kun ovesta sisään päästyämme käveltiin suoraan tilaamaan. Ruuasta en kokenut mitään hip hip hurraa fiilistä mutta hyvää se oli ja maut olivat jotenkin pehmeästi sulassa sovussa, kannattaa ehdottomasti käydä.




Tämä annos taisi maksaa kolmisen euroa ruokakojusta. 


Sentosan saari. Singaporessa pääsee viettämään rantsuelämääkin jos kaipuu hiekkarantsuun iskee. Sentosan saari on melkoinen viihde- ja aktiviteettitiivistymä. Sentosalta löytyy myös hotelleja, joten jos tykkää huvipuistojen sykkeestä ja haluaa viettää rantapäiviä, kannattaa yöpyä Sentosalla.




Singaporessa lomailun ajaksi valittiin 2 hotellia, ihan sen takia kun osattu päättää että mitä halutaan enempi. Lopputulos että ensin vähä parempaa ja sitten vähä perustasoa. Molempia hotelleja voin suositella. Ensimmäinen oli Quincy hotel ja toinen hotel Nuve.
Quincy hotellia pitää pikkusen hehkuttaa sen ruokatarjonnan takia. Tietysti siihen kuului todella hyvä aamiainen mutta lisäksi iltapäivän snacksit sekä illan buffet-tyylinen ruokailu, ilmaisine ruokajuomineen oli loistavaa. Ja tietysti palvelu oli ystävällistä ja iloista.

Mieletön Balin reissu oli takana ja edessä oli 4 päivää Singaporessa. Mulla iski reissuväsymys ja koti-ikävä. Ei tullut kierreltyä niin paljon kuin oli suunnitelmissa mutta se oli ihan ok.  Aika usein käy niin kun suunnittelee jotain oikein kovasti, se ei todellakaan mene ollenkaan suunnitelmien mukaan.

Marina Bay Sands hotelli. Toivottavasti pääsen joskus yöpymään tuolla sekä uimaan kattotasanteen infinity-altaassa. Tuo hotelli kyllä hallitsee koko Singaporea. 



Ei kommentteja: