tiistai 7. helmikuuta 2017

Madrid





Helmikuun alussa olikin ihana nauttia raikkaasta ilmasta Madridissa, toki sateenvarjo kannattaa olla varmuudeksi mukana mutta minun sitä ei tarvinnut avata kuin noin 15 minuutiksi koko reissun aikana.  +14 asteinen sää takasi sikeät yöunet kun päivän oli liikkunut pitkin poikin kaupunkia.

Madrid on kaunis, kuljeskellessa pitkin katuja jo pelkästään vanhojen kerrostalojen kauniit parvekkeet ovat ihastelemisen arvoisia. Siellä täällä talojen seinillä on maalauksia, toinen toistaan kauniimpia. Erään talon suurta seinää koristivat kasvit, piti mennä lähelle ja koskea että onko kukat ja seinän kasvillisuus ihan aitoa vai onko siinä kenties jonkun huippumaalarin sudinjälki (sekin olisi ollut mahdollista).







Madridissa on erittäin hyvä metro sekä bussiliikenne. Lauantaina kävelimme, koska opaskirja oli luvannut että suosituimmat nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä ja niinhän ne olivatkin. Nähtävää ja ihasteltavaa riittää.  Metrolippu ostettiin sunnuntaille koko päiväksi hintaan 8e ja tuolla lipulla voi kulkea busseillakin.
Sää tosiaan oli miellyttävä, kevyellä toppatakilla ja kaulahuivilla pärjäsi hyvin. Ulkoilmaterassillakin pystyi vilustumatta istuskelemaan.

Madrid oli meille hyvästä ruuasta nautiskelijoille loistovalinta. Ilmakuivattukinkku teki kauppansa ja vielä kun lihakaupasta sai lisäksi oluen sekä juustoa, oli nautiskelijat tyytyväisiä. Meillä hotellissa ei ollut aamupalaa joten suuntasimme hotellin lähellä olevaan Museo del Jamon:iin eli lihakauppaan. Sieltä sai 5 eurolla 2 täydellisen isoa croissanttia ilmakuivatullakinkulla/juustolla  sekä erittäin hyvät kahveet. Lähikahviloiden aamiainen oli paljon kalliimpi (ja huonompi).


Nämä olivat niin superhyviä


Paella on espanjalainen herkku

Tässä Churros, jota suosittelen maistamaan.



Mercado De San miguel, kauppahalli, johon kannattaa lähteä nauttimaan tapaksia. Valitsimme päiväksi sunnuntain ja silloin tuo paikka oli ääriään myöden täynnä. Espanjankielinen puheensori täytti koko hallin.  Maistelimme tuolla pikkuleivät ilmakuivatulla kinkulla, isoja oliiveja jotka oli halkaistu ja niiden välissä mm. simpukkaa, juustoa, kinkkua, sardiineja, paprikaa, chorizoa ym. Hintaa näille tuli mutta olivat maistelemisen arvoista. Istumapaikkoja ei juurikaan ollut joten varaudu siihen että nautiskelet tapaksista ja juomista seisoen, toki pöytiä löytyi johon voit laskea täydellisen tapaslautasen sekä viinilasin.Tämä paikka oli paikallisten suosiossa. Suomalaisen tarvii pitää tuolla puolensa koska muuten jää espanjalaisten jalkoihin.  Olinkin jo unohtanut miten kova äänisiä ja kiihkeitä espanjalaiset ovat. Hetken tottumisen se vaati ja sitten jo ihastelin heitä. Miten eri maiden ihmiset onkaan erilaisia.

Sunnuntain tungosta Tapas-kauppahallissa

Lauantaina ei porukkaa ollut. Mielettömän ihana paikka

Sitten kun ilmakuivattukinkku, paella sekä tapakset alkavat tökkiä, suuntaa hampurilaiselle The House of Steakburgeriin, löytyy osoitteesta  Calle de atocha 110. Erittäin hyvät hampparit, eritoten pihvit ja sopivan hintaiset.


Kävelimme  Plaza Major ja Plaza de Espana aukioille. Tietystikään näin talvi-aikana ne eivät ole täydellisimmillään kun puissa ei ole lehtiä mutta kaunista katseltavaa silti ja voin vaan kuvitella miten kauniita ne ovat kesällä.
Suihkulähteitä, aukioita ja puistoja on paljon. Joka paikassa voit pysähtyä nauttimaan joko espanjalaiset Churrosit tai sitten oluen.
Kuninkaanlinnalla pyörähdimme ja katselimme kun linnan sotilaat vaihtoivat vahtivuoroa. Huomioni kiinnittyi vikuroivaan hevoseen, liekö sitten nuori koulutuksessa oleva heppa koska muut hevoset olivat rauhallisia.
Tietysti kävimme myöskin Real Madridin stadionilla, emme sisällä koska hinta olisi ollut 24e per nuppi eli "melkein" pelilipun hinta, nähdäkseen vaan tyhjän stadikan. Peliä tälle reissulle ei osunut ja luulenpa että se oli minun onneni. Tiedän että puolisoni olisi halunnut mennä peliin, enkä minä siitä olisi voinut kieltäytyä.



Paljon pieniä yksityiskohtia

Kuninkaanlinna







Kaupungissa kiertää sightseeingbusseja, siellä voi myöskin vuokrata polkupyörän. Ravintoloissa juomaraha sisältyy laskuun mutta toki jätimme pientä tippiä. Köysirata eli teleferico oli suunnitelmissa ja odotimme kovasti näköalaa gondolihissistä mutta kun pääsimme lähtöpaikalle, oli se pois käytöstä tuulen takia joten yksi syy lisää palata tänne ihanan rentoon kaupunkiin.

Shoppailtavaa löytyy  joka puolelta keskustan alueelta, pieniä ja suuria kenkäkauppoja, espanjalaisia vaatekauppoja sekä eurooppalaisia vaatekauppoja. Kauppoja löytyy varmasti joka makuun. Hintatasokin eri kaupoissa on varmasti joka lompalle sopiva.
Sisustuskauppojen näyteikkunoita katselin mutta käsimatkatavaroilla liikkeellä ollessa ei tilaa laukkuun jää isommille tuliaisille. Mutta Toinpa kotiin mielessäni ihanan idean, jonka meinaan toteuttaa. Toteuttaminen vaatii tori.fi sivustolla selaamista sekä myös tarvitsen verhoilijan apua. Tähän palaan sitten kun asia on ajankohtainen.


Hotellimme oli Sleep`n atocha,  bussiasemalta vain n. 300metrin päässä. Huone oli pieni, siisti ja  oikein loistovalinta minilomallemme. Ystävällinen henkilökunta, erittäin puhdas huone ja mielestäni hyvä sijainti. Ehdottomasti menisin tähän uudelleenkin.
Tullessamme madridiin, hyppäsimme bussiin lentoasemalta ja jolla matka keskustaan sujui kätevästi. Bussilippu maksoi 5 euroa. Takaisin tullessa ajoimme matkan taksilla, hintaan 30e (lentokone lähti niin aikaisin että emme jaksaneet lähteä vielä aikaisemmin bussilla matkaa ajamaan).



Lomasta voin sanoa että se oli kaikin puolin ihanan rento ja tietysti syömiset olivat suuressa osassa lomallamme kuten aina. Ihan varmasti palaamme uudelleen  <3



Käsimatkatavaroilla matkustaessa minulla on jemmassa pieni lista, jonka mukaan muistan pakata tärkeimmät tavarat. Tällä reissulla minulla oli ylimääräisenä ainoastaan kauluspaita, joten olen jo oppinut pakkaamaan vain tärkeimmät. Tässäpä minun listani viikonloppureissulle: Särkylääkettä, heinix sekä nasolin suihke, laturi, sateenvarjo tai kertakäyttösadetakki, tukisukat, meikinpoistoaine, shampoo + hoitosuihke, kasvovoide ja vartalovoide, hammasharja/tahna, huulirasva, dödö, meikkiä (bb voide, ripsari, pienipaletti luomiväriä, poskipuna), yöpaita, kynsiviila, hotskutossut, vaatteita pieni määrä, vaihtokenkiä en ota mukaan vaan lähtiessä katson että kengät sopii vaatteisiin sekä ovat hyvät jalkaan. Voiteet olen pakannut pieniin purkkeihin, eivätkä ne vie juurikaan tilaa.
Voisinkin tehdä postauksen käyttämistäni voiteista reissulla, koska lentokoneen ilma sekä huoneen ilmastointi kuivattavat ihoa ja iho tarvii tuolloin hyvät kosteutustuotteet ja olen sellaiset itselleni löytänyt. Samoin kuin olen löytänyt superhyvän kosteuttavan bb-voiteen, jossa vielä aurinkosuoja.

Rakkaudella namistelija <3