lauantai 30. toukokuuta 2015

Pannacotta vaniljalla ja mansikka-vadelmamelballaOnnistui täydellisesti <3 

Tein elämäni ensimmäisen kerran pannacottaa ja se oikeesti onnistui aivan täydellisesti. Ei klöntin klönttiä, vaan tuon tasaisempi ei voisi olla. Toivon todellakin että seuraavallakin kerralla onnistun yhtä hyvin.
Nyt yritän kertoa tarkalleen miten siinä onnistuin. Ohjeen olin löytänyt jostakin naistenlehdestä, enkä muuttanut sitä mitenkään vaan tein niinkuin ohje oli :)

aineet, sokeri puuttuu kuvasta
3        liivatelehteä
1tlk    laktoositonta kuohukermaa (2dl)
2dl     laktoositonta maitojuomaa
3/4dl  sokeria
1prk   laktoositonta kermaviiliä 10%
1        vaniljatanko (korvasin sen vanilja uutteella, 1tl)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan 10 minuutiksi.
Kuohukerma, maitojuoma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan, kiehauta niin että muutaman kerran pinta kuplii ja ota sitten heti pois levyltä. Siirsin kuuman seoksen kattilasta toiseen kulhoon, jolloin on ehkä helpompi sitä jäähdytellä. Kuuman seoksen joukkoon kuivaksi puristellut liivatelehdet, sekoittele tasaiseksi. Sitten teelusikallinen vaniljauutetta sekaan. Tässä seuraavana osio jota jännitin koska seuraavaksi lisätään kermaviili, mutta maito-kermaseos ei saa olla liian kuumaa tai sitten kermaviili juoksettuu. Joten :) otin aikaa ja jäähdyttelin seosta 10minuuttia, välillä rauhallisesti sekoittaen. Sitten lisäsin kermaviilin. Aluksi näytti siltä kun lusikalla sitä rauhallisesti sekoitin että voi ei, se juoksettui mutta eipäs suinkaan. Lopuksi sekoitin nopeasti vielä vispilällä pari kertaa, jolloin aineet tasoittuivat. Oi siitä tuli niin kauniin tasainen :)
Kaadoin pannacottaseokset ikeasta ostettuihin margaritalaseihin, näyttää muuten hitsin hyvälle niissä :) Käytän margaritalaseja toki niihin joihin ne on tarkoitettu mutta myöskin jälkiruokakulhoina ovat niin kauniit ja tuovat juhlan tuntua arkeen <3
Laita pannacotat jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia, mieluusti vaikka seuraavaan päivään :)Tällä kerralla tein mansikka-vadelmamelban pannacottan päälle. Mansikat oli kotimaisia mutta vadelmat ulkomaisia. Eviralla on ohjeet ulkomaisten vadelmien/marjojen käyttöön. Keitin niitä  hetken aikaa, niin että kiehuivat jolloin vatsatautia aiheuttavat pöpöset on poissuljettu. Ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tuleekin kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan.

Keitin kiehuvaksi 2 dl vettä ja laitoin vadelmat sinne sekaan kiehumaan, sitten sokeria 4-5 teelusikallista. Mansikat blenderiin ja kun vadelmaseos on kiehunut riittävän aikaa, kaadetaan se mansikoiden päälle. Sitten vielä puristetaan puolikkaan limen mehua ja Sur Rur blenderillä sekaisin :)

Ei kommentteja: