tiistai 29. lokakuuta 2019

Freiburg, Schauinsland, Haut-Koenigsbourgin linna


Meillä oli vielä vuorokausi aikaa sen jälkeen kun Colmarista luovutettiin hotellihuone,
 puolisoa kiinnosti Schwarzwaldin vuorijonon schauinslandin köysirata. Schauinslandin vuori on 1284metrissä. Alueella on patikkareittejä ja kauniit maisemat.
Freiburgin keskustasta köysiradalle on lyhyt n. 15 minuutin ajomatka ja selkeät opasteet. Gondolin kyydissä pääsee vuorelle n. puolessa tunnissa, hintaa en tarkalleen muista mutta olisikohan meno-paluu ollut kympin luokkaa.
Vuorelta löytyy ravintola ja jos hyvä tuuri käy, pääsee siellä upeaan maisemapöytään. Leppoisa päiväretkipaikka.

Colmarista ajoi freiburgiin tunnissa, joten kuten aiemminkin kerroin ei etäisyydet ole pitkiä.








Köysiradan jälkeen käväsimme pienellä kävelyllä ja syömässä Freiburgissa. Yllä olevat kuvat ovat ainoat kebabannoksen lisäksi jota sieltä otin. 
Tunnistan itsestäni heti fiiliksen kun saavun uuteen kaupunkiin, eikä fiilis ollut ollenkaan huono Freiburgista. Helposti voisin tuonne mennä pariksi yöksi.


Olen tainnut aiemminkin kertoa että  saksalaiset osaavat tehdä kebabit, voi taivas sentään. Pysähdyimme ensimmäinen vastaantulevaan kebsulaan ja oli se taas niin hyvää. Miten ihmeessä he saavat salaatistakin niin rapsakan, puhtaan ja raikkaan makuisen. Voiko salaatti maistua puhtaalle, kyllä se voi. Kannattaa kokeilla!


Maisemaonnellisuus







Pitihän sitä schwarzwaldin kakkua maistaa. Schwarzwaldin alueen kirsikkapuiden kirsikoista on tehty likööriä ja se kuuluu kakkuun. Minua tuo kakku ei erityisemmin 
hurmannut, onpahan maistettu.



Schwarzwaldinkakku on tuo tummempi
Tässä teille kuva täydellisestä kebabateriasta! Voi miten voisinkaan lähteä saksaan ihan vaan syöpöttelemään.



Haut-Koenigsbourgin linna.
Linnoissa on jotain salaperäistä sekä ainutlaatuista, niistä myöskin aistii vahvuuden. Osa niistä on selvinnyt vuosisatoja.  Tämä linna on taisteltu ja pommitettu maan tasalle mutta sitkeästi se on uudelleen rakennettu.
Sisäänpääsymaksu oli 9€.  Linnalta on myöskin mahtavat näköalat Alsacen maille.







Maisema haut-Koenigsbourgin linnan tornista



Kiva kun kävit lueskelemassa blogiani! Täällä aletaan hiljalleen valmistautua vuoden odotetuimpaan reissuun, varmaan arvaatkin mikä se on.


Ei kommentteja: