keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Reissuun valmistautumista


Matka lähestyy, huomenna suunnaksi otetaan Amsterdam. Viime reissusta on yli kuukausi ja voi että miten sitä onkin saanut kohotettua itselleen mielettömän matkakuumeen. Onneksi niitä reissuja on nyt useampi edessä.
Pakkaaminen on taasen iloisen ajankohtaista. Lennämme Norwegianilla ja ainoastaan käsimatkatavarat mukana. Olen todennut kovin hyödylliseksi tekemäni listan tärkeistä matkatavaroista. Kaivan pikkukirjani esiin, josta lista löytyy. Ilman tätä listaa jokin tärkeä kuitenkin unohtuisi (öö, alkava dementia?!). Tämä pienen pieni kirjanen kulkee muuten mukani reissuilla. Saatan siihen laittaa jonkin ravintolan nimen tai muuta vastaavaa, jonka siten muistan tääällä blogissani teille jakaa.


Mutta tuohon listaan palatakseni. Jossakin vaiheessa huomasin pakkaamisen olevan hieman stressaavaa, piti käydä moneen kertaan mielessä tavarat läpi että löytyyhän laukusta ne tärkeimmät. Ja kappas kummaa kun aina jotakin jäi, milloin allergialääke, milloin hiusharja ja sitten niitä lähdettiin ostamaan apteekista tai kaupasta. Eihän esimerkiksi nuo ole kalliita mutta itseäni ärsyttää ostaa hiusharja ja kohta niitä on monia kotona. Listani täydentyi parilla reissulla sitä mukaa kuin huomasin että voi ei, tarvisin nyt jonkin tavaran, kirjoitin sen ylös ja täten listasta tuli just hyvä minun tarpeellinen matka-apulainen.
Ostin muuten Roomasta kätevän, pienen, kevyen, kovakantisen, nelipyöräisen käsimatkatavaralaukun. Välillä kun ihmetyttää lentokoneen matkatavarahyllyllä puuhastelevat ihmiset jotka surutta runttaavat toisen repun, omathan tavarat ovat kaikista tärkeimmät. Joten nyt minun kovakantista laukkua saa runtata :) kunhan ei pudota. Mukavuudenhaluisena ihmisenä halusin että laukussani on 4 pyörää, niin helppo vaan kuljettaa vierellä eikä tarvitse vetää perässä. Jännä miten sitä on muuttunut matkailijana, nykyään pyrin että kaikki sujuu jouhevasti tai ainakin ne asiat joihin itse pystyn vaikuttamaan, niin ehdottomasti teen kaikkea joka helpottaa.

Matkan lähestyessä myöskin siirtelen 5e ja 10e seteleitä sekä 2 euron kolikoita reissulompakkoon, sitä mukaa kun niitä lompakkooni ilmestyy. Joskus kun on lentokoneessa käynyt niin että kortti ei toimi ja 50 euron setelistä ei lentoemännillä ole antaa takaisin. Koen ihmisten valituksen tai syyttelemisen turhana/tyhmänä, jos itse ei ole milläänlailla ottanut huomioon että lentokoneessa ei välttämättä kaikki asiat toimi kunnolla, siellä saattaa jäädä ruuattakin. On omaa tyhmyyttä jos ei varaudu edes pikkusen ennakkoon. Emme suuntaa lennolle tyhjällä vatsalla. Riippuen lentoajasta hoidamme syömisen ennen kentälle menoa.
Aika moneen asiaan pystyy itse vaikuttamaan. Omaan asenteeseeni kuuluu se että ennakoin tilanteita helpottaakseni reissaamista, näin ollen ei turhanpäivästä kitinää synny.

MUTTA.....

Voi kun odotan sitä että istahdan lentokoneeseen, se fiilis on aina niin hyvä, iloinen ja innostuneen odottava. Odotan innolla  päiviä Amsterdamissa, mielessä on pieni suunnitelma nähtävyyksistä. Suunnitelma ei ole suuri, koska tahti ei saa olla kova. Minilomalta pitää palata rentoutuneena ja onnellisena eikä väsyneenä ja raihnaisena.

Viikon kuluttua kirjoittelenkin Amsterdamin reissusta <3