lauantai 23. joulukuuta 2017

Perun/Machu Picchun reissun kustannuksia

Haluan avata teille kustannuksia tulossa olevasta Perun matkasta, ne kun kumminkin herättävät kiinnostusta.
Omaan tyyliimme matkustamme edullisesti mutta kuitenkin keskitason hotelleista nauttien ja joskus tietysti keskitasoa parempaa. Kohde vaikuttaa siihen mitä hotellilta vaadimme mutta sijainti ja puhtaus ovat aina etusijalla. Osa reissuvalmistautumista on koluta arvosteluja hotelleista ym.

**Tässäpä erittelyä reissusta**

Lennot

Hinnoitteluvirhelennot Amsterdam-Lima 189e per hlö, yhteensä 378e

Helsinki-Amsterdam 115e per hlö, yhteensä 230e

Lima-Cusco 130e per hlö, yhteensä 260e

Siinäpä lentojen osuus, 434e per henkilö ja yhteensä meiltä molemmilta 868euroa. Huippua!


**Sitten hotellit ja ne vaihtuvatkin tiuhaa tahtia**

Amsterdamissa olemme yhden yön mennen-tullen. Olen tosi tarkka tekemään asioita varman päälle, joten halusin että olemme vuorokautta aiemmin Amsterdamissa eli jos esim. lento Suomesta peruuntuu, on vielä monta mahdollisuutta saada uusi.
Ibis Schipol Amsterdam, sisältäen mennessä aikaisen sisäänkirjautumisen ja paluussa sisältäen myöhäisen uloskirjautumisen 2 yötä,  170e.

Liman lentokentällä 2 yötä, saapuessa ja lähtiessä yksi yö.
Hotelli Wyndham Costa Del Sol Lima Airport. Tämä ihan sen takia että helpotamme lähtöä, mukava vaan lähtöaamuna käppäillä "tien toiselle puolelle" ja hypätä koneeseen, sen ihmeellisemmin aamun kyytejä miettimättä. Lähtö on kuitenkin aikainen.
ensimmäinen yö 129e
viiminen yö 154e

Cuscosta suuntaamme suoraan Ollantaytamboon jossa olemme yhden yön mennessä ja tullessa inkojen kaupungista olemme toisen yön. Ja näin ollen hotelli pitää isommat matkatavaramme säilössä yhden yön tuossa välissä. Juna joka menee Aquas  Calientesiin, ei ota isoja matkatavaroita kyytiinsä, joten se reissu tehdään pikkurepuilla ja matkalaukku odottaa hotellissa.
Kamma Guest House, Ollantaytambo
1 yö 53 dollaria
2 yö 50 dollaria

Ollantaytambosta hyppäämme Perurailin junaan, joka vie meidät Machu Picchulle. Matka Aquas Calientesin pikkukylään on takuuvarmasti ikimuistoinen maisemien suhteen.

Junaliput (meno-paluu) maksoivat 130euroa per hlö, yhteensä 260e

Aguas Calientesin kylässä olemme yhden yön, Flower`s House MachuPicchu hotellissa
1 yö 70 dollaria

Ennen kotiinlähtöä olemme Cuscossa Casa San Blas Boutique Hotel:ssa 2 yötä, yhteensä 121 dollaria.

_________________________________________________________________________________

Reissu on nopeatahtinen mutta päämäärä ja suurin haaveeni on päästä näkemään ja kokemaan Machu Picchu. Toki olisi voinut tehdä reissun hitaammalla temmolla mutta tämä on nyt meille se oikea. En ole menossa lepäämään tuonne, sen teen sitten reissun jälkeen.
Aikataulut on kuitenkin katsottu niin että jokaisessa kylässä/kaupungissa ehdimme hitusen tutustua nähtävyyksiin. Ja tosiaan kun minun päässäni ei pyöri mikään muu kuin Machu Picchu!

Osa hotelleista oli dollareissa ja ne pitää myöskin maksaa käteisellä/dollareilla hotellissa. Kannattaa olla tarkkana miten hotellin maksu onnistuu lähtiessä.
Jokaisessa hotellissa meillä on aamupala ja Liman lentokenttähotellissa aamupala alkaa klo 4 aamuyöstä, joten ehdimme hyvin ennen lähtöä syömään.

Pidän tätä reissuamme  edullisena. Hotelleista tietysti olisi pystynyt vielä nipistämään mutta emme ole esimerkiksi hostelleissa yöpyjiä.
Ei kommentteja: