maanantai 17. huhtikuuta 2017

Jalkojen hoitoa!


Jalkojen hoito on minulle yhtä tärkeä asia kuin kasvojen ihon hoito. Kerron teille pienistä rutiineistani koskien jalkojani.

Parin viikon välein raspaan jalat ja sen jälkeen teen jalkakylvyn. Jalkojen kylpy hoituu aina saunareissulla.  Jalkoja ei kannata raspata niin että on kylvettänyt jalat ensin koska siinä saattaa lähteä tervettä ihoa, tulla ihorikkoja ja näin ollen jalat saattavat tulehtua. Parhaiten raspaus onnistuu kuiville jaloille kun tuntee ja tietää kuinka kauan/paljon sitä kannattaa tehdä. Erilaisia raspeja myydään esimerkiksi ruokakaupoissa, enkä niiden välillä mitään eroja ole havainnut. Pääasia että kuollut ihosolukko lähtee pois. Kynsinauhat painelen varoen manikyyritikulla.

2-3 kertaa viikossa laitan jalkoihin suihkun jälkeen todella kosteuttavan rasvan ja rasva jota käytän on tummeli. Tummelin laitan jalkoihini myös kun olen ne raspannut.  Aivan loisto tuote :) ja halpa vielä kaiken lisäksi. (Kuva rasvasta löytyy loppupuolelta). Tummeli tuntuu jaloissa vielä seuraavana päivänäkin ja on todella erinomainen kosteuttaja.

Suihkun jälkeen jalkojen huolellinen kuivaaminen on tärkeää, kosteutta ei varpaan väleihin saa jäädä. Minun hyvä oloni lähtee myöskin puhtaista hyvin hoidetuista jaloista. Jalkojen hoito ei siis vaadi mitään aikaavieviä erikoisia touhuja, vaan hoito on nopeasti tehty.


Töissä ollessa jalkani hikoilevat ja  usein jo työpaikalla työpäivän jälkeen pesen jalat ja vaihdan puhtaat sukat. Sukkien vaihto on ainakin asia jonka teen jokaisen työpäivän jälkeen. En edes voisi kotona tepastella samoilla sukilla joilla olen töissä päivän hipsinyt.

Jos jalat hikoilevat kovasti on tärkeää niiden pesu ja puhtaat sukat. Kengänpohjallisetkin saattavat auttaa hikoilevia jalkoja, koska joskus esimerkiksi jokin keinomateriaali hiostuttaa jalkoja.

Panostan myöskin laadukkaisiin kenkiin. Olen huomannut että jalkani tarvitsevat pehmeän pohjan, tukevuutta sekä joustavuutta pitää olla ja eikä kengät saa hangata. Kengät pitää olla myös kevyet. Reissuilla minulla on kahdet kengät mukana, kun päivällä liikutaan paljon, on edellä mainitut asiat erittäin tärkeät. Skechersin kengät ovat päivien reippailuun minulle parhaat. Illalla sitten taas laitan jalkoihin erittäin kevyet kengät, joissa jalat voivat levätä. Olen löytänyt Ralph Laurenilta huippuhyvät kesäkengät hengailuun.
Meillä on vain yksi pari käytössä jalkoja koko elämälle joten niistä kannattaa pitää hyvää huolta.
Välillä hieronnassa käydessäni otan kokovartalohieronnan johon kuuluu tietysti myös jalkojen hieronta, se tekee niin hyvää. Tämä ihana hierojani kehui jalkojani juuri jokin aika sitten. Hän alkoi kysellä että kuinka usein käyn jalkahoidossa kun jalkani ovat aina niin pehmeät ja hyväkuntoiset, kerroin hänelle kuinka hoidan itse jalkojani. Jalkahoidossa saatan käydä vain ulkomailla, en edes muista milloin olisin täällä kotipuolessa käynyt.