torstai 2. heinäkuuta 2015

Empanada

 eli lihapasteija ja ihan ite tehty (paitsi alepasta ostettiin suolainen piirakkataikina)

Muistona huhtikuisesta etelä-amerikan matkasta, näitä syötiin ravintoloissa alkuruokana. Seuraavaksi teen paksun ruskean kastikkeen ja sekoitan sen jauhelihan kanssa, pidän ehkä jääkaapissa muutaman tunnin ja sitten teen piirakoiksi :)

Aikaa tähän meni n. 45-60min, kokonaisuudessaan. Mukavaa pikkusuolapalaa voi tarjoilla esimerkiksi kahvin kanssa. Retkelle lähtiessä mahtuu kätevästi eväsrasiaan ja maistuu varmasti herkulliselle sekä on täyttävä huikopala.

Empanadoista tuli kauniita vaikka näyttivätkin raakoina vähäsen hassuille :)
Puolisoni on maailman paras lihojen maustaja, joten hän paistoi ja maustoi 400g sika-nauta jauhelihaa.
Mausteet mm: soijakastike, valkosipulia, suolaa, tomaattipyrettä, ketsuppia, cajunmaustetta, pippuriseosta.

tälläinen taikina
Nam

 Pöydän suojasin voipaperilla. Sitten kaulitsin taikinan aivan paperin ohueksi. Piirakkapyörällä 10cm x 10cm pyöreitä palasia, joiden keskelle n. ruokalusikallinen jauhelihaa. Sitten piirakka painellaan kiinni reuloista, tähän käytin piirakkapyörän toista päätä, sillä ne painelin. (reunoja voisi voidella pikkusen munalla jotta ottaa paremmin kiinni, mutta nämä pysyivät kyllä hyvin kiinni pelkästään päältä voideltuna).




toinen puoli siis nostetaan toisen puolen päälle :)
Yksi muna kuppiin ja riko se haarulla hieman "vatkaten", sekaan voi myös laittaa teelusikallisen grillaus- ja yleismaustetta.

Tältä ne sitten näyttävät ennen uuniin menoa ja kaunistautuvat uunin lämmössä saaden tasaisen värin :)
 Paista munalla voideltuja empanadoja 200 asteisessa uunissa 25-30minuuttia. Anna jäähtyä ja Hyvää Ruokahalua <3


Ei kommentteja: