maanantai 18. syyskuuta 2017

Valmistautumista Nepalin reissuun!


                                  *Olen niin innoissani tästä
                                             reissusta*Eipä ole ennen tullut pakattua mm. kumisaappaita, taskulamppua ja hengityssuojia.
Kaiken lukemani sekä nähtyjen kuvien perusteella olen tullut tulokseen että nuo ovat ne tavarat jotka ovat pakkauslistalla kärkipäässä.

Miksikö kumisaappaat :) no koska näin kuvan hotellimme edustalta ja siinä oli kuraa niin paljon. Nepalissa sadekausi tekee päätöstään joten kuraa on luvassa.

Entäs sitten taskulappu :) Nepalissa on paljon sähkökatkoja. Siellä on myöskin maanjäristyksiä.

No henkityssuojaimet (WHAT??!!) Monesta paikasta on käynyt ilmi kuinka saasteinen ilma on. Kathmanduhun saavuttaessa sen huomaa hengityksessä ja kun menee Pokharaan, huomaa miten ilma raitistuu siellä. Monesti oma mieli liiottelee lukeman mutta eipä nuo 4 hengityssuojainta paina kassissani. Ja jos kadut pöllyävät hirmuisesti hiekasta niin meinaan kyllä suojainta käyttää mutta jos sataa niin eipä tarvitse murehtia pölyävistä teistä. Olisin kuitenkin  luullut että Nepalissa hengitetään joka puolellaraikasta vuoristoilmaa, oli sitten kuiva- tai sadekausi.

Normaalisti kun ajattelee lomamatkaa, tulee mieleen hyvän palvelun hotelli ja sen iso uima-allas, allasbaareineen, kauniit drinksut merenrantabaarissa, bikinit päällä löhöilee terassilla/aurinkotuolilla. Helppoa ja turvallista lomailua. Tämä Nepalin reissu on nyt aivan muuta tuollaiselle kuvitelmalle. Olen kaikinpuolin niin innoissani että pääsen tekemään hieman erilaisen reissun. Tarvitsen jännistystä ja hieman haastetta ja jotakin ei niin tuttua ja turvallista.

Mielenkiinnolla odotan omaa reaktiotani koskien ihan kaikkea(niin muuten odottaa puolisonikin minun reaktiotani). Tiedättekö että olen tarkka ja herkkä hajuille! Olen niin tarkka nenästäni että huomioin lähestulkoon jokaisen hajun/tuoksun. Joten nenäni on varmasti ihmeissään :)

Ruuankin suhteen oli hieman varauduttava. Niin paljon kuin rakastankin Nepalilaista ruokaa ja lähden vesikielellä niitä ruokia maistelemaan.
Mukaani lähtee hedelmäveitsi sekä paketillinen valmiskaurapuuropusseja. Eipä ole ruokaakaan tullut ennen otettua mukaan. Toki tuohon kaurapuuroon on myöskin syy, koska en nyt ihan huvikseni sitä mukanani raahaa. Nimittäin lähes jokainen Nepaliin matkustanut saa jonkinlaisen ripulin. Ripulista kärsiessä on yksi erittäin hyvä ruoka, kaurapuuro.
Hedelmäveitsi tietysti sitä varten että torilta/kadulta voi napata mukaansa jotakin hedelmiä ilta- tai välipalaksi.

Reissuissa en postauksia tänne kirjoittele. Aika kuluu tutustuessa ja kierrellessä kohteeseen, sekä lepäillessä ja lueskellessa. Jos alkaisin reissussa miettimään tänne kirjoittelua, saisin sillä kehitettyä itselleni stressin.

Pysykäähän kuitenkin kuulolla, blogi hiljenee hetkeksi ja seuraavaksi on luvassa juttua nepalin reissusta :)

Instagramini sen sijaan päivittyy joten katselehan sieltä kuvia ja tervetuloa seuraajakseni <3  travel_with_namistelija nimellä löydät minut instagramista.


Ei kommentteja: