perjantai 24. marraskuuta 2017

Jatkuva matkakuume...


Isompaa matkakuumetta lievittääksemme, lähdimme risteilylle Tukholmaan. Berliinin joulumarkkinoihin on vielä muutama viikko, joten pakko oli päästä jonnekin ennen sitä. Päätimme myöskin kokeilla että menemme vain yli laivalla ja palaamme seuraavana päivänä lentäen kotiin. Olisin kuitenkin viihtynyt laivalla enkä sitten loppupeleissä tykännytkään tuosta yhdistelmästä, vaikka aluksi olin kovasti sen kannalla. Joten jos lähden risteilylle, en häärää seuraavalle päivälle lentoa kotiin vaan risteily risteilynä. Ja hyvän ruuan suurena fanina, olisin niin mieluusti nauttinut ruuista vielä toisenakin päivänä.

Tukholman risteilyn teemme aina Silja Linella.  Siellä on yksinkertaisesti parhaat ruuat. Buffassa on aivan älyttömän maukkaat ja hyvät ruuat. Ja kuuluuhan hintaan  viinit, olut ja limut. Minä täytän lautaseni kaloilla ja puolisoni täyttää lautasensa lihoilla. Mitenköhän kylmäsavulohi on niin älyttömän pehmeää ja erinomaisen hyvän makuista.

Erikoisaamiainen Tavolata-ravintolassa. Samoilla kaloilla taas lautaselle täytettä, tietysti muutakin. Rakastan maustamatonta jugurttia ja siihen erilaisia siemeniä ja mysliä. Eipä tarvinnut syödä seuraavan kerran kuin vasta illalla.


Marraskuun lopulla on tarjolla jo jouluinen menu.On mukava lähteä nauttimaan skumppalasilliset ja oluset, katsastamaan laivan kaupat ja ihan vain hengailemaan ihmisten ilmoille.
Meidän risteilypäivät kohdistuu aina alkuviikkoon, silloin on ihanan rauhallista. Tällä kerralla laiva oli melkein täynnä eläkeläisiä, heillä oli pikkujouluristeily. Eläkeläiset ovat huippua matkaseuraa!Joulu-, tammi- ja helmikuulle meillä on reissut odottamassa, sitten on parin kuukauden tauko ja toukokuulla sitten taas lähdetään. Yllättäen tuonne toukokuulle saatiin taas hinnoitteluvirhelennot, osuimme taas koneelle  oikealla sekunnilla. San Francisco on kohteena tuolloin, huippua että se saatiin koska alcatrazin vankilasaari kiinnostaa sekä siltojen suurena ihailijana minun täytyy päästä kävelemään Golden Gate-silta. Eikä siellä aika tule pitkäksi, on siellä nähtävää niin kaduista raitiovaunuihin.

Berliinin joulumarkkinat ovat seuraavaksi, odotan jo kovasti hehkuviinin maistelua markkinahumussa. Siellä pääsee varmasti jouluntunnelmaan.
Ja niinkuin olen kertonut niin parhaat alennusmyynnit löytyvät tammikuussa New Yorkista, lempikaupunkini. En malttaisi odottaa!!! Kolmas kertani New Yorkiin joten en sitä turhaan sano lempikaupungikseni.

Ja sitten helmikuussa se suurin haaveeni toteutuu, pääsen Machu Picchulle Peruun. Olin kuvitellut että tuo suuri unelmani toteutuisi joskus 3-5 vuoden kuluttua mutta se toteutuukin ihan kohta.  Olisi kiva tietää mitä unelmakohteita ihmisillä on? Tosiaan tämä on ollut minulla se suurin.

Uusia kohteitakin on taas tupsahtanut niin minun kuin puolisoni mieleen, joihin on pitää päästä. Niistä ajattelinkin tehdä pienen listan seuraavaksi. Kohteet ovat siis vain mielessä ja odottavat tarjouslentoja, kuten aina.  Meillä on tapana lentää todella edullisesti ja lentoja varaillaan vuodenkin päähän.

Kyllä matkailu on vaan yksinkertaisesti niin parasta, niin täydellisen parasta <3

2 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Mullakin toteutuu helmikuussa isoin haave tähän mennessä eli Kambodza. Peru kuulostaa kyllä hienolta.

Namistelija kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvälle. Tuo Kambodza on myöskin mun "nähtävää listalla". Eikö oo ihana odottaa että haave toteutuu, tulee monet suunnitelmat tehtyä kun odottaa reissuun pääsyä :)