maanantai 26. joulukuuta 2016

MAUI, HawaijiVietimme 9 päivän loman Mauilla joulukuussa. Paikaksi olimme valinneet Lahainan ja hotellimme oli aivan merenrannalla. Auton puolisoni oli vuokrannut etukäteen täältä suomesta, joten lentoasemalta piti vaan löytää vuokrausfirma josta auton saa alle. Vuokraustiski löytyi suoraan edestämme kun poistui tuloaulasta ja koska tiski oli suljettu, piti mennä rakennuksen takapuolelle josta firman kuljetus haki meidät ja vei pienen matkan päähän jossa piste on avoinna myöhäiseen yöhön.
Auton vuokrauksen koimme todella tärkeänä, ihan jo esimerkiksi retkien hintojen takia. Hintatason koin korkeana Mauilla. Hana road-retkestä olisi joutunut maksamaan 190 dolllaria per hlö, Haleakalan reissu olisi ollut 150 dollaria henkilö joten oma auto tuli enemmän kuin tarpeeseen ja sillä oli niin kätevä huristella pitkin poikin saarta omaan tahtiin.
Mauista  paljastui ihana lomakohde ja lämmintä +28 riitti, joskin sateista. Ykkösenä tietysti maisemat, on vuoristoa, on tasaista, merenrantatiet ja sademetsä jonka reunustalla menee nähtävyystie Hana Road. Hyvänä kakkosena tulee ainakin Lahaina beachin alueen rauha. Ja hitsi mikä ihmisten kohteliaisuus (jenkit ovat kohteliasta kansaa), sen olen aina reissuillani todennut. Täällä oli myös turvallista.

Hana Road
Yksi maailman kaunein tie ja sitä se todella oli. Ajellessamme kohti Hanan kaupunkia, vasemmalla puolella sademetsän lomasta näkyi meri ja oikealla puolella tuuhea sademetsä mielettömien vesiputouksien kanssa. Pysähtelimme pienille näköala/levähdyspaikoille ihastelemaan luontoa ja tietysti valokuvaamaan.  Välillä olimme korkealla vuoristossa ja välillä matalalla.  Yhteensuuntaan ajoimme 617 kurvia, 56 siltaa, 52 mailia ja reilu kolmisen tuntia ajoa, tietysti tuplaten koska tulimme saman reitin vielä takaisin. Saaren olisi päässyt kiertämään mutta varoituksia oli erittäin huonokuntoisesta tiestä joten emme lähteneet riskiä ottamaan että vuokra-auto hajoaisi tai saisimme päällemme jonkin kivivyöryn.

Hanaroadin alusta löytyy tämä rainbow eucalyptys forest, jonka puut ovat ihmetyksen aihe. Puut vaihtavat väriä :) ja niinkuin kuvasta näet puiden rungoissa on vihreää ja punaista.Haleakalan kraateri
Emme nähneet kraaterin pohjalle koska sumu oli 3 kilometrin korkeudessa niin sakea. Lähdimme ajamaan tänne aamulla viiden jälkeen ja matka taittui mielettömän kaunista maisemareittiä pitkin vuorta ylös kiemurrellen. Ylhäältä paljastui huikeat maisemat kun pilvet hieman väistyivät ja auringon säteet  loistivat.
Eukalyptysmetsän tuoksua pysähdyimme haistelemaan matkalla.

Eukalyptusmetsää! pysähdyimme tuoksuttelemaan tämän metsän raikasta eukalyptustuoksua.Kalaruuat
En ole eläissäni saanut niin hyviä kalaruokia kuin nyt. Tuoreet kalat oli pyydystetty aamuisin ja n. klo 11 aikaan kun kalaravintolat aukaisivat ovensa ne olivat kokkien käsittelyssä ja siitä edelleen nälkäisten turistien lautasilla. Söimme kalaa koko reissun ja näiden ruokien takia voin palata tänne vielä.Koholan panimo
Lahainassa on olutpanimo, jossa voit maistella sen eri oluita. Käväisimme siellä testaamassa mm. ananasolutta, kahviolutta sekä paria muutakin. Suosittelen piipahtamaan.Lahainassa sijaitsee myös outletkeskus, johon piti mennä katsomaan ja tutkimaan. Vaikka hintataso oli muuten melko korkea, täältä outletista sain edullisesti Calvin Kleiniltä alusvaatteita ja pari paitaa, Guessiltä sain farkut (22 dollaria) sekä pari paitaa ja Tommy Hillfigeriltä neuleen ja kauluspaidan. Adidakseltakin lähti mukaan ulkoiluhousut 15 dollarilla ja jotka ovat jo olleet käytössä ja superhyvät.Hawaijilta ovat lähtöisin macadamia pähkinät ja  jos en nyt väärin muista niin ovatkohan ne kalleimmat pähkinät maailmassa. No mutta superhyvän makuisia ovat ainakin! Hawaijilainen kahvi oli myös kotiintuomisen arvoista. Piti ostaa joulukuusenkoristeitakin kun olivat mielestäni kovin söpöjä.Vesisadetta osui paljon lomallemme mutta kuitenkin oli todella lämmin.
Auringonnousuja ja laskuja kelpaa täällä ihastella.
Rannat ja koko saari puhdas, luonnosta on pidetty hyvää huolta ja roskat olivat roskiksissa.
Valaiden bongaus-retki merelle jäi meiltä tekemättä huonon sään takia, siinäkin olisi siis syy vielä palata Mauille.
Ajelimme ristiinrastiin Mauilla, auton vuokraus oli hyvä juttu.

Aikaero on 12 tuntia, joten se laittoi kropan sekaisin. Ei vielä niin pahasti siellä, mutta nyt täällä kotisuomessa on rytmi aivan sekaisin. Vatsaa turvottaa, olo on heikko ja edellisen yön valvoin kokonaan, nyt tätä kirjoittaessa nukuin 23-02 välisen ajan ja uni taas loppui. Sillä seurauksella että päivä menee täysin tokkurassa.

Hotellimme parvekkeelta näkyi kaunis vuoristomaisema (Hawaijilaiset oluset maistuivat maisemaa ihaillen ja kroppa rentoitui)

hotellistamme oli vain n. 30metriä mereen ja halutessaan voi nauttia hotellin uima-altaastakinSeuraavaksi matkamme johtaa Madridiin, menemme sinne pidennetylle viikonloppulomalle <3